Ρότζερς: "Αυτό δουλεύαμε όλη την εβδομάδα"






Μετά τις νίκες κόντρα σε Στόουκ και Μπόρνμουθ τις δύο πρώτες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ, οι κόκκινοι πηγαίνουν στο Έμιρεϊτς για ένα μεγάλο ματς με την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ.


Οι κανονιέρηδες έχουν προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ σε κάθε μια από τις τελευταίες 18 σεζόν και η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς πρέπει να την ξεπεράσει για να αποκτήσει πιθανότητες να επιστρέψει στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

Αλλά ο προπονητής της Λίβερπουλ είναι αισιόδοξος ότι οι παίκτες του θα ξεπεράσουν τον εαυτό τους.

"Άσχετα με το πότε έρχονται αυτά τα παιχνίδια μες στη σεζόν, είναι καλά για την ψυχολογία," είπε.

"Φυσικά, έρχονται δύσκολα παιχνίδια μακριά από την έδρα μας αλλά θα μπούμε στο παιχνίδι με αυτοπεποίθηση.

"Γνωρίζουμε ότι είναι ένα εξαιρετικό γκρουπ παικτών, αλλά έχουμε την ικανότητα να παλέψουμε για το αποτέλεσμα, αλλά και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο."

Με τον Βενγκέρ, η Άρσεναλ παίζει ένα ελκυστικό, επιθετικό ποδόσφαιρο που βασίζεται στην κατοχή της μπάλας.

Αλλά, παρόλο που ο Ρότζερς βλέπει ομοιότητες στο παιχνίδι των δύο ομάδων, θέλει να δει τους παίκτες του να κυριαρχούν με ένα διαφορετικό τρόπο, ακόμα κι αν δεν έχουν την περισσότερη ώρα τη μπάλα.

"Στα παιχνίδια με την Άρσεναλ, είχαμε πάντα την κατοχή της μπάλας, ειδικά εντός έδρας," εξήγησε.

"Αν κοιτάξετε στις τελευταίες 10 εντός έδρας ήττες της Άρσεναλ, οι ομάδες που κέρδισαν είχαν περίπου 4 σουτ στο τέρμα και 43% κατοχή.

"Αυτό δείχνει ότι δεν χρειάζεται να πας εκεί και να έχεις μονίμως την κατοχή αλλά να βρεις τους χώρους και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά σε μεγάλα εκτός έδρας ματς.

"Όπως η Άρσεναλ, θέλουμε να έχουμε την κατοχή, αλλά σε συγκεκριμένα παιχνίδια, πρέπει να τα προσεγγίζεις με τρόπο που θα πάρεις το αποτέλεσμα κι αυτό είναι κάτι το οποίο δουλεύαμε όλη τη βδομάδα."

Ο Ρότζερς αποκάλυψε ότι ίσως την ίδια εντεκάδα που νίκησε Στόουκ και  Μπόρνμουθι, παρόλο που πρόσεξε την ανάγκη της ομάδας για συνοχή.

"Πιστεύω ότι κάθε προπονητής θα ήθελε συνοχή στην ομάδα αλλά είναι εκεί που έχεις ένα καλό ρόστερ και κοιτάς να φέρεις παίκτες αν πραγματικά χρειάζεται να αλλάξεις το δυναμικό της ομάδας, είτε τακτικά, είτε με άλλο τρόπο.

"Έχουμε ρόστερ ικανό να το κάνει αυτό τη φετινή σεζόν αλλά η συνοχή είναι σημαντική στην 11άδα."

Πηγή: liverpoolfc.com
Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης
Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.