Besiktas-Liverpool (preview)





Επιμέλεια : Παρδάλης Αθανάσιος


Την Πέμπτη 26/02 και ώρα 20:00 θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας , στην φάση των 32 του Europa League, ανάμεσα στην Μπεσίκτας και την Λίβερπουλ στο Ataturk Olympic Stadium. Στο πρώτο παιχνίδι, πριν μια βδομάδα η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει της Μπεσίκτας, στο Άνφιλντ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαλοτέλι στο 83'.


Στο στρατόπεδο της Μπεσίκτας, ο Σλάβεν Μπίλιτς προσπαθεί να ετοιμάσει την ομάδα του όσο καλύτερα γίνεται για να μπορέσει να ανατρέψει το 1-0 του Ανφιλντ, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στους 16 του Europa League. Το φανατικό κοινό των Τούρκων αναμένεται να δώσει έξτρα δύναμη στα πόδια των ποδοσφαιριστών της Μπεσίκτας, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν την νίκη που είχε πετύχει η ομάδα τους το 2007, κόντρα στην Λίβερπουλ, με 2-1. Στο πρωτάθλημα η Μπεσίκτας έχασε την πρωτιά από την Γαλατασαραι, μετά τη απρόσμενη ήττα με 1-0 από την Εσκισεχισπορ.

Στα αγωνιστικά, ο Μπίλιτς θα έχει πολλούς σημαντικούς παίκτες που θα μείνουν εκτός την Πέμπτη το απόγευμα. Ο αρχισκόρερ της ομάδας Ντεμπά Μπα τραυματίστηκε την Κυριακή στον αγώνα με την Εσκισεχιρ και έτσι θα απουσιάσει, ενώ οι Μοτα και Γκουλουμ δεν βρίσκονται στα πλάνα του Μπίλιτς καθώς είναι τιμωρημένοι. Ο βασικός γκολκιπερ της ομάδας, Zengin, θα απουσιάσει και πάλι και αντικαταστάτης του θα είναι ο Gonen. Αγνωστο εαν αγωνιστεί ο αστέρας των Τούρκων Gokhan καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.


Στην αντίπερα όχθη, η ψυχολογία των παικτών της Λίβερπουλ βρίσκεται στα ύψη μετά και από το τεράστιο διπλό επί της Σαουθαμπτον την Κυριακή. Η Λίβερπουλ θέλει να περάσει οπωσδήποτε να περάσει στην επόμενη φάση, καθώς όπως τονίζει  ο Ρότζερς στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του τροπαίου. Το 1-0 του πρώτου αγώνα δίνει σαφές προβάδισμα στην ομάδα του λιμανιού, καθώς δεν δέχτηκε γκολ στην έδρα της και έτσι και μια ισοπαλία θα ήταν αρκετή για να δώσει στην Λίβερπουλ την πρόκριση.

Στα αγωνιστικά ο Ρότζερς θα έχει με την σειρά του πάρα πολλά προβλήματα απουσιών σημαντικών στελεχών της ομάδας. Ο Λάζαρ Μάρκοβιτς θα εκτίσει την 2η από τις τέσσερις αγωνιστικές τιμωρίας που έχει από την UEFA, ενώ θα απουσιάσουν και οι τραυματίες Τζέραρντ, Σακό, Χεντερσον. Ο Φελιπε Κουτίνιο έμεινε στην Αγγλια για λόγους ξεκούρασης καθώς ακολουθεί και το δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με την Μαντσεστερ Σιτυ. Στην αποστολή τις Λίβερπουλ θα βρίσκονται πολλοί νεαροί από την δεύτερη ομάδα.



Πιθανές 11αδες:

Μπεσίκτας : Zegnin, Serdar, Franco, Kurtulus, Ersan, Olcay, Veli, Huchinson, Gokhan ?, Sosa, Pentemek.

Λίβερπουλ: Mignolet, Skrtel, Lovren, Toure, Can, Moreno, Ibe, Allen, Lallana, Sterling, Sturidge





Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.