Liverpool-West Brom 0-1 Η ανάλυση

από overlap.gr/Αντώνης Πακαλίδης
Αυτό που συμβαίνει, την φετινή περίοδο, με την Λίβερπουλ  χρήζει ανάλυσης πέρα από ποδοσφαιρικά δεδομένα.

Στους περισσότερους αγώνες , ειδικά εντός έδρας, η ανωτερότητα της, σε όλους τους τομείς έναντι των αντιπάλων της ήταν εμφανέστατη.

Κι όμως βρισκόταν στην δυσάρεστη θέση να χάνει, εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας των παικτών της. Σε όλα τα παιχνίδια έκανε ευκαιρίες, πολλές φορές κραυγαλέες, κάτι που δείχνει ότι το σύστημα που εφάρμοσε ο προπονητής , σε σχέση πάντα με τους παίκτες που έχει στο ρόστερ, ήταν το ενδεδειγμένο.
                   Οι διατάξεις των δύο ομάδων
Η αδυναμία του σκοραρίσματος ξεκινάει από την συγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση των παικτών μπροστά στην εστία.

Βέβαια υπάρχει και ο παράγοντας τύχη  και οι αμυντικές αντιδράσεις των αντιπάλων. Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε ανικανότητα αλλά όταν οι δύο σέντερ φορ έρχονται από χρονιές γεμάτες με τέρματα άρα αυτό θα ήταν μάλλον εκτός πραγματικότητας.

Οι κινήσεις μέσα και έξω από την περιοχή , οι κρυφοί κυνηγοί, οι πλαγιοκοπήσεις, οι ατομικές προσπάθειες γίνονται βάση πλάνου , αναγνωρίσιμου πλέον, αφού πλησιάζουμε στο τέλος της περιόδου, αλλά έχουμε πάντα το ζήτημα του εύκολου τέρματος.

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η ομάδα της Λίβερπουλ σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια εντός έδρας , σε όλες τις διοργανώσεις.

Τελευταίο παιχνίδι που δεν πέτυχε τέρμα στο Άνφιλντ ήταν στις 6 Φεβρουαρίου με την Τότεναμ. Παρόλα αυτά θα πρέπει να  αναλυθεί περισσότερο γιατί ενώ γίνονται  ευκαιρίες , αυτές χάνονται με αρκετή επιπολαιότητα.

Η εμφάνιση έπειθε για νίκη

Ο Νταλγκλίς κρατάει την ομάδα του σε επίπεδο συνεχούς εγρήγορσης με την ματιά στραμμένη στον τελικό του F.A Cup. Είναι φυσικό και επόμενο να απαιτεί όλοι να είναι προετοιμασμένοι για την τελευταία πρόκληση της σεζόν και οποιαδήποτε διαφοροποίηση θα απειλούσε την συνοχή και τις ισορροπίες που με κόπο προσπαθεί να χτίσει όλη την χρονιά.

Γίνε ο μάνατζερ της ομάδας σου, διαχειρίσου τις αγώνες & μεταγραφές και συναγωνίσου με manager απ'όλο τον κόσμο!
Με την Γουέστ Μπρομ. ήταν  αγώνας  χωρίς σκοπιμότητα και για τις δύο ομάδες. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η αυξημένη επιθετικότητα που παρουσίασαν και οι δύο , με την μερίδα του λέοντος να ανήκει στην Λίβερπουλ.
                                                                                          Ο Σουάρεζ έπαιξε all around και κάλυψε όλους τους χώρους της επίθεσης
1)Ο σχηματισμός των Red’s ήταν 4-4-2 επιθετικογενής.
2)Άμυνα που ανέβαινε ψηλά, αφού με τον Άγγερ δεύτερο κεντρικό αμυντικό δεν είχε πρόβλημα ταχύτητας.
3)Ο Χέντερσον έπαιξε αμυντικός χαφ , αφήνοντας τα άκρα, και μαζί με τον Σπίαρινγκ γέμιζαν το άξονα της ομάδας. 4)Έκαναν το παιχνίδι με βασική επιλογή την πάσα προς τα πλάγια.
5)Έπαιξε με μεγάλο πλάτος σε όλο το γήπεδο. Εκφραστές του πλάγιου παιχνιδιού οι δύο αμυντικοί Τζόνσον και Ενρίκε. 6)Με overlap σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού άνοιγαν την άμυνα των αντιπάλων και επιχειρούσαν σέντρες για το κεφάλι του Κάρολ ή του Σουάρεζ.
7)Οι επιθετικογενείς πλάγιοι κατά συνθήκη, Κάϊτ και Μάξι κινήθηκαν σε όλες τις φάσεις προς την περιοχή , συγκλίνοντας από τα πλάγια και γέμιζαν τους χώρους ευθύνης τους.  Έχει σημασία να σημειώσω ότι οι κινήσεις τους ήταν εναρμονισμένες με την τοποθέτηση του Κάρολ. Έμεναν στις γραμμές όταν ο Κάρολ έπαιζε έξω από την περιοχή για να ανοίξουν την άμυνα και να βρει χώρους ο σέντερ φορ να κινηθεί και έμπαιναν στην περιοχή όταν η μπάλα παιζόταν στον άξονα.
8)Ο Σουάρεζ με τον Κάρολ φαίνεται ότι έχουν μάθει να παίζουν μαζί στην επίθεση. Προϋπόθεση να παίζει ο Σουάρεζ all around για να μπορεί να δέχεται στην μπάλα σε χώρους που η πίεση του αμυντικού που τον μαρκάρει είναι λιγότερη απ’ ότι μέσα στην περιοχή, όταν παίζει δεύτερο σέντερ φορ.
9)Η ορθολογική ανάπτυξη που είχε η Λίβερπουλ μεταφράστηκε στην συνεχή επιθετικότητα που επέβαλε στο παιχνίδι.
10)Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν γρήγορος κάτι που επεδίωξε η γηπεδούχος και το κατάφερε με συνεχή κίνηση των παικτών από το κέντρο και μπροστά.
11)Θα κάνω αναφορά στον Τζόνσον , ο οποίος υπέπεσε στο λάθος ώστε να πετύχει το τέρμα η Γουέστ Μπρομ.  Μαζί με τον Σουάρεζ ήταν οι καλύτεροι παίκτες στο γήπεδο. Με πολλά τρεξίματα, γρήγορες αντιδράσεις, σωστές πάσες, προσπάθειες ια να απειλήσει την αντίπαλη εστία έδειξε ότι η απουσία του στερεί την ομάδα του από ταχύτητα, δύναμη και επιθετική νοοτροπία. Έχει σωματότυπο παίκτη που δεν βρίσκεται εύκολα  στην θέση του. Το μόνο που πρέπει να βελτιώσει είναι η συγκέντρωση στα αμυντικά του καθήκοντα , κάτι που το πλήρωσε η ομάδα του με το φτηνό λάθος στην φάση του 75ου λεπτού.

