Τι εννοείς 3 δοκάρια και κανένα γκολ;

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

3η αγων. Premier League.

Άρσεναλ και Λίβερπουλ προσέφεραν μοναδικό θέαμα (κάπου έφτασε να... χάνεται και η μπάλα) αλλά γκολ δεν έβαλε κανείς, μένοντας στο (απροσδόκητα) στείρο 0-0 στο Έμιρειτς και μοιράστηκαν αμφότεροι από έναν βαθμό. Καταιγισμός φάσεων στο παιχνίδι, κακώς ακυρώθηκε γκολ της Άρσεναλ στο ξεκίνημα.

Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα του Ρότζερς, με την Γουέστ Χαμ, στο Άνφιλντ (Σάββατο, 29 Αυγούστου).



Κρίμα κι άδικο τέτοια ματσάρα να μην έχει γκολ. Φάσεις, νεύρα, ένταση, και 3 (τρία) δοκάρια! Γκολ όμως, κανένα. Ή μάλλον... ένα, που λανθασμένα ακυρώθηκε από τον επόπτη.

Από ένα ημίχρονο οι δυο ομάδες. Στο πρώτο καλύτεροι οι κόκκινοι (με τον Κουτίνιο να σημαδεύει 2 φορές το δοκάρι του εκπληκτικού Τσεχ!), στο δεύτερο οι κανονιέρηδες αντεπιτέθηκαν αλλά η άμυνα λειτούργησε καλά και ο Μινιολέ κράτησε ανέπαφη την εστία της Λίβερπουλ.

Ντεμπούτο στην Premier League έκανε ο 18χρονος Τζόρνταν Ρόσιτερ!

Το ματς


Εκρηκτικό ξεκίνημα στο Έμιρεϊτς! Η Άρσεναλ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, ωστόσο, μόλις στο 3', οι κόκκινοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μπεντέκε πάσαρε στον Κουτίνιο, ο οποίος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με τον Τσεχ να βλέπει με ανακούφιση τη μπάλα να μη περνάει τη τελική γραμμή.

Η απάντηση στο δοκάρι του Βραζιλιάνου ήρθε λίγο αργότερα, με τον Αλέξις Σάντσες να μη καταφέρνει να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις (5', 7').


Η Άρσεναλ ανέβηκε και στο 8' πέτυχε γκολ όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Καθόρλα βρήκε υπέροχα τον Ράμσεϊ, ο οποίος νίκησε τον Μινιολέ αλλά ο βοηθός είχε σηκώσει (λανθασμένα, αν και ήταν οριακή η φάση) τη σημαία.

Σειρά των κόκκινων να απειλήσουν. Και μάλιστα με... σωρεία ευκαιριών.
Μπεντέκε (9') και Μίλνερ (24') προσπάθησαν να νικήσουν τον Τσεχ αλλά μάταια. Ο Τσέχος πορτιέρο της Άρσεναλ πραγματοποίησε σπουδαία απόκρουση στο 39', όταν ο Μπεντέκε ήταν έτοιμος να ανοίξει το σκορ για τους κόκκινους αλλά ο Τσεχ έσωσε την ομάδα του κάνοντας την Απόκρουση Της Αγωνιστικής!


Επόμενος που προσπάθησε να λυγίσει τον Τσεχ ήταν ο Φιρμίνο (39', 40') χωρίς να καταφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Αυτός που έφτασε (ξανά) πολύ κοντά στο 0-1 ήταν ο Κουτίνιο. Ο Βραζιλιάνος έκανε τον Μπεγιερίν να βλέπει... αστεράκια, εξαπέλυσε μια δεξιά οβίδα αλλά ο Τσεχ βρήκε όσο ακριβώς χρειαζόταν τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα και την έστειλε στο αριστερό κάθετο δοκάρι! Ακόμη μια σπουδαία απόκρουση του Τσέχου.

Στην επανάληψη, η Άρσεναλ (όντας σαφώς αδικημένη από το γκολ που της ακυρώθηκε) άρχιζε να ανεβάζει σιγά σιγά ρυθμούς. Αναμενόμενο ήταν άλλωστε. Στο 60', η ομάδα του Βενγκέρ άγγιξε το γκολ με τον Σάντσες όμως να σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι του Μινιολέ! Το τρίτο δοκάρι στο ματς!


Πολύ καλύτερα πατούσαν στο γήπεδο οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος, οι οποίοι ήταν (σχεδόν) μονίμως στην επίθεση, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν τη μεγάλη φάση. Οι μέσοι της Λίβερπουλ έμοιαζαν εμφανώς κουρασμένοι και ο Μινιολέ κρατούσε ανέπαφη την εστία των κόκκινων στις φάσεις των Ζιρού (70'), Ράμσεϊ (84') και Τσάμπερλεϊν (90+4').

Η Λίβερπουλ από τη μεριά της, στις αντεπιθέσεις που έβγαζε, λίγο έλειψε να παγώσει το Έμιρειτς αλλά στη φάση του 81ου λεπτού, ο Τσεχ μπλόκαρε το σουτ του Κουτίνιο.

Σχόλιο


Να πηγαίνεις να βλέπεις τέτοια ματσάρα και να λήγει 0-0... Κρίμα κι άδικο. Από ένα καλό ημίχρονο για τις δυο ομάδες. Καλύτερη και πιο απειλητική η Λίβερπουλ στο πρώτο μέρος, κυρίαρχη η Άρσεναλ στην επανάληψη. Καθοριστικό ρόλο είχαν και οι δύο τερματοφύλακες, Τσεχ και Μινιολέ, που κράτησαν το μηδέν στις εστίες τους.
  • Το σημερινό 0-0 μεταξύ Άρσεναλ και Λίβερπουλ αποτελεί τη πρώτη λευκή ισοπαλία ανάμεσά τους μετά τον Ιανουάριο του 1999!

Οι συνθέσεις


Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγιερίν, Τσέιμπερς, Γκάμπριελ, Μονρεάλ, Κοκλέν, Καθόρλα, Ράμσεϊ, Οζίλ, Σάντσες, Ζιρού
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Σκρτέλ, Γκόμεζ, Τσαν, Λούκας (Ρόσιτερ 76'), Μίλνερ, Φιρμίνο (Άιμπ 63'), Κουτίνιο (Μορένο 88'), Μπεντέκε

The lads arriving at the Emirates a short while ago for #LFC's clash with Arsenal. Visit www.liverpoolfc.com for more images from tonight's game.
Posted by Liverpool FC on Monday, 24 August 2015

Τα στιγμιότυπα του ντέρμπι στο Emirates που ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά ισόπαλο 0-0!!~Jimmy
Posted by Liverpool Fans.gr on Monday, 24 August 2015
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.