Το πιο χρήσιμο γκολ της σεζόν!

Το γκολ του Κουτίνιο απέναντι στη Stoke, θέτει υποψηφιότητα για το ομορφότερο της σεζόν, χωρίς δεύτερη σκέψη. Μα αυτό θα το μάθουμε, σίγουρα, τον Μάιο. Κάτι που ξέρουμε από τώρα είναι πως πρόκειται για το πιο χρήσιμο της σεζόν. 


   Μια μέρα πριν, η Chelsea...έκλεψε την ισοπαλία από τη Swansea, ενώ λίγα λεπτά πριν τη σέντρα στο Brittania, ο Σλάβεν Μπίλιτς παρέδωσε ένα πολύπλευρο μάθημα προπονητικής στον κατά πολλούς "καθηγητή" του ποδοσφαίρου, Αρσέν Βενγκέρ, φεύγοντας με το άνετο 0-2 από το Λονδίνο. Τα απρόσμενα αποτελέσματα της πρεμιέρας, μόνο φόβο γέμισαν τον κατά τα άλλα αισιόδοξο φίλαθλο της Λίβερπουλ που πήγε στο γήπεδο, στην παμπ, στην καφετέρια, στο σύνδεσμο. Οι προβλέψεις για μια αμφίρροπη σεζόν τείνουν προς επαλήθευση και κανείς δεν θα ήθελε να δει ΚΑΙ την δική του ομάδα, τη Λίβερπουλ, να πέφτει θύμα αρνητικών εκπλήξεων.

   Η σκέψη αυτή πέρασε αρκετές φορές από το μυαλό όλων μας στα 85 λεπτά του παιχνιδιού. Ο Λόβρεν κάνει πολύ δυνατή πάσα στον Κουτίνιο, που έως τότε απλώς κρατούσε το κορμί του μέσα στο γήπεδο και ίσως και ο ίδιος να περίμενε την αλλαγή του στην επόμενη φάση. "Που να κάνει τώρα κοντρόλ αυτός;". Ο Βραζιλιάνος περιμένει την μπάλα στο πόδι του γιατί απλώς δεν μπορεί να πάει ο ίδιος προς αυτήν. Αποφεύγει, ίσως κατά λάθος, με το κοντρόλ τον αντίπαλο και στρίβει, με μέτωπο στην εστία πλέον, να ξεκινήσει ακόμα μία φάση 3v5, από τις πολλές που ο ίδιος "χάλασε" στα προηγούμενα 85 λεπτά με λάθος επιλογές. Ο Μπεντέκε ανοίγεται στα αριστερά, σαν να παραιτείται να συμμετάσχει σε μια ακόμα φάση όπου η μπάλα δεν θα φτάσει ποτέ στα πόδια του. Ο Φιρμίνο τρέχει πλάι στον συμπατριώτη του. Ο Κουτίνιο κάνει νευρικά κοντρόλ της μπάλας. Σαν να θέλει να φωνάξει στον "Φιρ" να ανοίξει τον δρόμο. Εκείνος φεύγει, και πλέον ο Βραζιλιάνος οδεύει προς την αντίπαλη περιοχή σε μια φάση που "χάλασε" πρόωρα, αφού έμεινε μόνος του. "Πάλι τα ίδια. Τώρα θα....ΓΚΟΟΟΟΟΛ!!!!". Ξαφνικά η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα! Και θα περάσουν 5 δευτερόλεπτα για να το συνειδητοποιήσεις. Ήταν το πρώτο σουτ του Κουτίνιο στον αγώνα. Κι όμως, σε μια φάση όπως οι προηγούμενες, που έμπαινε χωρίς ελπίδα κατά μέτωπο στην περιοχή και έχανε την μπάλα από 4 αμυνόμενους. Κι όμως! Έγινε! Έγινε! Έγινε και πλέον μένουν 4 λεπτά. Έγινε και εσύ πήδηξες την παγίδα της πρεμιέρας. Εκεί που έπεσαν οι άλλοι! Τι όμορφο; Όλα είναι όμορφα πλέον. Το σουτ, η ομάδα, η κερκίδα, μέχρι και τα μούτρα του Adam.  



   Ο διαιτητής σφυρίζει και έχεις 3 πόντους. Δεν σε νοιάζει πως. Τους έχεις. Οι άλλοι όχι. Εσύ κέρδισες. Οι άλλοι όχι. Έχεις τρεις, έχουν έναν. Έχεις τρεις, έχουν μηδέν. Και περνάω στο ζουμί της υπόθεσης. Σε ποσοστό 100%, σε συζητήσεις οπαδών κάποια ανοιξιάτικη ημέρα, μια Κυριακή του Απρίλη, λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν, θα ακουστεί ο διάλογος "-πόση διαφορά έχουμε από αυτούς; -είμαστε στο +2". Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι αυτό που καθορίζει το +2, το -2, το +4 και το "με 3/3 τους φτάνουμε"; Είναι μια σύναψη στον εγκέφαλο ενός παίκτη, που αποφασίζει, πως την Κυριακή της 9ης Αυγούστου, στο Brittania Stadium, στο 85', 10 μέτρα έξω από την περιοχή, θα κάνει σουτ για να βάλει γκολ. Και τελικά, είναι οι στιγμές κάθε αγώνα, που καθορίζουν το αποτέλεσμα του. Χάρη σε απόφαση διαιτητή να υποδείξει πέναλτι, μια ομάδα παίρνει τη νίκη στην 6η αγωνιστική και τερματίζει μετά από εφτά μήνες στην 4η θέση, με έναν βαθμό διαφορά από τον 5ο. Αν δεν κέρδιζε τότε, θα ήταν αυτή στην 5η 
θέση. Αν δεν έβαζε το γκολ ο Κουτίνιο, αν δεν έπαιρνε το τρίποντο η Λίβερπουλ, θα κατέληγε στο -1 από την τετράδα, -1 από το πρωτάθλημα, -1 για να παραμείνει στην Premierleague (στην έσχατη των περιπτώσεων). Με το γκολ του Βραζιλιάνου, πλέον λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος θα είμαστε μόνο 2 βαθμούς πίσω από την Chelsea, ή αλλιώς θα έχουμε αφήσει 2 βαθμούς πίσω μας την Chelsea. Την όποια Chelsea. Στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, της 4άδας, της παραμονής στην κατηγορία. Τι χρυσό γκολ λοιπόν; Τι όμορφο; Τι χρήσιμο...; 

Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης
   
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.