Ρότζερς:"Γι'αυτό πήραμε τον Μπεντέκε"

Ο Μπρένταν Ρότζερς πιστεύει ότι το γκολ, αλλά και η συνολική εμφάνιση του Κρίστιαν Μπεντέκε, δείχνουν την ποιότητα που έχει σαν ποδοσφαιριστής, και εξηγούν το γεγονός ότι η Λίβερπουλ επέμεινε στην απόκτησή του αυτό το καλοκαίρι.


Ο 24χρονος στράικερ άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις στη πρώτη του εμφάνιση στο Άνφιλντ, πετυχαίνοντας και το νικητήριο γκολ μετά από όμορφη σέντρα του Χέντερσον, κάτι που του δίνει ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια.

Φυσικά, ο Ρότζερς δε θα μπορούσε να μη νιώθει δικαιωμένος και χαρούμενος για τον Βέλγο: "Νομίζω μας βοήθησε πολύ σήμερα. Είδατε όλα τα θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του."

"Η εμφάνισή του στη κορυφή της επίθεσης ήταν εκπληκτική, είχε πολύ καλά πρώτα αγγίγματα στη μπάλα και έδειξε ότι διαθέτει τεχνική, αν και είναι ψηλό κορμί. Μπορεί να βοηθήσει στην οργάνωση, να αλλάξει παιχνίδι για τους συμπαίκτες του, να επιτεθεί μόνος του. Έκανε καλά αγγίγματα στη μπάλα και συνεργάστηκε ωραία με τους υπόλοιπους."

"Ήταν μια στιγμή που η μπάλα ήρθε στη περιοχή, και αυτός χρησιμοποίησε την εξυπνάδα και τη δύναμή του για να τη βάλει στα δίχτυα. Γι' αυτό τον πήραμε στην ομάδα."

"Όσο περνάει ο καιρός και οι παίκτες συνηθίσουν το physical game και μάθουν να αξιοποιούν τέτοιες καταστάσεις, θα έχουμε όλο και περισσότερες πιθανότητες να σκοράρουμε. Έτσι, μας δίνεται η ευκαιρία να έχουμε περισσότερους τρόπους να προσεγγίσουμε ένα ματς. Όλα αυτά θα έρθουν και θα βελτιώνονται τους επόμενους μήνες."

Οι "κόκκινοι" δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν την αξιόμαχη Μπόρνμουθ, αλλά μετά και το γκολ του Μπεντέκε έχουν κάνει το 2/2 και έχουν κατακτήσει έξι βαθμούς, βάζοντας γερές βάσεις για να πετύχουν το στόχο που έχει θέσει ο Ρότζερς, με ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έχουμε δύο συνεχόμενες νίκες και έξι βαθμούς. Έχουμε κρατήσει ανέπαφη την εστία μας και στους δύο αγώνες, άρα αμυντικά υπάρχει πολύ καλή οργάνωση."

"Είναι αρκετοί οι παίκτες που είναι νέοι στην ομάδα και θα τους πάρει λίγο χρόνο να προσαρμοστούν. Αυτό που βλέπουμε είναι χαρακτήρα και καλό πνεύμα στην ομάδα, κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς στη συνέχεια."

"Γνωρίζουμε ότι έχουμε ποιότητα σαν ομάδα και καθώς οι παίκτες επανέρχονται στην επιθυμητή φυσική κατάσταση και παίρνουν χρόνο συμμετοχής, το παιχνίδι μας θα γίνεται όλο και καλύτερο."

"Αυτό που με ανησυχούσε είναι αν θα δείχναμε αυτή την αποφασιστικότητα και το μέταλλο για να πάρουμε τα αποτελέσματα και να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα."

"Νομίζω ότι πέρσι πρώτη φορά που πήραμε δύο νίκες στη σειρά ήταν τέλη Οκτωβρίου, άρα το να καταφέρουμε κάτι τέτοιο από τώρα είναι ευχάριστο. Όμως έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε ακόμη."

Και πρόσθεσε: "Οι παίκτες μας πρεσάρουν και δουλεύουν πολύ, πολύ σκληρά. Η Μπόρνμουθ είναι μια ομάδα που θα σε τεστάρει - έχουν πολύ καλό σύνολο. Αλλά η ικανότητά μας στο πρεσάρισμα ήταν πολύ καλή σήμερα. Τα άλλα στοιχεία κοντρολαρισμένου ποδοσφαίρου και κυριαρχίας του παιχνιδιού και της κατοχής της μπάλας, θα έρθουν."

Ο Βόρειο Ιρλανδός ήταν αναγκασμένος να αλλάξει τον Τζόρνταν Χέντερσον με τον Εμρέ Τσαν, μετά από τραυματισμό του πρώτου στο 47'. Η εμφάνιση του Γερμανού άφησε ικανοποιημένο τον προπονητή του, όπως και αυτή του Αλμπέρτο Μορένο, ο οποίος μπήκε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

"Ο Εμρέ είναι εξαιρετικός στο να κοντρολάρει το παιχνίδι. Αρκετοί παίκτες μας προσπαθούν να επανέλθουν σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά καθώς δουλεύουν σε αυτό, είναι σημαντικό να βοηθάνε."

"Ο Αλμπέρτο Μορένο μπήκε και έπαιξε μπροστά από τον Τζο Γκόμεζ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο μαρκάρισμα του Ματ Ρίτσι που είναι καλός παίκτης."

"Νιώσαμε ότι έπρεπε να βάλουμε έναν παίκτη να βοηθήσει τον Γκόμεζ  αμυντικά και ο Μορένο το έκανε εξαιρετικά αυτό, όπως και ο Εμρέ."

Ο Ρότζερς είχε να πει και κάποια πολύ καλά λόγια για τη Μπόρνμουθ στο τέλος της συνέντευξης τύπου: "Έχουν μια εξαιρετική ομάδα. Αντιμετώπισα τις ίδιες καταστάσεις όταν προπονούσα τη Σουόνσι. Είχαμε ανεβεί στην πρώτη κατηγορία και όλοι νόμιζαν ότι θα επιστρέψουμε στη Τσάμπιονσιπ."

"Είχαν περάσει οι πρώτοι πέντε αγώνες και ακόμη δεν είχαμε σκοράρει, άρα όλοι αναρωτιόντουσαν αν μπορούσαμε να παίξουμε όπως πρέπει για να μείνουμε στη Πρέμιερ Λιγκ. Τελικά καταφέραμε να μείνουμε και μάλιστα αρκετά άνετα."

"Νομίζω ότι και με τη Μπόρνμουθ θα συμβεί το ίδιο. Θα χάσουν παιχνίδια, όμως θα κάνουν και μεγάλα ματς. Κάθε αγώνας είναι πολύ μεγάλος. Αλλά νομίζω ότι θα τα καταφέρουν να σωθούν, το στυλ παιχνιδιού τους είναι εξαιρετικό."

"Οι παίκτες τους είναι μαζί πολύ καιρό. Φέρανε και κάποιους καλούς ποδοσφαιριστές. Αυτά τα πρώτα παιχνίδια προφανώς είναι δύσκολα για αυτούς, προσπαθούν να καταλάβουν το πρωτάθλημα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα πάνε πολύ καλά και θα παραμείνουν στη Πρέμιερ Λιγκ."

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.