Φασούλι το φασούλι...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

2η αγων. Premier League.

Το Άνφιλντ άνοιξε και φέτος τις πύλες του στο πρωτάθλημα και ο Μπεντέκε σκόραρε το πρώτο του (αμφιλεγόμενο) γκολ με τη κόκκινη φανέλα, χαρίζοντας στη Λίβερπουλ τη νίκη με 1-0 επί της αξιόμαχης Μπόρνμουθ. Ακυρώθηκε γκολ των φιλοξενούμενων.

Επόμενος αντίπαλος για τους κόκκινους, η Άρσεναλ, στο Έμιρεϊτς (Δευτέρα, 24 Αυγούστου).



Δύο στα δύο για τη Λίβερπουλ στο ξεκίνημα της νέας σεζόν!

Δίχως να εντυπωσιάσει, και -μάλλον- κάπως δύσκολα (όπως και στον εναρκτήριο αγώνα με τη Στόουκ), η ομάδα του Ρότζερς κατάφερε να νικήσει και τη δεύτερη αγωνιστική με το ίδιο σκορ, 1-0, και να ανήκει, μαζί με Μάντσεστερ Σίτι, Λέστερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στις ομάδες που έχουν το απόλυτο έως τώρα.

Πολύ νωρίς είναι ακόμα, μέσα Αυγούστου. Σύμφωνοι. Όχι πως η Λίβερπουλ έχει δείξει κάτι το σταθερό αλλά αποφεύγει τις γκέλες των πρώτων αγωνιστικών, κι αυτό είναι μια αρχή.

Ντεμπούτο στο Άνφιλντ με γκολ ο Μπεντέκε, άκρως δραστήριος και (για ακόμη μια φορά) παίκτης-βαρόμετρο ο Κουτίνιο, αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Χέντερσον.

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους που έδιναν οι κόκκινοι. Η Μπόρνμουθ, μόλις στο 5', σκόραρε αλλά το γκολ του Έλπικ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ Λόβρεν!

Χωρίς τη μεγάλη φάση μέχρι το 25'. Η Λίβερπουλ προσπαθεί με ατομικές ενέργειες των Άιμπ και Κουτίνιο να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων, χωρίς ωστόσο την ιδιαίτερη απειλή προς την αντίπαλη εστία. Στο 24', ο Μπεντέκε έκανε το πρώτο καλό σουτ για τους κόκκινους με τη μπάλα να περνάει άουτ. Ο Μπεντέκε όμως, προειδοποίησε, και λίγο αργότερα, σκόραρε!




Στο 27', ο Χέντερσον έκανε τη σέντρα, η άμυνα της Μπόρνμουθ κοιμήθηκε, και ο Κριστιάν Μπεντέκε από κοντά έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα των κόκκινων.


Να σημειωθεί δε, πως ο Κουτίνιο φαίνεται να επηρεάζει τη φάση (κάνοντας κίνηση προς τη μπάλα, χωρίς βέβαια να τη βρίσκει) στη σέντρα του Χέντερσον, και ίσως αυτό να πυροδοτεί συζήτηση για το αν ήταν οφσάιντ ή όχι του γκολ του Μπεντέκε. Τυχερή η Λίβερπουλ, άτυχη η Μπόρνμουθ στη συγκεκριμένη φάση.


Μετά το γκολ, η ομάδα του Ρότζερς κυκλοφορούσε με άνεση τη μπάλα, και λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Κουτίνιο έχασε τρομερή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του, σουτάροντας από πλεονεκτική θέση αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Μπόρουτς.


Στην επανάληψη, η Μπόρνμουθ το πάλεψε περισσότερο. Ο Ρίτσι ήταν η μόνιμη πηγή κινδύνου από τους φιλοξενούμενους, ο οποίος απείλησε 3 φορές (47', 49', 60') αλλά δε μπόρεσε να ισοφαρίσει - όπως κι ο Ο' Κέιν, στο 63'.


Τις είχε τις ευκαιρίες της η Μπόρνμουθ, όπως και η Λίβερπουλ (ο Κουτίνιο απείλησε στο 70' και 74'), ωστόσο το σκορ έμενε στα επίπεδα του 1-0. Τελευταία απειλή στις δύο εστίες, ήταν το σουτ του Μπεντέκε, το οποίο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι!

Σχόλιο


Έστω και δύσκολα, η ομάδα του Ρότζερς κατάφερε να πάρει δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και να φτάνει τους 6 βαθμούς, αφήνοντας (αδίκως) στον πάτο την Μπόρνμουθ με κανένα βαθμό.





Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Γκόμεζ, Λόβρεν, Σκρτέλ, Κλάιν, Χέντερσον (Τσαν 52'), Μίλνερ, Λαλάνα, Άιμπ (Φιρμίνο 70΄), Κουτίνιο (Μορένο 81'), Μπεντέκε
Μπόρνμουθ: Μπόρουτς, Φράνσις, Έλπικ, Κουκ, Ντάνιελς, Ρίτσι, Ο' Κέιν, Σέρμαν, Γκράντελ, Κινγκ, Γουίλσον

#LFC arrive at Anfield ahead of their first home fixture of the 2015/16 season against newly-promoted AFC Bournemouth.

Posted by Liverpool FC on Monday, 17 August 2015

A glimpse inside the home-team dressing room at Anfield ahead of kick off. #LFC

Posted by Liverpool FC on Monday, 17 August 2015

Liverpool 1 - 0 Bournemouth # BentekeExclusive Live Sports HD

Posted by Live Sports HD on Monday, 17 August 2015

Το γκολ του Benteke με το οποίο άνοιξε το σκορ η ομάδα μας. #LoukasLFC

Posted by Liverpool Fans.gr on Monday, 17 August 2015

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Κουτινιο. #LoukasLFC

Posted by Liverpool Fans.gr on Monday, 17 August 2015
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.