Downing:Επιδόσεις και στατιστικά

Όταν ο King Kenny έφερνε τον Στιούαρτ Ντάουνιγκ στο Άνφιλντ το καλοκαίρι, όλοι θεωρήσαμε ότι η αριστερή πλευρά καλύφθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η παρουσία του τις προηγούμενες χρονιές στην Premier League μας προδιέθετε για μία λύση που θα πρόσφερε με τις ασιστ και τα γκολ του στην ανοδική πορεία της ομάδας.



Οι επιδόσεις του στην Premier League αποτυπώνονται στον παρακάτω πίνακα:

Στην μέχρι τώρα καριέρα του έχει παίξει σε 3 ομάδες μέχρι να έρθει στην Λίβερπουλ με μεταγραφή από την Άστον Βίλλα. Το ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτησή του αλλά και όλες οι μεταγραφές του καταγράφονται στον παρακάτω πίνακα:


Η θέση του είναι πλάγιος και διακρίνεται για την καλή σέντρα και την ταχύτητα του:


Στον παρακάτω πίνακα οι πρώτες εμφανίσεις του παίκτη στις διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει για πρώτη φορά με τις ομάδες του:


Ο προβληματισμός


Οι απόψεις για την φετινή του παρουσία, από τους οπαδούς της ομάδας, συμπίπτουν στο γεγονός ότι η απόδοση του έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Λείπει η σταθερότητα και η διάρκεια στις εμφανίσεις του. Δεν έχει πετύχει κανένα γκολ και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζεται στις λίστες των πλέον αποτυχημένων παικτών που ενώ έχουν ευκαιρίες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να σημειώσουν κάποιο τέρμα.

Ελαφρυντικά όσο και να ψάξουμε δεν θα βρούμε για τον λόγο ότι το σύστημα της ομάδας τον τοποθετεί στην φυσική του θέση , εκτός από κάποιους αγώνες που έπαιξε στην αντίθετη πλευρά.
Οι απαιτήσεις είναι υψηλές και η ομάδα χρειάζεται την καλή του παρουσία για να καταφέρει να βρεθεί στην τετράδα του πρωταθλήματος.

Έχει έναν σημαντικό τραυματισμό την περίοδο 2008/2009 που τον κράτησε έξω από τους αγωνιστικούς χώρους για περίπου 6 μήνες.

Έχει χρισθεί διεθνής σε ηλικία 16 χρονών και έχει παίξει σε όλες τις εθνικές ομάδες της Αγγλίας.

Άρθρο του Αντώνη Πακαλίδη 
Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.