Άρσεναλ-Λίβερπουλ (preview)

Το μεγαλύτερο παιχνίδι αυτής της τρίτης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ διεξάγεται στο αφιλόξενο Έμιρεϊτς, με τις Άρσεναλ και Λίβερπουλ να θέλουν αμφότερες ένα θετικό αποτέλεσμα για να ξεκινήσουν όσο καλύτερα γίνεται στο πρωτάθλημα.


Οι "κόκκινοι" του Μπρένταν Ρότζερς είναι μία εκ των τεσσάρων ομάδων που ολοκλήρωσαν τη δεύτερη αγωνιστική με 2/2, και θέλουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό σε μια δύσκολη έδρα, στην οποία δεν έχουν και τις καλύτερες αναμνήσεις.

Από την άλλη, οι "κανονιέρηδες" του Αρσέν Βενγκέρ προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα του Αγγλικού πρωταθλήματος, έχοντας μία νίκη και μία ήττα, μετά από δύο περίεργες για αυτούς εμφανίσεις απέναντι σε Γουέστ Χαμ και Κρίσταλ Πάλας.

Στα αγωνιστικά, η Λίβερπουλ θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον αμφίβολο λόγω τραυματισμού Τζόρνταν Χέντερσον, με τον Ρότζερς να μην είναι διατεθημένος να ρισκάρει, και τον αρχηγό να συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να αγωνιστεί. Ο Τζο Άλεν θα παραμείνει εκτός, ο Ντάνιελ Στάριτζ επέστρεψε στην Αγγλία, αλλά θα χρειαστεί χρόνο να επανέλθει, και ο Τζον Φλάναγκαν θα απουσιάσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Αν τελικά ο Χέντερσον δεν αγωνιστεί, τη θέση του ως καθαρό πλέον εξάρι, θα πάρει ο Εμρέ Τσαν. Παρακάτω βλέπουμε την πιθανή 11αδα των "κόκκινων" σε περίπτωση που ο αρχηγός αποφασιστεί να παίξει κανονικά, αλλά και αυτή της Άρσεναλ, η οποία έχει πολύ λιγότερα ερωτηματικά.



Ο Αρσέν Βενγκέρ δε θα έχει στη διάθεσή του τους Τζακ Γούλσιρ και Ντάνι Γουέλμπεκ, και γνωρίζει εδώ και περίπου 1 βδομάδα την 11αδα που θα χρησιμοποιήσει στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, από τη στιγμή που έχει δοκιμάσει πολλά στην προετοιμασία και έχει καταλήξει στη βασική 11αδα που θα επιλέγει σε βάθος χρόνου μέσα στη σεζόν. Ο Ντεμπισί δεν έπεισε και ο Μπεγιερίν έχοντας μια εξαιρετική περσινή χρονιά στη πλάτη του θα ξεκινήσει το παιχνίδι, τη στιγμή που ο Σάντσεζ επανέρχεται στην επιθυμητή φυσική κατάσταση και θα πάρει θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Σύνθεση που νικάει δεν αλλάζει, με τον "Αλσατό" τεχνικό να εμπιστεύεται τους ίδιους 11 που του χάρισαν 3 πολύτιμους βαθμούς στο Σέλχαρστ Παρκ της Κρίσταλ Πάλας.


Σε 97 αναμετρήσεις στην έδρα της Άρσεναλ, η Λίβερπουλ μετρά 21 νίκες έναντι 44 των "κανονιέρηδων", ενώ 32 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Από τότε που η ομάδα του Λονδίνου μετακόμισε στο Έμιρεϊτς, οι "κόκκινοι" έχουν αποδράσει από την έδρα τους μόλις μία φορά, έχοντας πολύ άσχημες εμπειρίες και στο πρόσφατο παρελθόν με αυτό το περσινό 4-1 το οποίο ισοπέδωσε τις όποιες ελπίδες για τετράδα. Συνολικά, τα δύο ιστορικά κλάμπ του νησιού συνθέτουν ένα από τα πιο αμφίρροπα δίδυμα αντιπάλων, αφού στις μεταξύ τους αναμετρήσεις 51 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, 76 έχουν πάει από τη πλευρά της Λίβερπουλ και 72 από αυτή της Άρσεναλ.

