Πρόγραμμα για τη σεζόν 2015-2016!

                                    

Σήμερα 17 Ιουνίου και 9:00 ώρα Αγγλίας ξεκίνησε η διαδικασία για να βγει το πρόγραμμα της νέας σεζόν 2015-2016, που με ανυπομονησία περιμένουμε όλοι να ξεκινήσει. Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα της ομάδας, πως ξεκινάει, ποια ντέρμπι έχει να αντιμετωπίσει και πως εξελίσσονται τα πράγματα προς το τέλος της χρονιάς.



Αύγουστος

8: Στόουκ (εκτός)
15: Μπόρνμουθ (εντός)
22: Άρσεναλ (εκτός)
29: Γουέστ Χαμ (εντός)

Σεπτέμβριος

12: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εκτός)
19: Νόριτς (εντός)
26: Άστον Βίλα (εκτός)

Οκτώβριος

3: Έβερτον (εκτός)
17: Τότεναμ (εκτός)
24: Σαουθάμπτον (εντός)
31: Τσέλσι (εκτός)

Νοέμβριος 

7: Κρίσταλ Πάλας (εντός)
21: Μάντσεστερ Σίτι (εκτός)
28: Σουόνσι (εντός)

Δεκέμβριος 

5: Νιούκαστλ (εκτός)
12: Γουέστ Μπρομ (εντός)
19: Γουότφορντ (εκτός)
26: Λέστερ (εντός)
28: Σάντερλαντ (εκτός)

Ιανουάριος

2: Γουέστ Χαμ (εκτός)
12: Άρσεναλ (εντός)
16: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εντός)
23: Νόριτς (εκτός)

Φεβρουάριος 

2: Λέστερ (εκτός)
6: Σάντερλαντ (εντός)
13: Άστον Βίλα (εκτός)
27: Έβερτον (εντός)

Μάρτιος

1: Μάντσεστερ Σίτι (εντός)
5: Κρίσταλ Πάλας (εκτός)
12: Τσέλσι (εντός)
19: Σαουθάμπτον (εκτός) 

Απρίλιος

2: Τότεναμ (εντός)
9: Στόουκ (εντός)
16: Μπόρνμουθ (εκτός)
23: Νιούκαστλ (εντός)
30: Σουόνσι (εκτός)

Μάιος

7: Γουότφορντ (εντός)
15: Γουέστ Μπρομ (εκτός)


Το ξεκίνημα!

Στόουκ για πρώτο ματς και αυτό μόνο καλά πράγματα μπορεί να μας θυμίζει, καθώς την προπέρσινη σεζόν που η ομάδα έφτασε μια ανάσα από τον τίτλο, πρώτη της αντίπαλος ήταν η ομάδα της Στόουκ, στο Άνφιλντ τότε βέβαια. Στη συνέχεια η Μπορνμουθ, Άρσεναλ και Γουέστ Χαμ. Με εξαίρεση το παιχνίδι στο Εμιρέιτς και τα τρία υπόλοιπα ματς είναι βατά και εκτός απροόπτου και με σωστή και πλήρη συγκέντρωση οι Ρεντς αναμένεται να μπουν δυνατά στο νέο πρωτάθλημα!

Τα ντέρμπι και ο πρώτος γύρος!

Όπως παρατηρεί κανείς βλέποντας το πρόγραμμα, ΟΛΑ(!) τα ντέρμπι για τον πρώτο γύρο είναι εκτός έδρας. Ξεκινώντας όπως είπαμε από το Εμιρέιτς, στη συνέχεια πάμε Ολντ Τράφορντ, Γκούντισον Παρκ, Γουάιτ Χαρτ Λέιν, Στάμφορντ Μπριτζ και τέλος Έτιχαντ! Αυτό σημαίνει ότι ο πρώτος γύρος κρίνεται αυτομάτως ιδιαίτερα δύσκολος και απαιτείται τα εντός έδρας ματς να φέρνουν νίκες, καθώς τα περισσότερα εκτός μοιάζουν ως απαγορευτικό σε ένα ενδεχόμενο καλό σερί. Επομένως, απαραίτητη προϋπόθεση για τον πρώτο γύρο, τα θετικά εντός έδρας αποτελέσματα και η όσο το δυνατόν σταθερότερη εκτός έδρας απόδοση.

