Οι καλύτερες επισκέψεις στο θέατρο...


Όταν κανείς ακούει "επίσκεψη σε θέατρο", πρώτη σκέψη που του έρχεται στο μυαλό είναι κάθισμα, σανίδι και ηθοποιοί. Όταν είναι Λίβερπουλ όμως το πράγμα αλλάζει...

Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά τα συναισθήματα που μας πλημμυρίζουν μπροστά στην πρόκληση και την ιδέα μιας τόσο μεγάλης αναμέτρησης, ενός τόσο ξεχωριστού ντέρμπι και όταν μάλιστα πρόκειται για εκτός έδρας παιχνίδι ποιος δεν ορέγεται ένα μεγάλο διπλό?

Στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ είναι γεγονός πως η μισητή αντίπαλος έχει εν πολλοίς το πάνω χέρι στις μεταξύ μας αναμετρήσεις και ιδίως στα εντός έδρας παιχνίδια της! Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι πως από την ίδρυση της Πρέμιερ (1992) κι έπειτα χρειάστηκε να περάσουν 8 χρόνια για να έρθει το πρώτο διπλό για τους Ρεντς στο σπουδαίο 0-1 με την άψογη εκτέλεση φάουλ του Ντάνι Μέρφι!

Επίσης χαρακτηριστικό είναι το ότι μέχρι εκείνο το ματς η Λίβερπουλ είχε καταφέρει να κερδίσει μόνο 2 από τα υπόλοιπα 18 μεταξύ των δύο ματς σε όλες τις διοργανώσεις ανεξαρτήτου έδρας (2 νίκες στο Άνφιλντ με 2-0 τον Μάρτη και τον Δεκέμβρη του 95' για το πρωτάθλημα). 

Επόμενη εκτός έδρας επιτυχία τον Ιανουάριο του 2002 όταν και πάλι με πρωταγωνιστή τον Ντάνι Μέρφι η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει με 0-1 χάρη σε προβολή του Άγγλου μέσου στο 85ο λεπτό! Το διάστημα αυτό, δηλαδή από την πρώτη μέχρι τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη (Δεκέμβριος 2000- Ιανουάριος 2002) είναι το καλύτερο για τη Λίβερπουλ, καθώς και στους 5 αγώνες που μεσολάβησαν οι Ρεντς ήταν σε όλους νικητές (4 ματς για το πρωτάθλημα και 1 για το Τσάριτι Σιλντ).

Δυο χρόνια μετά και συγκεκριμένα στις 24 Απριλίου του 2004 οι Κόκκινοι επισκέπτονται το Ολντ Τράφορντ έχοντας χάσει το εντός έδρας ματς της ίδιας σεζόν με 1-2 λίγους μήνες νωρίτερα. Τελικό σκορ 0-1 και με σκόρερ ποιον άλλον? Τον Ντάνι Μέρφι!! Ο Βρετανός χαφ στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης σκόραρε από την άσπρη βούλα και χάρισε την τρίτη εκτός έδρας νίκη στη Λίβερπουλ και βάζοντας το όνομά του για τα καλά στη λίστα των πρωταγωνιστών των συγκεκριμένων ματς. 



Ακολούθησε ένα διάστημα 4 σεζόν μέχρι την επόμενη εκτός έδρας νίκη ωστόσο η αναμονή άξιζε και με το παραπάνω! Η Λίβερπουλ πραγματοποιώντας την καλύτερή της εμφάνιση συντρίβει με 1-4(!!) την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ σε ένα ονειρικό απόγευμα που έχει γραφτεί για πάντα στις μνήμες μας! Η ιστορία γνωστή. 1-0 με Ρονάλντο για τους γηπεδούχους και στη συνέχεια ένας βομβαρδισμός 4 τερμάτων για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ με γκολ των Τόρες, Τζέραρντ, Φάμπιο Αουρέλιο και Αντρέα Ντοσένα!

Τελευταία και φυσικά εξίσου αξέχαστη νίκη αυτή του 2014 με 0-3 (σχεδόν 0-4) σε μια ακόμη καταιγιστική εμφάνιση τότε από τους Κόκκινους που διέλυαν τα πάντα στο πέρασμά τους! Η ιστορία επίσης γνωστή με τους Τζέραρντ (2) και Σουάρεζ να σκοράρουν για την αρμάδα του Ρότζερς. 

Πέρσι η τύχη δεν χαμογέλασε στους Κόκκινους, που ηττήθηκαν με 3-0, χωρίς ωστόσο το σκορ να λέει και την αλήθεια του ματς. Χαρακτηριστικά σημεία το γκολ οφσάιντ του Μάτα για το 2-0, αλλά και η απίστευτη εμφάνιση του Νταβίντ Ντε Χέα που έσωσε κυριολεκτικά 7(!) τετ-α-τετ. 

Φέτος με την χρονιά να έχει μπει πολύ καλά κατά τα 3/4 της ελπίζουμε να δούμε μια ακόμη εμφάνιση σαν τις προαναφερθείσες και να ζήσουμε ξανά τις μεγάλες στιγμές που μας αξίζουν! 

Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος


Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.