Και τώρα, ποιος;

Ο Στίβεν Τζέραρντ διανύει τις τελευταίες του μέρες ως ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ και εμείς επιλέξαμε μερικούς ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να τον διαδεχθούν στο χώρο του κέντρου με βάση τα ηγετικά στοιχεία τα οποία διαθέτουν. Την τελική επιλογή δε θα την περιμένατε!


1) Ματέο Κόβασιτς

Ο 22χρονος από την Κροατία έχει κάποια χαρακτηριστικά που θυμίζουν τον αρχηγό της Λίβερπουλ. Είναι μέσος "box to box" και διαθέτει ηγετικά χαρακτηριστικά, κάτι που έχει κάνει τους "κόκκινους" να τον προσεγγίσουν από τώρα για το ερχόμενο καλοκαίρι.




2) Άνταμ Μάχερ

Ένας ακόμη "box to box" μέσος είναι ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής της PSV, Άνταμ Μάχερ. Διανύει εξαιρετική σεζόν με τους πρωταθλητές της Eredivisie, στην οποία έχει διακριθεί για την εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση και την ωριμότητα στο παιχνίδι του, παρά τα 21 του χρόνια.





3) Ουίλιαμ Καρβάλιο

Και τη δύσκολη περίπτωση του Πορτογάλου κυνηγάει η Λίβερπουλ. Ο 23χρονος είναι περιζήτητος και όλα δείχνουν ότι θα γίνει "σφαγή" το καλοκαίρι μεταξύ των πολλών ενδιαφερόμενων που θέλουν να δουν την υπογραφή του στα χαρτιά τους. Ο Καρβάλιο αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ στη Σπόρτινγκ Λισαβώνας και παρότι έχει κυρίως αμυντικές αρετές, δίνει αρκετές φορές την ιδέα ότι αν βρει το κατάλληλο "λιμάνι" στην καριέρα του θα μπορέσει να αφήσει εποχή.


4)Τζόρνταν Χέντερσον

Ο Χέντερσον θα είναι αυτός που θα διαδεχθεί στην αρχηγία τον Στίβεν Τζέραρντ σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για έναν παίκτη με all around παιχνίδι κάτι που έχει και ο Stevie G, όμως δε γνωρίζουμε αν μπορεί να σταθεί σαν ηγέτης, έχοντας παράλληλα το "βάρος" πάνω του, από τη στιγμή που θα είναι ο πρώτος που θα φορέσει το περιβραχιόνιο της Λίβερπουλ μετά από 12 χρόνια!




5) Εμρέ Τσαν

Ο κύριος που κλείνει το μάτι είναι κατ΄εμέ ο...κρατηθείτε, αντί Τζέραρντ! Σε καμιά περίπτωση δεν εννοούμε ότι ο Γερμανός μπορεί εύκολα να καλύψει το κενό που αφήνει ο Στίβι, πάντως αντί να ψάχνουμε σε ξένα μέρη για τον επόμενο ηγέτη των "κόκκινων", γιατί να μη ρίξουμε μια ματιά και στο υπάρχων ρόστερ; Ο Τσαν μπορεί να παίξει ΠΑΝΤΟΥ στο γήπεδο με μεγάλη άνεση και δείχνει ότι εκτός από ποιότητα, έχει και τα απαραίτητα ηγετικά στοιχεία, αν και είναι μόλις 21!



Σενάρια θα υπάρξουν πολλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η αποχώρηση του αρχηγού θα πρέπει να κινητοποιήσει λίγο τους ανθρώπους της Λίβερπουλ, οι οποίοι καλούνται να κάνουν σωστή ενίσχυση σε όλες τις θέσεις, αν θέλουμε να δούμε ξανά τους "κόκκινους" ανταγωνιστικούς.

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης







Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.