Δεν ήταν διαβασμένη μετά από καιρό

Επιμέλεια:Γιώργος Δρογγίτης

Η Λίβερπουλ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε την ευκαιρία να περάσει στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος.Το σερί ήταν μεγάλο,το ίδιο και οι προσδοκίες.Η ψυχολογία στα ύψη,κι' όμως η όχι τόσο καλή,αλλά σταθερή Γιουνάιτεντ "κλέβει" το διπλό μέσα στο Άνφιλντ και ξεφεύγει στο +5.Οι "κόκκινοι" δε προσέγγισαν καλά το παιχνίδι,κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ρότζερς μετά τον αγώνα δήλωσε ότι η ομάδα του δεν έκανε τίποτα για να κερδίσει."Άλλαξα το σύστημα για να πρεσάρουμε και να αμυνόμαστε καλύτερα.Σήμερα η εντολή ήταν να πρεσάρουμε πολύ ψηλά,αλλά δε το κάναμε."

Απόλυτο δίκιο έχει ο προπονητής της Λίβερπουλ.Βλέποντας τον αγώνα,συχνά αν όχι συνέχεια,οι φιλοξενούμενοι κυκλοφορούσαν τη μπάλα κοντά στην περιοχή του Ντε Χεα,με τους γηπεδούχους να μένουν αδρανείς.Οι γραμμές ήταν πολύ πίσω.Ουδείς πρέσαρε,όλοι έμοιαζαν να φοβούνται το τι θα γίνει αν το πρέσινγκ δε πετύχει.Άφησαν κυριολεκτικά την Μάντσεστερ να κάνει το παιχνίδι της,δηλαδή τη διαχείριση.


Το ανεξήγητο της υπόθεσης είναι ότι οι "κόκκινοι" δεν πήραν πρωτοβουλίες στο παιχνίδι τους.Άλλο το να παίζεις με πίεση ψηλά,άλλο το να κυκλοφορείς τη μπάλα.Λίγες ομάδες κάνουν και τα δύο ταυτοχρόνως σε ένα ματς.Η Λίβερπουλ λοιπόν δεν έκανε τίποτα από τα δύο,με την κατοχή να φτάνει στο 35-65 κατά της.

Αυτά συμβαίνουν.Δε μπορείς να παίζεις κάθε μέρα καλά.Ο Ρότζερς τους εξήγησε όλα αυτά στην ανάπαυλα και η ομάδα θα έμπαινε δυνατά με πίεση ψηλά,όμως η ανόητη κίνηση του πολύτιμου για τις συνθήκες του αγώνα Τζέραρντ,δυσκόλεψε το πρέσινγκ.

Η Λίβερπουλ αν και οι συνθήκες του παιχνιδιού δε της το επέτρεψαν,έπαιξε φιλότιμα και σε μια από τις ελάχιστες φορές που επιχείρησε να πιέσει,έκλεψε τη μπάλα και σκόραρε.Αυτή είναι η φιλοσοφία του Ρότζερς και κατ' επέκταση της ομάδας.Γι' αυτό και άλλαξε το σύστημα σε 3-4-3. Θέλει να πρεσάρει χωρίς να ρισκάρει στα μετόπισθεν.Το διάστημα που έπαιζε με τρεις πίσω δίστασε να το κάνει και έχασε.

Μια ήττα δε σημαίνει και καταστροφή.Όλα όσα έχει πετύχει η Λίβερπουλ από τον Δεκέμβρη και μετά δε διαγράφονται έτσι απλά.Άλλωστε ακόμα δεν έχει χαθεί τίποτα.Η ομάδα είναι σε καλό δρόμο.

Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.