Ρότζερς: "Ζωτικής σημασίας η αλλαγή συστήματος!"

Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες του είχε να δώσει στις τελευταίες του δηλώσεις ο Μπρένταν Ρότζερς για τη θετική ανταπόκριση τους στην εντός αγώνα αλλαγή συστήματος που οδήγησε τελικά στη νίκη τους Κόκκινους!

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο προκαλώντας πολλά προβλήματα στη Λίβερπουλ που είχε για πρωταγωνιστή τον Σιμόν Μινιολέ. Στο δεύτερο μέρος ωστόσο, η κατάσταση άλλαξε και οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν το ρυθμό τους. Τελικά η νίκη επετεύχθη με το τέρμα του Χέντερσον στο 68ο λεπτό της συνάντησης. 

"Ήταν μια καταπληκτική επίδειξη του χαρακτήρα και της ελαστικότητας της ομάδας, ιδιαίτερα μετά από ένα τέτοιο κακό πρώτο ημίχρονο!"

"Όποιο σύστημα και να χρησιμοποιήσεις δεν θα λειτουργήσει αν δεν έχεις την ικανότητα να το δουλέψεις και με μας τίποτα τέτοιο δεν συνέβη στο πρώτο μέρος. Η ελαστικότητα και ο χαρακτήρας της ομάδας όμως, μας κράτησαν στο παιχνίδι!"

"Ξέραμε ότι θα είμαστε καλύτεροι στο δεύτερο μέρος, αλλάξαμε λίγο τη δομή της ομάδας και πίστεψα πως θα κυριαρχήσουμε. Όσοι με ξέρουν και παρακολουθούσαν τις ομάδες μου από όταν ήμουν προπονητής των μικρών ομάδων, θα ξέρουν ότι χρησιμοποιώ 4-3-3 και 4-4-2 με ρόμβο."

"Αν είδατε τη Σουόνσι, έπαιζαν με ρόμβο και μας είχαν κλείσει το κέντρο. Περνούσαν ανάμεσα μας πολύ εύκολα και επειδή διαθέτουν καλούς παίκτες, είχαν και σωστό πάσινγκ γκέιμ. Είχαμε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να αλλάξουμε σύστημα και οι παίκτες προσαρμόστηκαν γρήγορα σε αυτό."

Στη συνέχεια ο ΒορειοΙρλανδός κλήθηκε να σχολιάσει για το αήττητο σερί 13 αγώνων που τρέχει η ομάδα και ανέφερε: 

"Είμαι περήφανος με όποιον τρόπο και αν νικάμε. Δουλεύουμε σκληρά πρωτίστως στην άμυνα. Δεν έχει να κάνει με το στυλ, όμως στόχος μας είναι το πρέσινγκ. Μπορεί να παρατηρήσει κανείς πως όταν η ομάδα δεν πρεσάρει όπως θέλουμε τότε κάτι χαλάει και δημιουργείται μια εικόνα σαν του πρώτου ημιχρόνου."

"Πιέσαμε σωστά στο δεύτερο ημίχρονο και κλείσαμε τους χώρους. Πετύχαμε το γκολ και είχαμε ευκαιρίες και για μερικά ακόμη. Ξέρουμε πως έχουμε την ικανότητα να επικρατούμε εκτός έδρας. Το ρεκόρ μας εκτός τα τελευταία δυο χρόνια είναι πάρα πολύ δυνατό."

Για την επιστροφή του Στίβεν Τζέραρντ και την είσοδο του στο παιχνίδι ως αλλαγή ο Ρότζερς είχε να πει ότι: "Αυτό που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να κινούμαστε χωρίς την μπάλα. Είναι αυτή η αντίληψη ότι πρέπει να τρέχεις ακόμα και όταν δεν είσαι εσύ που έχεις την μπάλα."

"Στην ανάπαυλα μιλήσαμε για το ποιος θα διεισδύει και ποιος θα μοιράζει την μπάλα. Ο Στίβεν πέρασε στο ματς και πρόσφερε την ηρεμία που θέλαμε. Γυρίσαμε το σύστημα σε ρόμβο και έτσι η ηρεμία και ο έλεγχος του Στίβεν ήταν πολύ σημαντικά στοιχεία."

Τέλος όσον αφορά το μεγάλο επερχόμενο ντέρμπι την Κυριακή, ο Ρότζερς τόνισε:

"Το περιμένουμε πως και πως. Η τελευταία νίκη ήταν πολύ σημαντική. Κάνουμε πολύ καλά παιχνίδια εντός έδρας και μπαίνουμε δυνατά σε κάθε ματς. Ελπίζουμε ότι θα φανούν τα βήματα προόδου που έχουμε κάνει από την τελευταία μεταξύ μας συνάντηση. Πρέπει να πιστώσουμε τους παίκτες για αυτό το γεγονός."

"Είμαστε σε καλή θέση. Πλέον πρέπει να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για το ματς αυτό. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Το αποτέλεσμα της Σίτι αυτό το Σαββατοκύριακο μας δίνει την ευκαιρία να φτάσουμε ακόμα και τη δεύτερη θέση. Η αυτοπεποίθηση μας είναι υψηλή. Το κακό μας ξεκίνημα μας κράτησε πίσω και ξέραμε ότι είχαμε πολλή δουλειά για να επανέλθουμε και τα καταφέραμε εντυπωσιακά. Έχουμε ακόμη αρκετή δουλειά να κάνουμε, όμως είμαστε στο σωστό δρόμο!"

Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος


Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.