Πανέμορφο το ψαλιδάκι αλλά η ήττα παραμένει ήττα...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

5η αγων. Premier League.

Το εκπληκτικό ψαλιδάκι του Μπεντέκε δε στάθηκε ικανό να κάμψει την αντίσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επικράτησε κατά κράτος της Λίβερπουλ, και τη νίκησε μες το Όλντ Τράφορντ με 3-1.

Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα του Ρότζερς, τη Πέμπτη (17 Σεπτέμβρη, 20:00), με τη Μπορντό, για τη πρώτη αγωνιστική του Europa League.


Μπορεί στο πρώτο να μη παίχτηκε καθαρό ποδόσφαιρο, αλλά στο δεύτερο είχε γκολ, πάθος και ένταση.

Καλύτερη σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού η Γιουνάιτεντ, άλλη ομάδα χωρίς Κουτίνιο η Λίβερπουλ, γκολάρα ο Μπεντέκε, πολύ πιο γρήγορο και... άπιαστο (για τους αμυντικούς του Ρότζερς) ποδόσφαιρο από τους κόκκινους διαβόλους.

Το ματς

Το ξεκίνημα στο Όλντ Τράφορντ ήταν ένα επιθετικό κρεσέντο των κόκκινων διαβόλων. Πολύ καλύτερα πατούσε όχι μόνο στα πρώτα λεπτά, αλλά και σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ, η οποία είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας.


Τα αμυντικά λάθη των κόκκινων ώθησαν Φελαϊνί και Μέμφις να πατήσουν πολλές φορές τη περιοχή του Μινιολέ. Οι φάσεις στο πρώτο μέρος, ελάχιστες στις δύο εστίες, με καλύτερη αυτή του Φελαϊνί στο 7', όταν ο Βέλγος προσπάθησε να κρεμάσει τον συμπατριώτη του, Μινιολέ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.

Στην επανάληψη, όλα άλλαξαν. Ο Γιάνγκ πήρε τη θέση του Μέμφις, κι αυτή η κίνηση του Φαν Χάαλ αποδείχτηκε χρυσός. Χρυσός γιατί έκανε αμέσως πιο επικίνδυνη τη Γιουνάιτεντ, και το γκολ δεν άργησε να έρθει.

Ο Μάτα εκτέλεσε συρτά το φάουλ και ο Μπλίντ με πλάσε... από άλλον πλανήτη έστειλε τη μπάλα εκεί όπου ο Μινιολέ δε μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα, κάνοντας το 1-0 για τους κόκκινους διαβόλους!


Υπήρχε ζωή στον πλανήτη Λίβερπουλ ακόμα, και απείλησε δύο φορές σε λίγα λεπτά τους γηπεδούχους. Η πρώτη ήταν στο 56', όταν ο Ντε Χέα απέκρουσε εντυπωσιακά το σκαστό σουτ του Ίνγκς, και η άλλη στο 64' με το Σκρτέλ να πιάνει τη κεφαλιά μετά από κόρνερ, και τον Μπλίντ να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή! Και καθώς δεν ισοφάρισε η Λίβερπουλ, η Γιουνάιτεντ διασφάλισε τη νίκη της.



Κι αυτό έγινε από τα έντεκα βήματα, καθώς ο Γκόμεζ μόνο μπάλα δε βρήκε στο μαρκάρισμα πάνω στον Ερέρα και τον τελευταίο να κεραυνοβολεί τον Μινιολέ στο 70' για το 2-0!





Η ομάδα του Ρότζερς προσπαθούσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά ο Ντε Χέα κρατούσε το μηδέν πίσω, πραγματοποιώντας άλλη μία σπουδαία επέμβαση, αυτή τη φορά σε σουτ του Άιμπ (83'). Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα, δε μπορούσε να κάνει τίποτα ο Ισπανός τερματοφύλακας.


Μετά από σέντρα του Άιμπ και κάποιες κόντρες, ο Μπεντέκε έπιασε ένα ΦΟΒΕΡΟ σουτ και με ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ανάποδο ψαλιδάκι μειώσε σε 2-1 για τους κόκκινους. Σίγουρα θέτει υποψηφιότητα για το γκολ της αγωνιστικής, ίσως και της χρονιάς (αν και νωρίς ακόμα στη σεζόν).



Η χαρά και η ελπίδα των φίλων της Λίβερπουλ δε κράτησε όμως για πολύ. Μπήκε μεν στο ματς η Λίβερπουλ και πίεζε για την ισοφάριση, ωστόσο στο 86', ο Μαρσιάλ (ο παίκτης για τον οποίον έχουν ακουστεί τόσα και τόσα αυτόν τον καιρό), έκανε... πάρτι στην άμυνα της Λίβερπουλ και με φοβερό πλασέ στην απέναντι γωνία (θύμισε Ανρί!), έκανε το τελικό 3-1 για τη Γιουνάιτεντ, σκοράροντας κιόλας το πρώτο του γκολ (στο ντεμπούτο του!) με τη φανέλα των κόκκινων διαβόλων!

Σχόλιο

Πέρα για πέρα δίκαιη η επικράτηση της Γιουνάιτεντ. Παιχνίδι κατοχής περισσότερο από τη πλευρά των γηπεδούχων, πολλά τα λάθη από την ομάδα του Ρότζερς, ο οποίος, στις δηλώσεις του, στέκεται στο ότι έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του και στην οργάνωση που πρέπει να έχει η ομάδα του. 

Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταρμιάν, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Σο, Κάρικ, Σβάινσταταϊγκερ, Ερέρα, Μάτα, Φελαϊνί, Μέμφις
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Σκρτέλ, Λόβρεν, Κλάιν, Γκόμεζ, Λούκας (Μορένο 88'), Τσαν, Μίλνερ, Φιρμίνο (Άιμπ 65'), Ίνγκς (Οριτζί 74'), Μπεντέκε

Check out some great shots from inside our dressing room ahead of Manchester United v #LFC.#WeAreLiverpool #MUNLIV
Posted by Liverpool FC on Saturday, 12 September 2015

Manchester United 1-0 Liverpool # Super BlindExclusive Live Sports HD
Posted by Live Sports HD on Saturday, 12 September 2015

De Gea Save !!Exclusive Live Sports HD
Posted by Live Sports HD on Saturday, 12 September 2015

Manchester United 2-0 Liverpool # Herrera [Pen.]Exclusive Live Sports HD
Posted by Live Sports HD on Saturday, 12 September 2015

Η Γκολάρα του Μπεντεκε!#LoukasLFC
Posted by Liverpool Fans.gr on Saturday, 12 September 2015

Manchester United 3-1 Liverpool # Super Martial Exclusive Live Sports HD
Posted by Live Sports HD on Saturday, 12 September 2015
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.