Ρότζερς: "Ευχαριστημένος και ενθαρρυμένος με τις προσπάθειες της νεαρής ομάδας"




Ο Μπρένταν Ρότζερς έμεινε «ευχαριστημένος και ενθαρρυμένος» με την απόδοση των νεαρών παικτών της χθεσινής ομάδας, καθώς απέσπασαν ισοπαλία με την Μπορντό χθες το απόγευμα.

Ο έφηβος μέσος Τζόρνταν Ρόσσιτερ έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, καθώς συμπεριλήφθηκε στην αρχική 11άδα του πρώτου αγώνα των Κόκκινων για το φετινό Europa League.

Σύντομα προστέθηκε και ο Πέντρο Κιριβελλα, ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Κόλο Τουρέ μετά από μόλις 28 λεπτά αγώνα, για να κάνει το ανταγωνιστικό του ντεμπούτο στην ομάδα.

Η μέση ηλικία της ομάδας σε εκείνο το σημείο ήταν μόλις 21.7, ενώ η συμμετοχή προς το τέλος του Κάμερον Μπράναγκαν έκανε τη χθεσινή νύχτα πολύ επιτυχημένη για τα παιδιά που προέρχονταν από τις Ακαδημίες.

Ως αποτέλεσμα, ο Ρότζερς δεν ήταν απογοητευμένος που η ομάδα του έμεινε στην ισοπαλία, μετά το εκπληκτικό γκολ του Άνταμ Λαλλάνα.

«Είσαι προφανώς απογοητευμένος, αλλά ήμουν περισσότερο ικανοποιημένος και χάρηκα πολύ με την απόδοση,» ο προπονητής είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μετά το τέλος του αγώνα.

«Είχαμε τόσους νέους παίκτες στην ομάδα – και για μερικούς από αυτούς τους παίκτες ήταν ο πρώτος τους αγώνας – οπότε πιστεύω πως ήταν πολύ ενθαρρυντικό.

«Οι εκτός έδρας ευρωπαϊκοί αγώνες είναι πάντα δύσκολοι, αλλά με την έλλειψη εμπειρίας και τους τόσους νέους παίκτες που είχαμε, εγώ είμαι ευχαριστημένος.

«Απογοητεύεσαι να φέρνεις ισοπαλία, ο στράικερ είχε τόσες πολλές ευκαιρίες στην περιοχή, και μετά ήταν λίγο τυχεροί όταν ο Εμρέ Τσαν γλίστρησε και η μπάλα αναπήδησε σε αυτόν (Jussie).

«Αλλά αν δεν μπορείς να κερδίσεις, ειδικότερα εκτός έδρας σε ευρωπαϊκούς αγώνες, είναι σημαντικό να παίρνεις τουλάχιστον έναν πόντο – και σίγουρα το δικαιούμασταν αυτό.»

Ο Ρότζερς ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τον τρόπο με τον οποίο ο Ροσσιτερ και ο Κιριβελλα συνεργάστηκαν  ώστε να πάρουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο προπονητής των Κόκκινων υπογράμμισε τα θετικά των Άιμπ και Γκόμεζ, λέγοντας πως, ενώ θεωρούνται παίκτες της πρώτης ομάδας, είναι ακόμα στα πρώιμα στάδια της καριέρας τους.

«Ήμουν τόσο περήφανος γι αυτούς απόψε,» πρόσθεσε. «Θα δίνω πάντα σε νέους παίκτες ευκαιρίες αν έχουν την προσωπικότητα.

«Αυτό είναι κομμάτι της ωρίμανσης ενός νέου παίκτη – τους δίνεις δανεικούς, ή τους κρατάς εδώ και τους βάζεις σε τόσο μεγάλη πίεση;

«Πολλοί από τους παίκτες μας είναι δανεικοί, αλλά ο Τζόρνταν Ρόσσιτερ και ο νεαρός Πέντρο απέκτησαν περισσότερο έλεγχο καθώς προχωρούσε το παιχνίδι.

«Μπόρεσαν να συνεργαστούν καλά με άλλους παίκτες. Είναι ανεπανάληπτη εμπειρία γι’ αυτούς, και θεωρώ ότι δικαιώθηκα για την επιλογή μου.

«Έχεις από τη μία αυτούς τους 2, και κοιτάς τον Άιμπ, ο οποίος είναι μόλις 19 χρονών, και τον Γκόμεζ που είναι 18, και βλέπεις πως υπάρχει πολλή ενθάρρυνση εδώ για νέους παίκτες, ειδικά όταν έχουν τέτοια απόδοση.»

Καθώς ο Ρότζερς προτίμησε να ξεκινήσει τη σεζόν στην Premier League με τη συνεργασία Σκρτελ – Λόβρεν, ο Μαμαντού Σακό ήταν αναγκασμένος να περιμένει μέχρι τη χθεσινή μέρα για να κάνει την πρώτη του εμφάνιση για φέτος.

Ο Γάλλος φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού για την επιστροφή του στην πατρίδα του, και επιβράβευσε την επιλογή του προπονητή του με μια κυρίαρχη απόδοση στην καρδιά μας άπειρης άμυνας.

«Ήταν σίγουρα εξαιρετικός στην απόδοσή του,» συνέχισε ο Ρότζερς.

«Ξέρει πως πρέπει να έχει υπομονή, και η συμπεριφορά του ήταν καταπληκτική. Κερδίσαμε μερικά από τα πρώτα παιχνίδια μας, η απόδοσή μας ήταν καλή, οπότε ήταν δύσκολο γι’ αυτόν να παίξει πριν την διακοπή για τις εθνικές.

«Αλλά έχει προπονηθεί πολύ καλά και παραμένει τρομερός επαγγελματίας, κάνοντας την έξτρα δουλειά στην προπόνησή του, και είδατε απόψε πως ανταμείφθηκε γι’ αυτή του την συμπεριφορά.

«Επομένως σίγουρα υπολογίζεται για το σαββατοκύριακο.»

Συγχρόνως, για τον τραυματισμό που οδήγησε εκτός τον Τουρέ, τον πιο έμπειρο παίκτη στην αρχική 11άδα, ο προπονητής εξήγησε: «Ήταν μια μονομαχία με τον Μινιολέ. Είχε ένα «νεκρό πόδι». Προφανώς προσπάθησε να συνεχίσει να παίζει, κι έτσι έπρεπε να βγει αναγκαστικά.


«Εκείνη τη στιγμή που βγάζεις τον πιο έμπειρο παίκτη σου εκτός, τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά η ομάδα έδειξε τρομερό χαρακτήρα. Έπρεπε να αναπροσαρμοστούμε και να βάλουμε παίκτες σε διαφορετικές θέσεις, αλλά τα πήγαν πολύ καλά με αυτό και το αντιμετώπισαν άψογα.»

Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.