Liverpool-Everton (pre-game) 22:00


Να αντιστρέψει το κλίμα θα επιδιώξει στο 217ο ντέρμπι του Merseyside η ομάδα του Kenny Dalglish που στην προηγούμενη αγωνιστική γνώρισε την 3η συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα και αποχαιρέτησε την υπόθεση Champions League.



Οι Reds ήταν κάκιστοι στο ματς με την Sunderland και πλέον το κλίμα στον σύλλογο είναι αρκετά βαρύ.

Με δεδομένο πλέον ότι δεν υπάρχει κίνητρο αφού δεν βρίσκονται πια στην διεκδίκηση της 4ης θέσης η Liverpool καλείται να επιστρέψει άμεσα στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις,και το ντέρμπι του Merseyside είναι ιδανική περίπτωση αφού έχει ιδιαίτερη σημασία!

Στα αγωνιστικά η επιστροφή του Gerrard στην ενδεκάδα είναι το πιο ευχάριστο γεγονός του King Kenny ενώ στην βασική ενδεκάδα επιστρέφει και ο Glen Johnson που ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του.Το δίλημμα του Σκοτσέζου είναι στην άμυνα με τον Carragher να διεκδικεί θέση βασικού με δεδομένο την κακή εμφάνιση και την απηρία που έδειξε ο νεαρός Coates στο προηγούμενο ματς με την Sunderland.

Διατηρεί όπως έδειξε και η τελευταία προπόνηση τον Spearing βασικό αφήνοντας έξω τον Adam που τελευταία δεν είναι σε καλή κατάσταση.Νέο ''μήνυμα'' αναμένετε να στείλει στον Carroll αφήνοντάς τον για 3ο διαδοχικό ματς στον πάγκο!

Η Everton διανύει σίγουρα την πιο φορμαρισμένη περίοδο στην φετινή σεζόν της έχοντας εκτοπίσει στην έδρα της αντιπάλους όπως,Manchester City,Chelsea και Tottenham παίρνοντας εκτός από βαθμολογική ανάσα και ψυχολογικό αβαντάζ!Ωστόσο στα εκτός έδρας ματς δείχνει αγνώριστη φέρνοντας ισοπαλίες με σκορ 1-1 στις έδρες των ΚΠΡ,Γούιγκαν και Άστον Βίλα έχοντας μάλιστα μέτρια εμφάνιση.

Με την ψυχολογία στα ύψη και με φορμαρισμένους τους παίκτες της τα ''ζαχαρωτά'' θα προσπαθήσουν να...γλυκάνουν ακόμα περισσότερο της φετινή χρονιά νικώντας ένα ματς με ιδιαίτερη σημασία όπως το ντέρμπι του Merseyside κόντρα στην Liverpool.


Στα αγωνιστικά οι παίκτες του Moyes βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση με τον Σκοτσέζο τεχνικό να διατηρήσει ίδια την ενδεκάδα του με εξαίρεση πιθανόν τον Pienaar που αναμένετε να επιστρέψει στην ενδεκάδα.Διατηρεί στην κορυφή της επίθεσης τον νεοαποκτηθέντα Nikica Jelavic ενώ θέση βασικού διεκδικεί και ο Rodwell.


Η ομάδα του Kenny Dalglish έχει να χάσει 4 συνεχόμενα παιχνίδια από την σεζόν 2002-2003 όταν και πάλι είχε βρεθεί μπροστά της η Sunderland νικώντας την και πάλι στο Στάδιο του Φωτός!Η παράδοση είναι με το μέρος των Reds έχοντας κερδίσει σε 216 ντέρμπι του Merseyside 86 φορές με την Everton να επικρατεί 66 ενώ ισόπαλα τελείωσαν 64 αναμετρήσεις.

Στο πρώτο ματς η Liverpool είχε κερδίσει με 0-2 μέσα στο Goodison Park με τα γκολ των Carroll και Suarez ενώ άρχοντας της αναμέτρησης θα είναι ο Phil Dowd.

Πιθανές ενδεκάδες:
Reina,Johnson, Carragher, Skrtel, Enrique,Kuyt, Henderson, Spearing, Downing,Gerrard,Suarez

Howard,Neville, Heitinga, Distin, Baines,Osman ή Pienaar, Coleman, Fellaini, Drenthe,Cahill,Jelavic
Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.