O Jurgen Klopp για την πρόσφατη φόρμα της Leicester, τον Vardy και άλλα θέματα

H πρόσφατη φόρμα της Leicester δεν κάνει τον Jurgen Klopp να νιώθει πιο ασφαλής, δεδομένης της ποιότητας της Leicester.



Από τότε που ο Claude Puel νίκησε δύο συνεχόμενα ματς απέναντι σε Chelsea και Manchester City, έχουν χάσει τα τέσσερα από τα πέντε επόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.
Όμως, ο Klopp πιστεύει ότι αυτά τα αποτελέσματα απέναντι σε Chelsea και City είναι ενδεικτικά της ποιότητας της ομάδας του Claude Puel.
«Τους αρέσει να παίζουν απέναντι στις κορυφαίες ομάδες. Δεν είναι μια ομάδα που βασίζεται στις αντεπιθέσεις, τουλάχιστον όχι περισσότερο από όσο ήταν στο παρελθόν, αλλά σίγουρα είναι μια μεγάλη απειλή», ανέφερε ο Γερμανός τεχνικός της Liverpool.
«Συναντήσαμε αυτές τις καταστάσεις, κατά τις οποίες πολλές ομάδες δεν σου δίνουν αρκετό χώρο, και αυτό δεν είναι βολικό. Πολλές ομάδες δυσκολεύονται σε αυτές τις περιπτώσεις, στο να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Αυτά είναι ματς κατά τα οποία οι αντεπιθέσεις ήταν καθοριστικές απέναντι στην Leicester».
«Αν νικήσουμε την ομάδα μας, θα είναι φοβερό. Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι χαρούμενοι, μιας και βρίσκονται στην ένατη θέση. Μερικά χρόνια πριν, αυτό θα ήταν μια φανταστική θέση για την Leicester. Τώρα όμως, αφού έπαιξαν στο Champions league και κατέκτησαν το πρωτάθλημα, δεν είναι».
«Επένδυσαν πολλά χρήματα στην ομάδα τους, και έχουν κάνει ένα αρκετά ωραίο σύνολο. Αμυντικοί, κεντρικοί, πλάγιοι αμυντικοί, πολύ ενδιαφέρον. Και μπροστά στην επίθεση, πολύ ταλαντούχοι και με τον Vardy, έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στην Αγγλία, έχουν μια σούπερ ομάδα. Είναι μια μεγάλη απειλή».
«Περιμένουμε να παίξουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και είμαι χαρούμενος που είναι ένα ματς Τετάρτης, περιμένουμε μια σπουδαία υποστήριξη από το κοινό. Έχει 10 μέρες που παίξαμε εντός έδρας, οπότε ανυπομονούμε».
«Δεν θα είναι εύκολοι όμως, όπως και το τελευταίο παιχνίδι δεν ήταν. Έχει να κάνει με το να βγάζεις το 100% των παικτών. Ελπίζουμε όλοι να αποδώσουν στο επιθυμητό επίπεδο».
Ο Vardy έχει σκοράρει επτά φορές απέναντι στη Liverpool από τότε που ήρθε ο Klopp τον Οκτώβριο του 2015 και ο Γερμανός τεχνικός ερωτήθηκε τι κάνει τον Άγγλο επιθετικό να είναι επικίνδυνος στο παιχνίδι του.
«Η ποιότητά του. Η ταχύτητα που έχει, και η ικανότητά του στο σκοράρισμα. Αλλά μερικές φορές ήταν εύκολο για αυτόν. Ο Lucas Leiva του είχε δώσει μια assist [στο Άνφιλντ., τον Σεπτέμβροι του 2016]; Ακόμη κι εγώ θα είχα σκοράρει αυτό το γκολ».
«Ανυπομονεί για τη μπάλα ολόκληρό του το σώμα ώστε να την πάρει και να σκοράρει και αυτό μπορείς να το δεις. Επίσης, μαρκάρει περισσότερο από ότι μάρκαρε στο παρελθόν. Είναι μια μεγάλη απειλή, αλλά δεν είναι ο μόνος στην ομάδα. Gray, Pereira, Allbrighton, υπάρχει πολλή ποιότητα
«Όλοι οι άλλοι παίκτες είναι είτε εξαιρετικά πεπειραμένοι, ή τεχνίτες και γρήγοροι. Το να έχεις τον Chilwell να κατεβαίνει την αριστερή πτέρυγα συνέχεια, δίνει μια ενδιαφέρουσα διάσταση».
«Δεν ξέρω ακριβώς το λόγο που ο Jamie έχει ένα τόσο καλό ιστορικό απέναντί μας»
«Το καλύτερο γκολ που σκόραρε τη χρονιά που κατέκτησαν το πρωτάθλημα, βρισκόταν μετά τη γραμμή του κέντρου και σκοράρισε, ήταν μια εξαιρετική χρονιά για αυτόν. Είναι πολύ καλός και αυτός είναι ο λόγος που συνιστά τόσο μεγάλη απειλή».



