ΜακΆλιστερ: "Η Λίβερπουλ μπορεί να επιστρέψει στην 4άδα"


Οι «κόκκινοι» έμειναν εκτός των θέσεων που οδηγούν στο Champions League και κατέληξαν στην έκτη θέση μετά την ήττα στο Στόουκ την τελευταία αγωνιστική.

Παρόλα αυτά, έχοντας δει την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να φτάνει πολύ κοντά στον τίτλο 12 μήνες νωρίτερα, ο ΜακΆλιστερ γνωρίζει πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα στο ποδόσφαιρο.

Ο Σκοτσέζος περιμένει την παλιά του ομάδα να το αποδείξει αυτό επιστρέφοντας στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

"Άλλες ομάδες θα δυναμώσουν κι αυτό μεταφέρει την πίεση στον Μπρένταν Ρότζερς για να επιστρέψει εκεί," είπε.

"Αλλά πας δύο σεζόν πίσω που η Λίβερπουλ ήταν εκατοστά μακριά από το να γίνει πρωταθλήτρια.

"Οπότε με τις κατάλληλες προσθήκες πιστεύω ότι η Λίβερπουλ μπορεί να φτάσει στην τετράδα."

Η Λίβερπουλ έχει ήδη αρχίσει να δυναμώνει το ρόστερ της, με τις ελεύθερες μεταγραφές των Τζέιμς Μίλνερ, Ντάνι Ινγκς και Άνταμ Μπόγκνταν.

Για τον Μίλνερ ο ΜακΆλιστερ είπε: "Είναι προφανώς ένας πολύ έμπειρος παίκτης.

"Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή μεταγραφή. Ο Τζέιμς Μίλνερ είναι ο τύπος του παίκτη που οι ομάδες στις πρώτες θέσεις, οι σύλλογοι που έχουν προκριθεί στο Champions League, θα ήταν όλες ευχαριστημένες αν είχαν τον Τζέιμς Μίλνερ στο ρόστερ τους.

"Είναι ένας ποιοτικός παίκτης, μπορεί να παίξει σε τρεις ή τέσσερις διαφορετικές θέσεις και είναι ένας πολύ έμπειρος διεθνής παίκτης."

Ο ΜακΆλιστερ ήταν μια μεταγραφή-έκπληξη για την Λίβερπουλ όταν μετακόμισε στο Άνφιλντ από την Κόβεντρι στα 35 του.

Αλλά ο νους του μέσου αποδείχτηκε ζωτικός, καθώς η ομάδα του Ζεράρ Ουλιέ κατέκτησε ένα αξιοσημείωτο τρεμπλ (FA Cup, League Cup, Κύπελλο UEFA) την σεζόν 2000-01.

Και πιστεύει ότι η εμπειρία του Μίλνερ θα είναι ευεργετική για το νεαρό ρόστερ του Ρότζερς.

"Υπάρχει εμπειρία εντός της ομάδας αλλά να προσθέσεις κάποιον σαν τον Μίλνερ, που έχει παίξει σε παγκόσμια κύπελλα, σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είναι ικανός να αντιμετωπίσει την ατμόσφαιρα στο Άνφιλντ," πρόσθεσε.

"Είμαι σίγουρος ότι θα το απολαύσει. Είναι παιδί του Λιντς και πιστεύω πως το Άνφιλντ είναι ένα μέρος που θα το απολαύσει πραγματικά.

"Είχε την πίεση να παίζει για την Μάντσεστερ Σίτυ όταν περίμεναν να κατακτήσουν πρωταθλήματα με τα λεφτά που είχαν ξοδέψει.

"Αλλά η ιστορία και η παράδοση στο Λίβερπουλ το κάνει λίγο διαφορετικό.

"Υπάρχει αυτή η προσδοκία, αλλά υπάρχει επίσης και μία έμφαση να το κάνεις με κάποιο στυλ ή λίγη εξυπνάδα και πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που ο ο Τζέιμς μπορεί να φέρει."

Ο παλαίμαχος άσος της Σκωτίας, ΜακΆλιστερ, περιμένει κι από τον Ινγκς να κάνει μια θετική εντύπωση στο Άνφιλντ στην δεύτερη χρονιά του σε κορυφαίο επίπεδο.

"Είναι μια καλή μεταγραφή. Είναι ένα παιδί που έχει αποδείξει ποιος είναι στην Championship, ανέβηκε με την Μπέρνλι και πέτυχε γκολ για μια ομάδα που υποβιβάστηκε και απέδειξε ότι μπορεί να αντέξει στην Premier League. Αυτό είναι απλώς το επόμενο βήμα γι' αυτόν."

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης
Πηγή:  Liverpoolfc.com

Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.