Οι νεοφώτιστοι!

Μπόρνμουθ, Γουότφορντ και Νόριτς είναι οι τρεις ομάδες που πήραν τα εισιτήρια από την Τσάμπιονσιπ για τη μεγάλη κατηγορία, αντικαθιστώντας τις Χαλ, Μπέρνλι και ΚΠΡ. Απέναντι μας θα τις βρούμε από νωρίς καθώς μόλις στη δεύτερη αγωνιστική η Μπόρνμουθ έρχεται στο Άνφιλντ. Οι δυο από τις τρεις ομάδες (εξαιρείται η Νόριτς) είναι ιδιαίτερα άπειρες στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς έχουν πολλα χρόνια να βρεθούν στην πρώτη κατηγορία. Για την ακρίβεια, η Γουότφορντ από τη σεζόν 2006-2007, όποτε είχε τερματίσει τελευταία και υποψιάστηκε, ενώ η Μπόρνμουθ ανεβαίνει στην Πρέμιερ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αυτό σημαίνει ότι απέναντι στις συγκεκριμένες δυο ομάδες πρέπει να εκμεταλλευτούμε το συγκεκριμένο γεγονός και να παίρνουμε εύκολους πόντους και νίκες. Η Νόριτς από την άλλη είναι μια ομάδα με αρκετή εμπειρία στην κατηγορία και αποτελεί αξιόλογο αντίπαλο. Ωστόσο ακόμη και απέναντι στα Καναρίνια η ομάδα μας έχει πολύ καλό ρεκόρ. Επομένως με λίγα λόγια, οι νεοφώτιστοι δεν θα πρέπει να αποτελέσουν πρόβλημα για φέτος.


Οι "δολοφονικοί" Οκτώβρης και Μάρτης! 

Οι δυο αυτοί μήνες αναμένεται να είναι οι δυσκολότεροι για τη φετινή χρονιά. Ξεκινώντας από τον Οκτώβρη, παρατηρούμε ότι έχουμε τρεις αγώνες εκτός απέναντι σε Έβερτον, Τότεναμ και Τσέλσι, ενώ το μόνο εντός έδρας παιχνίδι για τον συγκεκριμένο μήνα είναι απέναντι στην Σαουθάμπτον, που μόνο δύσκολος αντίπαλος μπορεί να θεωρηθεί ανεξάρτητου έδρας. Συνεχίζοντας, ο Μάρτης δεν έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με τον Οκτώβρη. Δυο εντός έδρας ματς αυτή τη φορά, ωστόσο απέναντι στις ίσως δυο πιο επικίνδυνες ομάδες του πρωταθλήματος, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι. Τα εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι σε Κρίσταλ Πάλας και Σαουθάμπτον, μπορεί να μην είναι ίδιας δυσκολίας με αυτά του Οκτωβρίου, ωστόσο είναι πέρα για πέρα επικίνδυνα και σε συνδυασμό με τα δυο δύσκολα εντός έδρας, καθιστούν τον μήνα Μάρτη ως τον δεύτερο δυσκολότερο για την σεζόν αυτή.

Το φινάλε!

Απρίλιος και Μάιος εκ πρώτης όψεως, μοιάζουν ικανοί να φέρουν μεγάλη συγκομιδή βαθμών στα χέρια της ομάδας του Ρότζερς. Ίσως η καλύτερη ευκαιρία της ομάδας για ένα καλό σερί στο πρωτάθλημα και μάλιστα σε πολύ σημαντική χρονική περίοδο. Πολύ καλό σημείο για συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα δείχνει και το διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου με πολλά συνεχόμενα βατά παιχνίδια. Άρα κλείνουμε με το συμπέρασμα ότι το φινάλε και του πρώτου και του δεύτερου γύρου, αποτελούν καλές ευκαιρίες για συνεχόμενες νίκες και δίνουν τη δυνατότητα στην ομάδα να μαζέψει αρκετούς βαθμούς και να τελειώνει καλά τον κάθε γύρο.


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος





Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.