Στατιστικά και αριθμοί των δύο αντιπάλων
  • Η Λίβερπουλ μετρά μόλις 1 νίκη στα τελευταία 9 ματς στο Έμιρεϊτς, με εκείνο το 0-2 πίσω στο 2011. Για την Άρσεναλ, τα πράγματα πηγαίνουν περίφημα μετά από εκείνο το ματς, αφού έχει κερδίσει τους "κόκκινους" σε όλες τις εντός έδρας αναμετρήσεις μέχρι σήμερα.
  • Οι "κόκκινοι" έχουν κερδίσει τα 4 τελευταία παιχνίδια που έδωσαν σε μέρα Δευτέρα, κρατώντας ανέπαφη την εστία τους σε 3 από αυτά.
  • Η Λίβερπουλ έχει κρατήσει το "μηδέν" από τις 2 πρώτες αναμετρήσεις τους, πράγμα που πέρσι κατάφεραν πρώτη φορά τέλη Οκτώβρη.
  • Το 46% των επιθέσεων της Λίβερπουλ γίνονται από τη δεξιά πτέρυγα στην οποία αγωνίζεται ο Νάθανιελ Κλάιν. Πέρσι με τον Μανκίγιο και τον Τζόνσον η μπάλα πέρναγε από εκεί σε ποσοστό 36%.
  • Ο Μάρτιν Σκρτέλ έχει σκοράρει 3 (!) φορές στις τελευταίες 2 αναμετρήσεις με τους "κανονιέρηδες", οι οποίοι είναι η ομάδα απέναντι στην οποία σκοράρει περισσότερο μαζί με την Μάντσεστερ Σίτι.
  • Οι "κόκκινοι" έχουν μόλις 5 σουτ στο στόχο σε 26 συνολικά σουτ φέτος, σε αντίθεση με την Άρσεναλ η οποία έχει 13 σε 42.
  • Η Λίβερπουλ είναι εκ των ομάδων που έχουν κερδίσει περισσότερες φορές τους "κανονιέρηδες", αφού περισσότερες νίκες μετρά μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
  • Οι "κόκκινοι" έχουν επιτρέψει στους αντιπάλους τους να σουτάρουν μόλις 3 φορές προς την εστία, βρισκόμενοι στην πρώτη θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία.
  • Σε καμιά αγγλική μονομαχία δεν έχουν σημειωθεί περισσότερα χατ τρικ από το Άρσεναλ-Λίβερπουλ, με το τελευταίο να είναι αυτό του Άντρει Αρσάβιν το 2009.
  • Οι "κανονιέρηδες" βρίσκονται στην 3η θέση στις επιτυχημένες πάσες, έχοντας ποσοστό 83%.
Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Μάικ Όλιβερ, ο οποίος είχε διευθύνει τον αγώνα του Άνφιλντ πέρσι μεταξύ των δύο ομάδων. Το τελικό σκορ ήταν 2-2 μετά από ένα απίθανο φινάλε, στο οποίο ο Βρετανός απέβαλε τον Φάμπιο Μπορίνι. Ο Όλιβερ πριν 5 χρόνια έγινε ο νεότερος διαιτητής που διευθύνει ματς της Πρέμιερ Λιγκ, μόλις στα 25 του χρόνια. Ο 30χρονος έχει τοποθετηθεί σε σημαντικούς αγώνες, όπως σε αυτούς του Ουέφα Σούπερ Καπ και του Κομιούνιτι Σιλντ το 2014. Σε 13 αναμετρήσεις ως το "αφεντικό" στις υποχρεώσεις της Λίβερπουλ οι "κόκκινοι" μετρούν 6 νίκες, εκ των οποίων και η εμφατική νίκη με 5-1 επί των "κανονιέρηδων" πριν δύο χρονιές. Τέλος, ο Όλιβερ έχει τιμωρήσει με 21 κίτρινες και 1 κόκκινη παίκτες των "κόκκινων".

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης
 
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.