Νίκη και στη Φινλανδία η Λίβερπουλ!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
Pre-season Tour 2015/2016 - Προετοιμασία

Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή της προετοιμασία και έχοντας ολοκληρώσει τα ταξίδια της σε Ταϊλάνδη, Αυστραλία και Μαλαισία, η Λίβερπουλ βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι, όπου νίκησε τη Φινλανδική ομάδα με 2-0 χάρη σε γκολ των Ορίγκι και Κουτίνιο.

Επόμενο παιχνίδι (και το τελευταίο πριν την έναρξη της νέας σεζόν), αύριο, 2/8, με την Σουίντον (18:00).



Άλλη μία νίκη για την ανανεωμένη Λίβερπουλ!

Το μεγαλύτερο κομμάτι του φετινού της τουρ έχει τελειώσει, ωστόσο η ομάδα του Ρότζερς ταξίδεψε στη Φινλανδία, από όπου αποκόμισε άλλη μία νίκη και σίγουρα κάποια συμπεράσματα.

Άκρως θετικά δείγματα από ΚλάινΆιμπΜίλνερΛαλάνα και Γκόμεζ.

Το ματς

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυνατά πατώντας πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή, ενώ η Ελσίνκι περνούσε στην αντεπίθεση όποτε έβρισκε χώρους στο κέντρο.


Ο Κουτίνιο (που επέστρεψε στην ομάδα έπειτα από το... διάλειμμα λόγο Copa America), ήταν ο πιο κινητικός (όπως έχει συνηθίσει) στην ομάδα, ο οποίος κινούταν, μοίραζε και σούταρε. Στη δεξιά πλευρά, ο Άιμπ έκανε... πάρτι και περνούσε τους αντίπαλους αμυντικούς σαν σταματημένους, κερδίζοντας και αρκετά φάουλ!

Συντριπτικά τα ποσοστά κατοχής της μπάλας για την ομάδα του Ρότζερς, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει. Περισσότερες οι... υποψίες φάσεων παρά οι φάσεις αυτές καθαυτές, υπήρξαν στο πρώτο μέρος. Περισσότερες για τη Λίβερπουλ, κυρίως από στημένες φάσεις, όταν και η μπάλα πλησίαζε επικίνδυνα το αντίπαλο τέρμα.

Δυνατά και στην επανάληψη μπήκε η Λίβερπουλ, η οποία με το καλημέρα, απείλησε με ένα πολύ καλό σουτ από τον Λαλάνα, με τη μπάλα να περνάει άουτ. Ακολούθησε, στο 56', το σουτ του Χέντερσον, που κι αυτό είχε την ίδια κατάληξη με το προηγούμενο του Λαλάνα.



Εντέλει, ο Ορίγκι (ερχόμενος από τον πάγκο - πέρασε στη θέση του Ίνγκς), ήταν αυτός που έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 73' για τους κόκκινους. Ο Άιμπ κινήθηκε εξαιρετικά από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, και μετά το τακουνάκι του Μίλνερ, ο Βέλγος έκανε το 0-1!






Δεν σταμάτησε εκεί η Λίβερπουλ. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 79', ο Κουτίνιο έπαιξε το ένα-δύο με τον Μίλνερ, ο Βραζιλιάνος έφερε τη μπάλα στο δεξί και τελείωσε υποδειγματικά τη φάση για το 0-2 των κόκκινων! Έφτασε και κοντά στο τρίτο γκολ η Λίβερπουλ αλλά η καλή προσπάθεια του Χέντερσον πέρασε έξω. 



Σχόλιο
Απόλυτα κυρίαρχη η ομάδα του Ρότζερς στο δεύτερο ημίχρονο, έβγαλε πολλές περισσότερες φάσεις από το πρώτο και σκόραρε δις για να πάρει άλλη μία νίκη στη φετινή προετοιμασία της. 





Η σύνθεση της Λίβερπουλ

Μινιολέ, Κλάιν, Σκρτέλ, Λόβρεν, Γκόμεζ (Μαγκουάιρ 81'), Χέντερσον, Κουτίνιο (Chirivella), Μίλνερ, Άιμπ, Λαλάνα, Ίνγκς (Ορίγκι 63')

A 16-man #LFC squad has set off for their friendly with HJK Helsinki in Finland tomorrow. Tickets for the match are available here: http://www.lippupalvelu.fi/event/161751?language=en-us&languageSwitch=on.
Posted by Liverpool FC on Friday, 31 July 2015

Sunny day at the Olympic Stadium in Helsinki ahead of HJK v #LFC. Watch our live coverage from 4.30pm BST on LFCTV and LFCTV GO: www.lfctour.com/watch
Posted by Liverpool FC on Saturday, 1 August 2015

A glimpse inside the Reds' dressing room at the Olympic Stadium in Helsinki.What will be the score this afternoon between HJK and #LFC?
Posted by Liverpool FC on Saturday, 1 August 2015

HALF-TIME: It's goalless at the break between HJK and #LFC at the Olympic Stadium in Helsinki. #LFCTour
Posted by Liverpool FC on Saturday, 1 August 2015

Το γκολ της ομάδας μας από τον Divock Origi. #LoukasLFC
Posted by Liverpool Fans.gr on Saturday, 1 August 2015

Το 2ο γκολ της ομάδας μας με σκόρερ τον Κουτινιο. #LoukasLFC
Posted by Liverpool Fans.gr on Saturday, 1 August 2015
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.