Μπορντό-Λίβερπουλ (preview)

Τις υποχρεώσεις της στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Europa League ξεκινάει η Λίβερπουλ στο Atlantic της Μπορντό, θέλοντας να αρχίσει με το «δεξί» σε μια διοργάνωση που έχει κερδίσει τρεις φορές.


Ο Μπρένταν Ρότζερς έχει αφήσει εκτός αποστολής πολύ σημαντικούς παίκτες της ομάδας του, και θα δώσει την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα να πάρουν φανέλα βασικού για πρώτη φορά φέτος. Οι Μπεντέκε, Κλάιν, Σκρτελ, Χέντερσον, Άλεν, Στάριτζ και Λούκας δε θα βρίσκονται στην αποστολή, ενώ ο Άνταμ Λαλάνα που επιστρέφει μετά από τον τραυματισμό του, συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες να αρχίσει το ματς. Η θέση του πορτιέρο «παίζεται» ανάμεσα σε Μπογντάν και Μινιολέ, ενώ ο Τζόρνταν Ρόσιτερ ίσως πάρει μια πρώτη «γεύση» από ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Σακό θα βρίσκεται σίγουρα στην αρχική ενδεκάδα του Βόρειο Ιρλανδού, με παρτενέρ τον Κόλο Τουρέ ή τον Ντέγιαν Λόβρεν. Ο πρώτος πάντως αυτή την ώρα συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες για να αγωνιστεί.

Η Μπορντό του Γουίλι Σανιόλ δε θα έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει ενόψει της αναμέτρησης με τους «κόκκινους», αφού ο Σεντρίκ Καρασό επέστρεψε από τον τραυματισμό του και αγωνίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην εκτός έδρας ισοπαλία με την Παρί. Ο αρχηγός, Λαμινέ Σανέ, δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί από τον Αύγουστο και δε θα μπορέσει να καλύψει τη θέση του κεντρικού αμυντικού, με τον Γκιλμπέρτ να είναι αυτός που θα τον αντικαταστήσει. Ο Ντιέγκο Ρολάν θα παίξει το ρόλο του »ψευτοεννιαριού» και θα προσπαθήσει να «τρυπήσει» την άμυνα της Λίβερπουλ με τη ταχύτητά του.

Στην εικόνα μπορείτε να δείτε τις πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:


Η προϊστορία
Λίβερπουλ και Μπορντό έχουν τεθεί αντιμέτωπες μόλις δύο φορές, και αυτές πριν εννιά χρόνια για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου η πρωταθλήτρια Ευρώπης τότε ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, κέρδισε δις τους Γάλλους, με 3-0 στο Άνφιλντ και 0-1 εκτός έδρας.

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.