«Κατά λάθος»  νικητές


Ο προπονητής Χόντγκσον δεν θα μπορούσε να σκεφτεί καλύτερη επιστροφή στο Άνφιλντ.   Στον αγωνιστικό χώρο  παρουσίασε μια «άνετη» ομάδα , απαλλαγμένη από άγχος και σκοπιμότητα. Πρώτο μέλημα η καλή εμφάνιση και αν ερχόταν το αποτέλεσμα θα ήταν καλοδεχούμενο. Η εξέλιξη του παιχνιδιού θα τον έκανε να σκέφτεται την συντριβή αλλά ο νόμος του ποδοσφαίρου εφαρμόστηκε υπέρ του.
Η επιθετική ανάπτυξη του Γουέστ Μπρομ βασίστηκε στις συγκλίσεις των πλάγιων προς τον άξονα, κοντά στην περιοχή
1)Ο σχηματισμός του ήταν 4-4-2 με κοντινές αποστάσεις των γραμμών.
2)Μεγάλο πλάτος στο γήπεδο.
3)Διπλή ζώνη άμυνας στην ευθεία έξω από την περιοχή.
4)Πίεση στο μισό γήπεδο προς την περιοχή τους.
5)Διπλά μαρκαρίσματα στα πλάγια , όταν έκανε η Λίβερπουλ επίθεση από κει.
6)Οι πλάγιοι του κέντρου συνέκλιναν προς την περιοχή για να παίξουν ως κρυφοί κυνηγοί και να μπούνε στην περιοχή.  Αυτό ήταν μόνιμο σκηνικό στην επίθεση της Γουέστ Μπρομ. σε κάθε οργανωμένη επίσκεψη στην περιοχή της αντιπάλου.
7)Δύο σέντερ φορ στην επίθεση με κοντινή απόσταση μεταξύ τους για γρήγορες συνεργασίες.
8)Τα αμυντικά χαφ έμεναν στο κέντρο, στις επιθέσεις της ομάδας και δεν συμμετείχαν ενεργά  παρά κάλυπταν τους χώρους για την αποφυγή γρήγορης αντεπίθεσης.
9)Ο Χόντγκσον έπαιξε το 4-4-2 όπως και η Λίβερπουλ και αντιπαρέβαλε την ποιότητα των παικτών του απέναντι στους παίκτες της αντιπάλου. Έπαιξε στα «ίσια» το παιχνίδι και στην σύγκριση ήταν φανερό ότι η ομάδα του υστερούσε σε πολλούς τομείς.  Η άνεση του βαθμολογικού πίνακα του επιτρέπει να παίζει τους αγώνες με αμυντικό ρίσκο.
10)Ακολούθησε τον ρυθμό του αγώνα και δημιούργησε τις δικές της φάσεις με γρήγορες κινήσεις των παικτών της.
                                                                            Τα βασικά στατιστικά του παιχνιδιού


Συμπέρασμα

Για την Λίβερπουλ μία ακόμα ήττα, αλλά μάλλον χωρίς γκρίνια. Όλα γίνονται σωστά μέχρι το τέρμα.  Δημιουργεί πολλές ευκαιρίες αλλά λείπει το σκοράρισμα.  Εξαιτίας αυτού χάθηκαν πολλοί βαθμοί εντός και εκτός έδρας και αμφισβητήθηκαν παίκτες και προπονητής.  Αδίκως πολλές φορές , δικαίως μόνο λίγες.

Η Γουέστ Μπρομ. έκανε το παιχνίδι της, όσο το επέτρεψε η Λίβερπουλ και από ένα λάθος πέτυχε το τέρμα που έκρινε το αποτέλεσμα. Ήταν η πρώτη νίκη της στο Άνφιλντ, στα πλαίσια της Premier League.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία το www.overlap.gr και τον Αντώνη Πακαλίδη.

Διαφήμιση
Πιστοποίηση στην ειδικότητα του Αθλητικού Συντάκτη



Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.