Ο Ρότζερς για Τζέραρντ, Πάλας, και το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πηγή: Liverpool FC Official Site
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου

Η διάθεση του Μπρένταν Ρότζερς ήταν γλυκόπικρη όταν είδε τους οπαδούς της Λίβερπουλ να δείχνουν την τεράστια ευγνωμοσύνη τους προς τον Στίβεν Τζέραρντ, παρά τη σοκαριστική ήττα με 3-1 από την Κρύσταλ Πάλας.



Ο αρχηγός των "Κόκκινων" έκανε την τελευταία του εμφάνιση στο Άνφιλντ το απόγευμα της Κυριακής, 17 χρόνια μετά την πρώτη του, καθώς πήρε μεταγραφή για τους LA Galaxy και μετακομίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες το καλοκαίρι.

Τα συναισθήματα ήταν διάχυτα σε ολόκληρο το γήπεδο, με ειδικές για την ημέρα σημαίες, τραγούδια και ατέλειωτο χειροκρότημα από τους οπαδούς, που χρησιμοποιήσαν το "Νούμερο 8" σε πολλούς ευφάνταστους συνδυασμούς στα συνθήματά τους.



Παρόλα αυτά, η μεριά του Ρότζερς δεν κατάφερε να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Τζέραρντ, ακόμα κι αν πήρε το προβάδισμα στο 1ο ημίχρονο, μετά από πίεση και ωραίο τελείωμα του Άνταμ Λαλλάνα.

Ο Τζέισον Πάντσεον, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, και στη συνέχεια οι Ζάχα και Μάρεϊ, ανάγκασαν την Λίβερπουλ σε ήττα, στο τελευταίο τους παιχνίδι στο "σπίτι" τους για φέτος.

Ο Ρότζερς είπε: "Ο Στίβεν απόλαυσε ένα εκπληκτικό "αντίο" και έδωσε τα πάντα μέχρι τη τελευταία στιγμή. Αυτός οδηγούσε την ομάδα μπροστά σε όλο το παιχνίδι, και προσπαθούσε να μας φέρει τα γκολ.

"Η υποστήριξη που έλαβε ήταν πραγματικά υπέροχη και πιθανότατα ανάλογη με αυτό που περίμενε, όντας ένας καταπληκτικός παίκτης εδώ, και έχοντας δώσει όλο του το είναι στην ομάδα. 

"Γι' αυτό το λόγο, ήταν φανταστικό για εκείνον και την οικογένειά του, μια τόσο σημαντική γι' αυτόν ημέρα. 

"Αναφορικά με το αποτέλεσμα και την απόδοση, ήταν απογοητευτικό. Ξεκινήσαμε καλά και πετύχαμε ένα φανταστικό γκομ με τον Άνταμ, αλλά κάναμε τρομερά αμυντικά λάθη. 

"Αυτό μας τιμώρησε στο τέλος του 1ου ημιχρόνου, καθώς και στο 2ο. Δεν αμυνθήκαμε καθόλου καλά. Οι επιθετικοί της Πάλας μας δημιούργησαν πρόβλημα κι εμείς δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε. 

"Σε γενικές γραμμές, το 2ο ημίχρονο ήταν απογοητευτικό."

Ο Ρότζερς συνέχισε: "Σχετικά με το πρώτο γκολ, οι παίκτες δεν θα έπρεπε να πάνε πουθενά κοντά στην μεγάλη περιοχή. Δεν αμυνθήκαμε καθόλου καλά σε εκείνη τη φάση. 

"Πιστεύω πως η λήψη αποφάσεων σε αμυντικό επίπεδο δεν ήταν πολύ καλή σήμερα. Ως αποτέλεσμα, στέλνει τη μπάλα απευθείας μέσα (σ.σ: ο Πάντσεον) - ήταν μια υπέροχη εκτέλεση. 

"Αλλά είμαστε απογοητευμένοι με το πως έφτασε μέχρι εκεί. Είδαμε τον Πάντσεον να σκοράρει με παρόμοιο τρόπο την περασμένη εβδομάδα, είναι πολύ καλός σε τέτοιες φάσεις. 

"Το δεύτερο γκολ ήταν αναμφισβήτητα οσφάιντ, όταν έρχεται σε επαφή με την μπάλα υπάρχουν 2 παίκτες που είναι οφσάιντ. Όμως, το κοιτάζω από την προπονητική σκοπιά, καθώς πριν καν η μπάλα παιχτεί, δεν αμυνόμασταν καλά σε αυτή τη μεριά του γηπέδου. 

"Το τρίτο ήταν ξεκάθαρα εκτός της μεγάλης περιοχής. Επομένως, σε αυτά τα 2 γκολ σταθήκαμε πολύ άτυχοι. 

"Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι θα μπορούσαμε να ήμασταν πολύ καλύτεροι αμυντικά, καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού."

Μιας και την επόμενη βδομάδα είναι το επίσημο φινάλε της σεζόν με την Στόουκ, ο Ρότζερς πρέπει να αρχίζει να σχεδιάζει το μέλλον χωρίς τον Τζέραρντ. 

Ο Βορειοϊρλανδός παραδέχτηκε και πάλι ότι ο Τζέραρντ είναι αναντικατάστατος, αλλά υποσχέθηκε ότι οι προκλήσεις που έρχονται θα αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα. 

"Είναι ένας παίκτης και μια προσωπικότητα που είναι αναντικατάστατος για την ομάδα," είπε ο Ρότζερς. "Αυτά που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τα στάνταρντ που έχει θέσει, δεν μπορεί να τα φτάσει κανείς. 

"Θα προχωρήσουμε μπροστά στο τέλος της σεζόν, μόλις τελειώσει και η επόμενη βδομάδα, και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να βελτιωθούμε, μιας και έρχεται το καλοκαίρι - και αυτή είναι η δοκιμασία μας. 

"Μέσα στον καιρό που είμαι στην ομάδα, έχουμε χάσει 2 παίκτες που αμφότεροι έχουν παίξει 700+ παιχνίδια με την ομάδα, και αυτοί είναι ο Κάραχερ και ο Τζέραρντ. 

"Αυτοί οι 2 ήταν παίκτες-μνημεία για την ομάδα, οπότε το να χάνουμε και τους 2 είναι τρομακτικό. Προσθέτοντας, φυσικά, και έναν παίκτη κορυφαίας κλάσης, όπως είναι ο Λουίς Σουάρεζ, το πράγμα γίνεται αρκετά δύσκολο. 

"Αλλά θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση. Αυτή είναι η πρόκληση που έχουμε φέτος το καλοκαίρι, να κοιτάξουμε να προοδεύσουμε και να αναπτυχθούμε. Αυτή η χρονιά ήταν προφανώς μια δύσκολη χρονιά για μας, από πολλές απόψεις. 

"Όμως, οι παίκτες έχουν παλέψει και δώσει ό,τι μπορούσαν να δώσουν. Ελπίζω πως το 
καλοκαίρι θα προσθέσουμε την ποιότητα που η ομάδα έχει τόσο ανάγκη, και θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία την νέα χρονιά." 
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.