Δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά η εμφάνιση

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

5η αγων. Premier League

Το νωθρό της ξεκίνημα πλήρωσε η Λίβερπουλ στο Άπτον Παρκ, όπου ηττήθηκε με 3-1 από την καλύτερη Γουέστ Χαμ και έκανε τη δεύτερη διαδοχική της ήττα στο πρωτάθλημα και τρίτη σε σύνολο 5 παιχνιδιών. Οι προβληματικές εμφανίσεις καλά κρατούν στο στρατόπεδο των κόκκινων που προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Επόμενος αγώνας με την Μίντλεσμπρο, στα πλαίσια του Capital One Cup (Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου)



Μετά την επιστροφή της στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, η Λίβερπουλ θυμήθηκε... τον παλιό της εαυτό και γνώρισε την ήττα με 3-1 από την Γουέστ Χαμ στο Άπτον Παρκ. Μόλις στο 7', το σκορ ήταν 2-0. Προσπάθησαν οι κόκκινοι αλλά οι γηπεδούχοι ήταν "σφυριά" όνομα και πράγμα στην άμυνα και έκλεισαν πετυχημένα όλους τους χώρους.

Το ματς

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της Γουέστ Χαμ δεν θα περίμενε τέτοιο ξεκίνημα για την ομάδα του. Μόλις 75'' χρειάστηκαν οι γηπεδούχοι για να ανοίξουν το σκορ με τον Ριντ, ενώ με τη συμπλήρωση 7 λεπτών στο παιχνίδι, ο Σακό με εντυπωσιακή λόμπα διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Ονειρεμένο ξεκίνημα για τα σφυριά που έπιασαν στον ύπνο τους κόκκινους και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αδράνεια της άμυνας.



Αυτό που έβλεπε ο Ρότζερς δεν του άρεσε καθόλου και πέρασε στο παιχνίδι τον Σακό αντί του Μανκίγιο, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες στον Τζέραρντ για ανασυγκρότηση. Ανέβασαν στροφές οι κόκκινοι και στο 26' κατάφεραν να μειώσουν με δυνατό σουτ του Στέρλινγκ (με τη συμβολή και του Μπαλοτέλι) σε 2-1.


Έκτοτε, η Λίβερπουλ βγήκε από το καβούκι της κι άρχισε να πιέζει χωρίς να καταφέρει κάτι ιδιαίτερο. Τα σφυριά, από την άλλη, δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να βγαίνουν επικίνδυνα στην αντεπίθεση προκαλώντας προβλήματα στην αμυντική λειτουργία των κόκκινων. Τόμκινς και Βαλένσια επιχείρησαν να διευρύνουν το σκορ αλλά ο Μινιολέ δήλωσε παρόν.


Πολλές κάρτες, νεύρα εκατέρωθεν και πολλή ένταση χαρακτηρίζει το πρώτο μέρος στο 'Απτον Παρκ, με την Γουέστ Χαμ να πηγαίνει προηγούμενη με 2-1 στα αποδυτήρια. Σαφώς καλύτεροι οι γηπεδούχοι, μπλόκαραν τους κόκκινους σε όλους τους τομείς και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν. Η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση παρά το γκολ του Στέρλινγκ καθώς τα σφυριά έδειχναν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο.

Λαλάνα μέσα, Λούκας έξω με την έναρξη της επανάληψης για την ομάδα του Ρότζερς και η Λίβερπουλ μπήκε πιο επιθετικά στο δεύτερο μέρος με Στέρλινγκ και Μπορίνι να έχουν ευκαιρίες για γκολ.



Ο γρήγορος ρυθμός του πρώτου μέρους συνεχίστηκε χωρίς όμως πολλές φάσεις. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κερδίσουν χώρους αλλά οι κόκκινοι συνέχιζαν να πολιορκούν την εστία των γηπεδούχων, ωστόσο η επιλογή της τελικής πάσας αποτελεί πρόβλημα.

Ολόκληρη η Γουέστ Χαμ στα τελευταία 10' κλείστηκε στα καρέ της και έκλειναν σωστά τους χώρους που έψαχνε η Λίβερπουλ για την ισοφάριση. Και σε μια αντεπίθεση, ο Σακό απομάκρυνε λανθασμένα, ο Ντάουνινγκ έδωσε στον Αμαλφιτανό και ο τελευταίος διαμόρφωσε το τελικό 3-1, καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη.

Σχόλιο


Τα σφυριά στάθηκαν πολύ καλά στο δεύτερο μέρος και τελικώς πήραν μια σπουδαία νίκη κι έβαλαν 3 βαθμούς στο σακούλι. Εξαιρετικό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους, άντεξαν στο σφυροκόπημα του δευτέρου ημιχρόνου.


Η ομάδα του Ρόντζερς συμπλήρωσε δύο παιχνίδια χωρίς νίκη (δύο συνεχόμενες ήττες μάλιστα) και έχει χάσει σημαντικό έδαφος από νωρίς στο πρωτάθλημα. Νωθρό ξεκίνημα για τους κόκκινους που εν τέλει πλήρωσαν τα λάθη των πρώτων λεπτών.






Οι συνθέσεις

Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Κρέσγουελ, Ριντ, Τόμκινς, Ντεμέλ, Νομπλ, Σονγκ, Κογιάτε, Σακό, Ντάουνιγκ, Βαλένσια
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Μανκίγιο (Σακό), Λόβρεν, Σκρτέλ, Μορένο, Τζέραρντ, Χέντερσον, Λούκας (Λαλάνα), Στέρλινγκ, Μπορίνι (Λάμπερτ), Μπαλοτέλι
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.