Bacca ο "εκλεκτός" (;)

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη και τα ονόματα που έχουν ακουστεί για τη Liverpool είναι πολλά. Στα τελευταία που προστέθηκαν για τους "κόκκινους", βρίσκεται και ο Κολομβιανός επιθετικός της Σεβίλλη, Carlos Bacca.

Σε μια χρονιά σαν την περασμένη που η ομάδα του Brendan Rodgers πήρε λιγότερο από 10 γκολ από τους επιθετικούς της, σε αντίθεση με την σεζόν 13/14, που πήρε περίπου 50, λογικό είναι το βάρος να πέφτει και στην απόκτηση ποιοτικού επιθετικού, ποντάροντας βέβαια και σε έναν υγιή και καλό Sturridge. Η περίπτωση Bacca αλήθεια, αξίζει να προχωρήσει;

Ο 28χρονος στράικερ βρίσκεται ίσως στην πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του, αποτελώντας βαρόμετρο για την ομάδα της Ανδαλουσίας σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 34 τέρματα! Μπήκε στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη το 2012, όταν και η Club Brugge τον απέκτησε από το πρωτάθλημα της Κολομβίας, με τον ίδιο να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα 28 φορές σε 45 εμφανίσεις. Κάπου εκεί ήρθε και η Σεβίλλη.

Ο Ισπανικός σύλλογος τον απέκτησε το 2013 έπειτα από την καταπληκτική σεζόν του στο Βέλγιο και δε το μετάνιωσε. Ο Bacca σε αυτά τα δύο χρόνια στην La Liga έχει αποδείξει ότι είναι επιθετικός κλάσης, που έχει την αίσθηση του γκολ, βρίσκεται μέσα σε όλες τις φάσεις, κάνει καλές κινήσεις με- και ιδίως χωρίς- τη μπάλα στα πόδια, ντριπλάρει και τρέχει. Το παιχνίδι του "κουμπώνει" ιδανικά με το στυλ του Rodgers και συνεπώς της Liverpool.

Όλες οι μεταγραφές έχουν ένα ρίσκο, ακόμη και μια πιθανή κίνηση για τον Κολομβιανό. Ίσως όμως στην περίπτωσή του, αυτό το ρίσκο πρέπει να παρθεί!

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης


Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.