Προετοιμασίας συνέχεια: νίκη και στην Αυστραλία

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
Pre-season Tour 2015/2016 - Προετοιμασία

Μετά την βροχερή Ταϊλάνδη και την ανεπίσημη πρώτη της σεζόν, η Λίβερπουλ ταξίδεψε στην ηλιόλουστη Αυστραλία, συνεχίζοντας το φετινό της τουρ, και νίκησε με 2-1 την Brisbane Roar. Θετική εικόνα βγάζει η ομάδα, από τα δύο πρώτα φιλικά.

Η ομάδα μένει Αυστραλία και αντιμετωπίζει την Adelaide United την Δευτέρα, 20 Ιουλίου, στις 12:30.


Δεύτερη στάση, δεύτερη νίκη για την ανανεωμένη Λίβερπουλ. Απέναντι σε μια πιο ανταγωνιστική ομάδα αυτή τη φορά, οι κόκκινοι φάνηκαν ορεξάτοι και συγκεντρωμένοι στο πλάνο που έχει υποδείξει ο Ρότζερς.

Ξεχώρισαν ΓκόμεζΆιμπΜίλνερ.

Το ματς

Οι κόκκινοι (φορώντας τις λευκές εμφανίσεις) ξεκίνησαν με γοργούς ρυθμούς και στο 4' ο Μίλνερ έκανε το πρώτο σουτ του αγώνα αλλά έφυγε μακριά από την αντίπαλη εστία. Στην αμέσως επόμενη φάση, ήταν η σειρά της Brisbane Roar να απειλήσει με τον (Έλληνα ομογενή) Δημήτρη Πετράτο, αλλά ο Σκρτέλ απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Η ομάδα του Ρότζερς είχε τη κατοχή της μπάλας αλλά οι γηπεδούχοι έκλειναν καλά τους χώρους και αντιστέκονταν στην πίεση των κόκκινων. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σκόραραν κιόλας!


Στο 15', ο Δημήτρης Πετράτος χρίστηκε σκόρερ για την Brisbane Roar με τους Σκρτέλ και Σακό να προσπαθούν να σταματήσουν τον Έλληνα παίκτη αλλά να μην τα καταφέρνουν κι έτσι το 1-0 για τους γηπεδούχους είναι γεγονός.

Η απάντηση της Λίβερπουλ ήρθε στο 22', όταν ο Γκόμεζ έκανε ωραία κούρσα, πάσαρε στον Ίνγκς, ο οποίος για λίγο δεν πρόλαβε τον τερματοφύλακα της Brisbane. Πολύ θετικά σημάδια από τον 18χρονο αμυντικό.


Οι κόκκινοι ανέβασαν ρυθμό, αύξησαν την πίεση και ισοφάρισαν. Ο Μίλνερ βρήκε τον Λαλάνα και ο τελευταίος με καταπληκτικό σουτ έκανε το 1-1, σκοράροντας το δεύτερο γκολ του στη φετινή προετοιμασία της ομάδας!

Στο 34' λίγο έλειψε να γίνει και η ανατροπή. Η μπάλα μετά από σουτ του Λαλάνα κόντραρε και κατέληξε στον Ορίγκι, ο οποίος δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.

Λίγο πριν το ημίχρονο, τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι κόκκινοι είχαν από μία καλή ευκαιρία για ένα γκολ. Το σουτ το Μπορέλλο μπλόκαρε εύκολα ο Μινιολέ, ενώ, στην απέναντι πλευρά του γηπέδου, ο Μπράταν έδιωχνε πάνω στη γραμμή την δυνατή κεφαλιά του Σακό!

Το καλό παιχνίδι της Λίβερπουλ συνεχίστηκε και στην επανάληψη, ωστόσο και η Brisbane ανέβασε λίγο τους ρυθμούς της.

Στο 65' ο Κλατ (Brisbane) σούταρε από μακρινή απόσταση, νόμιζε ότι έχει σκοράρει και έτρεξε να πανηγυρίσει. Προ απογοήτευσή του, η μπάλα είχε περάσει λίγο πάνω από το δοκάρι του Μινιολέ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο (νεοεισελθών) Άιμπ, έπειτα από ωραία προσωπική ενέργεια, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας αλλά ο πορτιέρο της Brisbane με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ!

Τουρέ, Μαγκουάιρ, Ρόσιτερ και ο 18χρονος Κεντ (που βρίσκεται στην ομάδα της Λίβερπουλ από τα 7!) πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο και η ομάδα πήρε... φρέσκο αέρα. Έναν αέρα που βοήθησε στην ανατροπή.


Στο 75' λοιπόν, ο Μίλνερ μπήκε στην περιοχή, και ανάμεσα σε 3 αντιπάλους, κατάφερε να κάνει το σουτ και να ξεγελάσει τον τερματοφύλακα της Brisbane για το τελικό 1-2. Αυτό ήταν και το πρώτο (ανεπίσημο) γκολ του Τζέιμς Μίλνερ με τη φανέλα της Λίβερπουλ!




Σχόλιο
Δυνατό τεστ αποδείχθηκε αυτό το παιχνίδι με την Brisbane Roar. Οι κόκκινοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους και με ανατροπή, πήραν τη δεύτερη νίκη στη φετινή τους προετοιμασία.








Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Σκρτέλ, Σακό (Τουρέ), Γκόμεζ (Μαγκουάιρ), Χέντερσον, Λούκας (Ρόσιτερ), Μίλνερ, Ίνγκς (Λάμπερτ), Λαλάνα (Άιμπ), Ορίγκι (Κεντ)

Today’s fixture vs Brisbane Roar FC will see the #LFC side play in the new Away strip for the first time. Order the New Balance kit now at http://store.liverpoolfc.com/.
Posted by Liverpool FC on Friday, 17 July 2015

#LFC arrive at the Suncorp Stadium in Brisbane this evening, ahead of their match against Brisbane Roar.
Posted by Liverpool FC on Friday, 17 July 2015

GALLERY: See pictures of former player, Luis Garcia, with fans in Brisbane, Australia at his signing event as part of the 2015 pre-season tour campaign.
Posted by Liverpool FC on Friday, 17 July 2015

The Reds make their way onto the pitch for warm up before kick-off at 09.45 BST/18.45 local time.Live coverage of #LFC...
Posted by Liverpool FC on Friday, 17 July 2015

#LFC's Australian fans sing 'You'll Never Walk Alone' before kick-off at the Suncorp Stadium. #MyFirstLFCGame #LFCTour
Posted by Liverpool FC on Friday, 17 July 2015

It's half-time at the Suncorp Stadium so take the chance to relive this INCREDIBLE 'You'll Never Walk Alone' from the Brisbane crowd before kick-off. #LFC
Posted by Liverpool FC on Friday, 17 July 2015

Δείτε σε βίντεο το γκολ του Adam Lallana!(Νίκος)
Posted by Liverpool Fans.gr on Friday, 17 July 2015
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.