Σχετικά με το αν το πρόγραμμα της Premier League αποτελεί έναν λόγο για διαφορετική αντιμετώπιση των αγώνων από τον ίδιο:
Οι Reds παίζουν μια μέρα μετά τη Manchester City. Μια νίκη της City θα μείωνε τη διαφορά στον ένα βαθμό, αλλά μετά η Liverpool έχει την ευκαιρία να την αυξήσει ξανά στους τέσσερις βαθμούς.
«Για εμένα, δεν κάνει διαφορά», είπε ο Klopp, όταν ρωτήθηκε για αυτό το θέμα.
 «Το είπα αρκετές φορές, περιμένω ότι η Manchester City θα κερδίσει το κάθε παιχνίδι. Καταλαβαίνω σε κάποιο βαθμό το ποδόσφαιρο, οπότε για εμένα βγάζει νόημα να σκεφτόμαστε έτσι. Περιμένω ότι θα νικήσουν τη Newcastle. Πάραυτα, θα παρακολουθήσω το παιχνίδι, επειδή μετά θα παίξουμε κι εμείς με τη Newcastle επίσης. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις και τη δική σου προεργασία αν θέλεις να πετύχεις κάτι, αλλά να μην είσαι επικεντρωμένος στις άλλες ομάδες. Πρέπει να είσαι επικεντρωμένος στο να τα πας εσύ καλά. Το να κοιτάς τους υπόλοιπους, δεν βγάζει νόημα και δεν βοηθάει και καθόλου.
Περιμένω ότι εμείς θα είμαστε ένα βαθμό πάνω στη βαθμολογία αύριο από τη Manchester City, και αυτό δεν με πειράζει καθόλου.
Liverpool θα επιστρέψει στη δράση, μετά από ένα κενό 11 ημερών, μετά από τη δραματική νίκη με 4-3 έναντι της Crystal Palace.
Στην περίοδο ανάπαυσης, η ομάδα ταξίδεψε στο Dubai για ξεκούραση και αποθεραπεία και μετά επέστρεψε στο Melwood,με μια διπλή προπόνηση την περασμένη Παρασκευή.
Η Leicester είχε το ίδιο κενό επίσης, όμως και έτσι ο Klopp, δεν βρίσκει κάποιο πλεονέκτημα, οποίος ακόμη περιμένει να δει αν κάποιοι παίκτες του θα είναι fit.
«Ήταν ωραία ξεκούραση[στο Dubai]. Δεν είχαμε παιχνίδια σε αυτήν την περίοδο. Το να είχαμε ένα παιχνίδι θα ήταν θετικό, αν και θα ήταν δύσκολο στην επιλογή παικτών για την ομάδα».
«Μερικοί παίκτες δεν ήταν διαθέσιμοι στην προπόνηση δυο μέρες πριν, οπότε δεν ήταν ιδανικό. Ήταν όμως και θετικό το ότι δεν παίξαμε, αν και το κύπελλο είναι μια σημαντική διοργάνωση. Δεν θα ήταν πιθανό όμως για πολλούς παίκτες. Τώρα είχαμε κάποιες ακόμη ημέρες να ξεκουραστούμε και θα πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ξεκούραστοι. Η Leicester είχε το ίδιο κενό, οπότε δεν είναι και κάποιο τρομερό πλεονέκτημα. Έτσι έχει η κατάσταση. Θα μπορούσαν να φέρουν πίσω τον Maguire στο τελευταίο παιχνίδι, μιας και ήταν τραυματίας, αλλά δεν το έκαναν».
«Είχαμε την ευκαιρία να περιμένουμε κάποιους παίκτες με αυτό το κενό. Οπότε τώρα θα πρέπει να δούμε αν θα είναι έτοιμοι κάποιοι παίκτες για το αυριανό παιχνίδι τώρα».
Share on Google Plus

About George

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.