Liverpool σε λήθαργο

Ναι πήραμε το League Cup σε έναν δραματικό τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι κόντρα στην Cardiff City. Ναι επιστρέψαμε στους τίτλους μετά από 6 στείρα χρόνια όπου συνέβησαν πολλά. Αλλά(γιατί πάντα θα υπάρχει κι ένα αλλά που λέει και το άσμα), η χρονιά δεν τελείωσε εκεί και θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι αυτό. Σήμερα πάντως, ένας απ' τους πρωταρχικούς στόχους της σεζόν έλαβε τέλος οριστικά. Η κατάληψη της 4ης θέσης.

Μετά την τρίτη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα(αυτή την φορά απ' την Sunderland με 1-0) κάθε ελπίδα για 4άδα έλαβε τέλος. Του χρόνου και αν πάλι. Και λέω αν διότι, αν η ομάδα πορευτεί με τον υπάρχων σχεδιασμό τότε ακόμα και την Ευρώπη με δυσκολία θα την βλέπει.

Δεν θα προβώ σε ανάλυση αγώνα. Εντελώς ανούσιο θα ήταν πιστεύω. Δεν είναι άλλωστε, το αποτέλεσμα αυτό που πονάει την ομάδα, όσο η συνολική εικόνα. Μια ομάδα δηλαδή που ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Μεγάλη αιτία για αυτό είναι το περιορισμένων δυνατοτήτων ρόστερ. Εκτός όμως απ' το ρόστερ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες έχει και ο προπονητής, ο King Kenny.

Πρώτη φορά την φετινή σεζόν παρακολουθώντας την ομάδα, συνέλαβα τον εαυτό μου να νιώθει τόσο άσχημα με την εικόνα της. Πραγματικά η έκφραση "λεφτά για πέταμα" βρήκε υπόσταση με τον καλύτερο(ή και χειρότερο) τρόπο στους κόκκινους. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα όταν κάποιοι δεν έχουν ιδέα από αγγλικό ποδόσφαιρο(ε, κύριε Comolli;)

Το μόνο που θέλω να πω ενόψει συνέχειας είναι πως το υπόλοιπο του πρωταθλήματος οι παίκτες ΔΕΝ πρέπει να το δουν ως αγγαρεία. Με ένα καλό σερί ίσως(δύσκολο αλλά ποτέ δεν ξέρεις) μπορεί να αναστραφούν τα πράγματα. Φτάνει όμως η ομάδα να παίξει επιτέλους λίγο ποδόσφαιρο ποιότητας.

Κλείνοντας, επειδή είδα πως η ομάδα έχει επαναπαυθεί στις δάφνες του League Cup και επειδή έρχονται πολύ κρίσιμα παιχνίδια τόσο για πρωτάθλημα, όσο και για F.A. Cup(ο έτερος μεγάλος στόχος για φέτος) θα πρέπει στο Melwood να υπάρξει ένα δυνατό ηλεκτροσόκ, ώστε να πάρουν οι αρμόδιοι τα πάνω τους και να αλλάξει η κατάσταση. Δεν βρίσκεστε σε μια τυχαία ομάδα κύριοι...

Υ.Γ. Ίσως το καλοκαίρι θα ήταν καλύτερο να υπάρξει αλλαγή προπονητή(ακόμα κι αν πάρουμε το F.A. Cup).

Υ.Γ.1 Πριν καιρό ο Steven Gerrard είχε πει πως οι παίκτες παίζουν για τον προπονητή. Αν δεν ήθελαν να παίξουν για τον Dalglish δηλαδή τι πορεία θα είχαμε;;

Υ.Γ.2 SUPPORT & BELIEVE
Share on Google Plus

About Χρήστος Τσάλτας

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.