Αήττητη στο φετινό της τουρ η Λίβερπουλ, γυρνάει πίσω στη βάση της

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
Pre-season Tour 2015/2016 - Προετοιμασία

Στο τελευταίο φιλικό στο φετινό καλοκαιρινό της τουρ, η Λίβερπουλ έμεινε στο 1-1 με την επίλεκτη ομάδα της Μαλαισίας κι έτσι ολοκλήρωσε αήττητη τη φετινή της προετοιμασία.

Επιστροφή στο Μέρσισαϊντ για την ομάδα του Ρότζερς, με το επόμενο φιλικό να έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, 1 Αυγούστου κόντρα στην Ελσίνκι, στη Φινλανδία.



Τρεις νίκες και μία ισοπαλία, ο απολογισμός της ανανεωμένης Λίβερπουλ.

Μετά από την Ταϊλάνδη και τα δύο παιχνίδια στην Αυστραλία (με Brisbane Roar και Adelaide United), οι κόκκινοι έμειναν στην ισοπαλία με την επίλεκτη ομάδα της Μαλαισίας, παρουσιάζοντας καλύτερο πρόσωπο (ξανά) στο δεύτερο ημίχρονο αλλά να χάνουν σωρεία ευκαιριών!

Άκρως δραστήριοι οι Άιμπ και Λαλάνα.

Το ματς

Στην Κουάλα Λουμπούρ, με 55.000 κόσμο, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησαν με τον Ροναλντίνιο (όχι τον γνωστό...) στο 6' με τον Μπογκντάν να μπλοκάρει εύκολα. Ωστόσο, ο ίδιος παίκτης μπήκε στη περιοχή και άνοιξε το σκορ στο 13' για τους γηπεδούχους με ωραίο τελείωμα!

Οι κόκκινοι είχαν τη κατοχή της μπάλας και... τριγυρνούσαν έξω από την αντίπαλη περιοχή και απείλησαν με Λόβρεν (17') και Λαλάνα (19') αλλά δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν. Αυτό που δεν κατάφεραν οι δύο προηγούμενοι, το κατάφερε ο Τζόρντον Άιμπ. Και με πολύ ωραίο τρόπο μάλιστα.


Ο 19χρονος... άδειασε τον αντίπαλο αμυντικό και κεραυνοβόλησε τον πορτιέρο των γηπεδούχων, κάνοντας το 1-1 για τη Λίβερπουλ! Αξιέπαινη προσπάθεια από τον μικρό, που έχει κλέψει τις εντυπώσεις στο φετινό τουρ.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Ρότζερς ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και πατούσε αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή. Λαλάνα στο 52' και Λόβρεν (έπειτα από φάουλ "δουλεμένο στην προπόνηση") στο 60' απείλησαν χωρίς να καταφέρουν να κάνουν την ανατροπή.


Πάλι ο Λαλάνα βρέθηκε να απειλεί στην αμέσως επόμενη φάση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς, έπειτα από κόντρα σε αμυντικό, αυτή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια κόρνερ.

Οι κόκκινοι συνέχιζαν να δημιουργούν ευκαιρίες (4 στον αριθμό!) όμως η μπάλα δεν κατέληξε ποτέ στα δίχτυα. Ούτε στη προσπάθεια του Ορίγκι (68') όταν η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ούτε στου Μίλνερ (71') όταν απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας, ούτε στου Λόβρεν (75', 81') όταν έστειλε τη μπάλα άουτ, με το 1-1 να μένει ως το τέλος.

Σχόλιο

Τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη έχανε (κυρίως) στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάρει τη νίκη. Θετικότατα δείγματα σε όλα τα φιλικά έχει δείξει ο Άιμπ, ο οποίος γίνεται καλύτερος παιχνίδι με το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μπογκντάν, Κλάιν, Σκρτέλ, Λόβρεν, Μορένο, Χέντερσον, Λούκας (Ρόσιτερ), Μίλνερ (Πέδρο), Άιμπ, Λαλάνα, Ορίγκι (Ότζο)

Check out a selection of photos from the open training session in front of fans at the Bukit Jalil National Stadium as #LFC get ready for tomorrow’s match.
Posted by Liverpool FC on Thursday, 23 July 2015

#LFC play Malaysia XI in their fourth match of their pre-season tour tomorrow, kick off 1:45pm BST. Catch all the action on LFCTV and LFCTV GO: http://lfctour.com/watch
Posted by Liverpool FC on Thursday, 23 July 2015

Check out a selection of photos of Luis Garcia showing us how to make the perfect sangria. Watch the video on LFCTV GO http://www.liverpoolfc.com/video/latest-videos#22645
Posted by Liverpool FC on Friday, 24 July 2015

#LFC arrive at the Bukit Jalil Stadium in Kuala Lumpur ahead of their final pre-season fixture on their Asian and Australian summer tour. #LFCTour
Posted by Liverpool FC on Friday, 24 July 2015

The scene at the Bukit Jalil Stadium this evening ahead of #LFC's final pre-season fixture.Kick off is at 13:45pm BST. Catch all the action on LFCTV and LFCTV GO: http://lfctour.com/watch #LFCTour
Posted by Liverpool FC on Friday, 24 July 2015

Thanks to the thousands of #LFC fans from across the world who have tagged their photographs using #MyFirstLFCGame.You...
Posted by Liverpool FC on Friday, 24 July 2015

#LFC's Malaysian supporters singing 'You'll Never Walk Alone' at the Bukit Jalil stadium ahead of kick-off earlier. #LFCTour
Posted by Liverpool FC on Friday, 24 July 2015
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.