100 Players Who Shook The Kop: part 2


Στο #89 της λίστας "100 Players Who Shook The Kop" συναντούμε το όνομα του Matt Busby, του ανθρώπου που πέρασε τις καλύτερες ποδοσφαιρικές στιγμές του ως προπονητής της μισητής αιωνίου αντιπάλου, Manchester United. Ο Matt Busby ήρθε στη Liverpool το 1936 από τη Manchester City και έμεινε στην ομάδα για τρεισήμισι χρόνια. Έκανε την εμφάνισή του σε 122 παιχνίδια σκοράροντας 3 γκολ. Εξαιρετικός ακραίος με καλή τεχνική. Μαζί με τους Tiny Bradshaw και Jimmy McDougall συνέθεταν τη καλύτερη τριάδα μπακ-χαφ που είχε ποτέ ο σύλλογος. Ωστόσο, μετά τη καριέρα του στη Liverpool ως ποδοσφαιριστής ασχολήθηκε με τη προπονητική ως βοηθός του George Kay. Το Φεβρουάριο του 1945 θα αποχωρήσει απ' την ομάδα και θα αναλάβει την Manchester United - την οποία μερικά χρόνια αργότερα θα καταφέρει να την οδηγήσει στη κορυφή της Ευρώπης. Να σημειώσουμε πως ο Matt Busby ήταν ένα απ' τα άτομα που βρέθηκαν στη συντριβή του αεροπλάνου στο Μόναχο και κατάφερε να επιβιώσει. Έφυγε απ' τη ζωή το 1994.


Στο #88 βρίσκεται το όνομα του David James, που ανέλαβε τη φύλαξη των γκολπόστ από το 1992 μέχρι το 1998. Ο... "Calamity James" ήρθε στη Liverpool ως το πιο χοτ όνομα στη θέση του τερματοφύλακα της εποχής και ιδίως, της χώρας! Αγωνίστηκε με τους κόκκινους σε 277 εμφανίσεις, οι οποίες συνδυάστηκαν με αρκετές γκάφες, οι οποίες δεν έλειψαν στην υπόλοιπη καριέρα του. Στο ντεμπούτο του είχε εξοργίσει πάρα πολλές φορές τον Souness δίνοντας ξανά την ασφάλεια των δικτύων στον Bruce Grobbelaar, με τον νεαρό τότε James να παίρνει χρόνο και να βλέπει θέση βασικού με τον ερχομό του Roy Evans που πάνω του ήθελε να κτίσει μια Liverpool που θα διεκδικούσε τρόπαια.


Mark Wright... στο #87 της λίστας! Ο κεντρικός αμυντικός ήρθε στην ομάδα το 1991 και έμεινε στο λιμάνι μέχρι το 1997. Στην εξαετία αυτή, ο φιλότιμος Mark θα σηκώσει το 1992 το κύπελλο Αγγλίας ως αρχηγός της ομάδας αλλά οι αρκετοί τραυματισμοί θα τον εμποδίσουν να έχει τη καριέρα που πραγματικά θα ήθελε στη Liverpool. Ειδικά τη στιγμή που ήρθε στο σύλλογο ως αντικαταστάτης του Alan Hansen.


Στο #86 της λίστας βρίσκεται το όνομα του Sammy Lee, ενός εξαιρετικού νέου -τότε- παίκτη που έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία μόλις 19 ετών και του οποίου τα χαρακτηριστικά (παρά τη σωματοδομή του) ήταν απλά σπουδαία. Εκρηκτικός παίκτης με δυνατό σουτ και καλή πάσα. Απ' το 1976 μέχρι το 1986 αγωνίστηκε σε 295 αγώνες και σκόραρε 19 φορές. Ο ρέκορντμαν Sammy βλέπει το όνομά του και ως κάτοχος του ρεκόρ συμμετοχών μιας σεζόν στην ομάδα, καθώς τη σεζόν 1983/84 θα πραγματοποιήσει 67 εμφανίσεις.


Ακραίος μέσος, εκρηκτικός χαρακτήρας, φιλότιμος παίκτης. Rob Jones στο #85! Οπαδός της Liverpool αλλά προϊόν της Crewe Alexandra, με τον Souness να τον φέρνει στο λιμάνι δίνοντας το ποσό των 300,000 λιρών όταν ήταν μόλις 19 ετών. Πραγματοποίησε εξαιρετική πρώτη σεζόν στην ομάδα της καρδιάς του και κλήθηκε εκείνη την εποχή να κάνει το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα. Στη Liverpool έμεινε μέχρι το 1998 έχοντας 243 εμφανίσεις πίσω του και κανένα γκολ.


Alec Lindsay, #84! Αγωνίστηκε στην ομάδα από το 1969 μέχρι το 1977. Παρά του ότι ξεκίνησε ως εξτρέμ τη καριέρα του, η ανάγκη για ασφάλεια στα μετόπισθεν (σοβαρό πρόβλημα στη θέση αυτή στη Shankly εποχή) θα τον ορίσει αριστερό μπακ - ένα μπακ που έμεινε όμως στην ιστορία. Μαχητικότητα, πάθος, είναι μερικά απ' τα χαρακτηριστικά του. Σε 248 εμφανίσεις με τη κόκκινη φανέλα να σημειώσουμε και τα 18 γκολ που σημείωσε.


Στο #83 βρίσκεται το όνομα του Glen Hysen, που βρέθηκε στη Liverpool απ΄το 1989 μέχρι το 1992 και μαζί με τον Alan Hansen έχτισαν ένα δυνατό σύνολο στη καρδιάς της άμυνας ενώ συνέβαλε στα μέγιστα για τη κατάκτηση του 18ου και τελευταίου στην ιστορία της ομάδας, πρωτάθλημα. Δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, σταθερός και ψύχραιμος.


Bobby Graham στο #82. Ήρθε στην ομάδα το 1964 και έμεινε μέχρι το 1972. Με ιδανικό ξεκίνημα που συνδυάστηκε με χατ-τρικ, ο Σκωτσέζος στράικερ φαινόταν ως μια εξαιρετική προσθήκη στην ομάδα του Bill Shankly. Ωστόσο, η διεκδίκηση της θέσης δεν ήταν εύκολη υπόθεση, ειδικά απ' τη στιγμή που μπροστά του είχε μεγαθήρια σαν τους Roger Hunt και St John. Σε 137 παιχνίδια με τους κόκκινους να βρει το δρόμο για τα δίχτυα 42 φορές. 


Peter Thompson στο #81. Για 9 χρόνια έμεινε στην ομάδα. Από το 1963 μέχρι το 1972. Πριν έρθει όμως στην ομάδα (αποτελώντας προσωπική επιλογή του Shankly και συμβάλλοντας στα μέγιστα στις μέχρι τότε επιτυχίες του συλλόγου) φορούσε τη φανέλα της Preston και στο κύπελλο Αγγλίας το 1962 είχε βάλει δύσκολα στην ομάδα μας.


Στο #80 βρίσκουμε το όνομα του Donald Mackinlay, που έπαιξε στη Liverpool για μια 18ετία, από το 1910 μέχρι το 1928. Αρχηγός της ομάδας, σκληρό καρύδι ως αμυντικός, ένας πραγματικός ηγέτης που οδήγησε την ομάδα στις πρώτες τις επιτυχίες. Σε 434 εμφανίσεις με τη κόκκινη φανέλα σκόραρε και 34 γκολ.
Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.