Έτοιμοι για μια ακόμη τρελή χρονιά; (Match Preview)

Είμαστε και πάλι εδώ. Στην αρχή. Την περιμέναμε πάλι υπομονετικά αυτή την σεζόν. Ίσως με λίγο περισσότερο ενθουσιασμό, με περισσότερες προσδοκίες ταυτόχρονα. Αν λάβουμε υπόψιν μας το πως άρχισαν και πως εξελίχθηκαν οι τελευταίες χρονιές, τι μπορούμε να περιμένουμε; Αλήθεια υπάρχει απάντηση σε αυτή την ερώτηση; Πιθανότατα το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η ομάδα θα μας χαρίσει αμέτρητα χαμόγελα και φέτος, θα μας ανεβάζει πάντα τους χτύπους της καρδιάς πάνω από το επιθυμητό όριο και φυσικά θα ταξιδεύει την ψυχολογία μας στα καλύτερα της και στα χειρότερα της. Γιατί αυτή είναι η Liverpool. Κυρίως όμως θα μας κάνει να ονειρευτούμε φέτος.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs West Ham United

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 12.08.2018
Ώρα έναρξης: 15:30
Διαιτητής: Anthony Taylor
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Πρώτο επίσημο παιχνίδι μετά τον τελικό στο Κίεβο για τους Reds. Υπενθυμίσεις για εκείνο το βράδυ δεν χρειάζονται, πλέον μοιάζει πολύ μακρινό στο μυαλό όλων και κυρίως των παιχτών και του τεχνικού επιτελείου. Ακολούθησαν εννέα παιχνίδια προετοιμασίας παράλληλα με το Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο συμμετείχαν οχτώ παίχτες της ομάδας. Τα δείγματα που έδειξε η ομάδα είναι αρκετά ενθαρρυντικά, πράγμα που συνέβη και στις προηγούμενες pre-season υπό την ηγεσία του Jurgen Klopp. Ταυτόχρονα σημαντικότατες προσθήκες έγιναν στο ρόστερ της Liverpool, εμπλουτίζοντας το με την απαιτούμενη ποιότητα και το βάθος που ήταν απαραίτητο. Όλοι και όλα έτοιμα λοιπόν για μια σεζόν γεμάτη με φιλοδοξίες!

Όσον αφορά τους τραυματισμούς η αλήθεια είναι πως η ομάδα δεν ξεκινάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στα τραγικά νέα σχετικά με την απουσία του Chamberlain για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, η οποία έγινε γνωστή μόλις πριν μερικές εβδομάδες, έρχονται να προστεθούν προβλήματα με τους κεντρικούς αμυντικούς των Reds. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες ο Dejan Lovren αποκάλυψε ότι ταλαιπωρείται από στομαχόπονους από τα μέσα του Μουντιάλ με αποτέλεσμα να μην έχει προπονηθεί, άρα όπως είναι φυσικό δεν θα αγωνιστεί αύριο. Το διάστημα της απουσίας του αναμένεται να γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες. 

Ο Klavan είναι επίσης εκτός, ενώ οι Matip και Gomez χαρακτηρίζονται αμφίβολοι και θα κριθεί πριν το παιχνίδι η πιθανότητα συμμετοχής τους. Στην περίπτωση που δεν μπορεί κανείς να αγωνιστεί, πιθανότατα θα δούμε τον άπειρο Phillips δίπλα στον Van Dijk. Ο Fabinho λόγω ενός μικρού προβλήματος υπεβλήθη σε ακτινογραφία και θεωρείται και αυτός αμφίβολος, ενώ ο Milner αν και αναγκάστηκε να κάνει 15 ράμματα στο κεφάλι στο φιλικό με την Napoli αναμένεται να είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Μια ανανεωμένη West Ham έρχεται αύριο στο Anfield. Τα σφυριά προχώρησαν στην πρόσληψη του Manuel Pellegrini ο οποίος έφερε στο Λονδίνο σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ της ομάδας, με παίχτες όπως οι Yarmolenko, Felipe Anderson, Fabianski και Jack Wilshere να ξεχωρίζουν.

Οι Λονδρέζοι έκαναν μια τραγική σεζόν πέρυσι, έχοντας έντονο φλερτ με τον υποβιβασμό για μεγάλο μέρος αυτής. Παράλληλα τα προβλήματα μεταξύ διοίκησης και οπαδών κλιμακώθηκαν, σε σημείο που οδήγησαν τους τελευταίους να εισβάλουν στο γήπεδο στο παιχνίδι εναντίον της Burnley ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πλέον υπάρχει αισιοδοξία στην ομάδα, καθώς το ρόστερ δείχνει ποιοτικό και το διαχειρίζεται ένας εξαιρετικά πολύπειρος προπονητής με πολλά επιτεύγματα στο ρεπερτόριο του. Μάλιστα οι πιο φιλόδοξοι φίλοι των Hammers γλυκοκοιτάνε μέχρι και την 7η θέση που έχει τα φόντα να οδηγήσει σε Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Andy Carroll, Winston Reid, Manuel Lanzini και Michail Antonio είναι εκτός αγώνα. Ο Yarmolenko χαρακτηρίζεται αμφίβολος ενώ ο Edimilson Fernandes έχει ένα μικρό πρόβλημα, το οποίο όμως αναμένεται να ξεπεραστεί και ο παίχτης λογικά θα είναι έτοιμος.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ:

Εύκολες επικρατήσεις για τους Reds τόσο εκτός όσο και εντός έδρας στην περασμένη σεζόν. Η Liverpool με τους Salah, Chamberlain και Matip να βρίσκουν δύχτια πέρασε αλώβητη από το Λονδίνο με 1-4, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε και στο Anfield με τους Salah, Firmino, Mane και Can να παραβιάζουν την εστία του Adrian.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Όλα δείχνουν πως ο Alisson θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του σήμερα. Μπροστά του θα βρίσκονται οι Alexander-Arnold, Gomez, Matip ή Phillips, με τον Robertson να συμπληρώνει την τετράδα της άμυνας.

Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Keita, Wijnaldum και ένας εκ των Henderson και Fabinho, πράγμα που θα εξαρτηθεί κυρίως από την ετοιμότητα του Βραζιλιάνου.

Την επίθεση θα συντελούν οι Salah, Firmino και Mane.

Liverpool (4-3-3): Karius - Alexander-Arnold, Gomez / Matip / Phillips, Van Dijk, Robertson - Keita, Henderson / Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mane
West Ham (4-3-3): Fabianski - Zabaleta, Diop, Ogbonna, Creswell - Obiang, Noble, Wilshere - Yarmolenko, Anderson, Arnautovic
Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.