Liverpool-Aston Villa (preview)

Ένα παιχνίδι μεγάλης (βαθμολογικής) σημασίας θα διεξαχθεί στο Anfield, με τη Liverpool να ψάχνει νίκη ψυχολογίας και την Aston Villa να θέλει να βρει αγωνιστική σταθερότητα, μετά τα περίεργα αποτελέσματά της στη Premier League.


Το κλίμα στο στρατόπεδο των «κόκκινων» είναι πολύ βαρύ, μετά τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα, αλλά και τις προβληματικές εμφανίσεις, απέναντι σε ομάδες μικρότερης δυναμικότητας. Ο Brendan Rodgers είναι σε πιο δύσκολη θέση από ποτέ, και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης απέναντι στους «χωριάτες», ίσως του στοιχίσει τη θέση του. Από την άλλη, η ομάδα του Tim Sherwood ξέρει ότι δεν έχει τίποτα να χάσει από το σημερινό παιχνίδι, και θα ταξιδέψει στο Anfield χωρίς πίεση, θέλοντας βαθμό ή βαθμούς.

Για τη Liverpool οι απουσίες δεν είναι λίγες. Lovren, Firmino, Benteke και Henderson είναι τραυματίες, και δε θα βρίσκονται στη διάθεση του Brendan Rodgers. Ο Β. Ιρλανδός προορίζεται σε ένα σχήμα με 3 αμυντικούς, κρατώντας στην 11αδα τον ανεβασμένο Moreno. O Ings έχει εντυπωσιάσει και δικαιολογημένα κερδίζει φανέλα βασικού.

Πιθανή ενδεκάδα: Mignolet, Sakho, Skrtel, Can, Lucas, Milner, Moreno, Clyne, Coutinho, Ings, Sturridge

Η Aston Villa με σαφώς λιγότερα προβλήματα, θα στερηθεί τις υπηρεσίες των τραυματιών Okore και Gardner, ενώ αμφίβολος παραμένει ο Gueye. Ο Tim Sherwood εξετάζει το ενδεχόμενο να τοποθετήσει τον Gabriel Agbonlahor στη κορυφή της επίθεσης, για να δώσει ταχύτητα στη γραμμή κρούσης και να γίνει η ομάδα του αποτελεσματική στις αντεπιθέσεις. Από κει και πέρα, οι Sinclair και Grealish για τους οποίους είπε εξαιρετικά λόγια ο προπονητής της Liverpool, θα βρίσκονται εκτός απροόπτου στην αρχική ενδεκάδα.

Πιθανή ενδεκάδα: Guzan, Lescott, M. Richards, Hutton, Amavi, Sanchez, Westwood, Gil, Grealish, Sinclair, Agbonlahor


Η προϊστορία

Η προϊστορία στο Anfield είναι σαφώς υπέρ της Liverpool, η οποία μετρά 55 νίκες, έναντι 17 της Aston Villa. Πέρσι, η Villa σόκαρε το Anfield φεύγοντας με το διπλό χάρη σε τέρμα του Gabi Agbonlahor, όμως εκτός έδρας, οι «κόκκινοι» κατόρθωσαν να αποδράσουν με ένα άνετο 0-2. 

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης

Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.