Rodgers: «Λίγοι μπορούν να συγκριθούν με τον Sturridge όταν αυτός είναι σε μέρα»

Ο Brendan Rodgers μίλησε για την ερχόμενη αναμέτρηση απέναντι στη Norwich City, αλλά κυρίως για την κατάσταση των τραυματισμένων παικτών του, και το τι μπορούν να προσφέρουν αυτοί για τη Liverpool.


Aρχικά, ο Βόρειο Ιρλανδός αναφέρθηκε στον Daniel Sturridge.
 
«Όταν βρίσκεται σε μέρα, είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών στον κόσμο. Δε μπορούν να συγκριθούν αρκετοί μαζί του όταν συμβαίνει αυτό.»

«Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να πάρει χρόνο συμμετοχής και να σκοράρει μερικά γκολ.»

«Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους αντιπάλους με τη ταχύτητά του και τα πανέμορφα του τελειώματα- και αν προσθέσεις και τον Benteke δίπλα του, αλλά και τον Coutinho από πίσω τους, τότε έχουμε εξαιρετική δυναμική.»

«Περιμένουμε για όλα αυτά να συμβούν αρκετό καιρό. Αυτού του στυλ οι παίκτες όπως ο Daniel, με αυτή τη κλάση, δίνουν άλλη ποιότητα στην ομάδα.»

«Πολλά κρίνονται από τις απουσίες μερικών παικτών. Σέβομαι τους πάντες, αλλά έχουμε χάσει σε θέματα δημιουργίας και σκοραρίσματος.»

«Πρέπει να πάρουμε μερικά ρίσκα για να δημιουργήσουμε μέσα στο παιχνίδι και να φαινόμαστε δυναμικοί. Δουλεύουμε σε αυτό πολύ σκληρά τις τελευταίες βδομάδες.»

«Χρειαζόμαστε να εξελίξουμε το παιχνίδι μας κατάλληλα, ώστε να βρεθούμε στις σωστές θέσεις για να σκοράρουμε. Είναι ένα πρόβλημα αυτό για την ώρα, όμως θα φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, όπως το έχουμε ξανά κάνει άλλωστε.»

«Οι παίκτες που θα επιστρέψουν τώρα, θα μας δώσουν ποιότητα και θα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρουμε με αυτούς στον αγωνιστικό χώρο.»

Παράλληλα, μίλησε και για την Κυριακάτικη αναμέτρηση απέναντι στη Norwich.
 
«Ο αγώνας απέναντι στη Norwich θα είναι δύσκολος. Ο προπονητής τους έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και εμείς πρέπει να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε μερικά ρίσκα.»


Ιδιαίτερη αναφορά από τον προπονητή της Liverpool, έγινε και για την κατάσταση των τραυματισμένων παικτών του.

«Ο Daniel (Sturridge) προπονείται με την ομάδα σχεδόν μια βδομάδα, άρα θα αξιολογήσουμε την κατάστασή του για να δούμε αν έχει συμμετοχή με τη Norwich.»

«Ο Jordan (Henderson) θα προπονηθεί σήμερα και θα είναι σημαντικό να δούμε πώς θα ανταποκριθεί. Ήταν στην Αμερική με πρόβλημα στο πόδι, άρα θα αξιολογήσουμε την κατάστασή του στις επόμενες 48 ώρες.»

«Είναι και οι δύο τους σημαντικοί παίκτες. Ο Daniel είναι εκτός αρκετό καιρό, άρα ένας παίκτης που σου δίνει 25+ γκολ σε μια χρονιά είναι κάποιος που θα σου λείψει σίγουρα.»

«Η απόδοση αλλά και η φήμη του Jordan όσο βρίσκομαι εδώ έχει εξελιχτεί, άρα όταν δεν έχεις στην ομάδα σου διαθέσιμο έναν παίκτη σαν κι αυτόν, τότε είναι αρνητικό.»


Ο Henderson έχει χάσει τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της Liverpool, αλλά τα μηνύματα που έρχονται από τον Rodgers, είναι ότι ο αρχηγός των «κόκκινων» είναι έτοιμος να αφήσει όλο αυτό πίσω του και να προχωρήσει.

«Eίμαι σίγουρος ότι ήταν κάτι που τον απογοήτευσε, γιατί σε όλη του τη καριέρα πλην στην αρχή της με τη Sunderland δεν έχει ξανά μείνει τόσο πολύ καιρό εκτός. Eίναι έτοιμος να το αφήσει πίσω του. Έχει πάει σε ειδικό γιατρό στην Αμερική, γιατί προσπαθούμε να δώσουμε στους παίκτες μας τη δυνατότητα να είναι υγιείς.»

«Ο Joe Allen είναι επίσης καλά. Ο κόσμος ποτέ δε τον αναφέρει. Δε σκοράρει και δε δίνει πολλές ασίστ, αλλά παίκτες σαν κι αυτόν είναι πολύ, πολύ σημαντικοί για τις ομάδες τους.»

«Η θέλησή του να πάρει τη μπάλα και να βάλει στο παιχνίδι όλους τους συμπαίκτες του είναι πολύ σημαντική. Παίκτες σαν τον Joe όταν επιστρέφουν στην ομάδα, είναι καθοριστικό για τη συνέχεια.»

«Ο Jon Flanagan θα είναι επίσης πίσω στην ομάδα στο μέλλον. Ήταν παίκτης «κλειδί» για εμάς όταν αποδίδαμε καλά.»

Τέλος, ο Bόρειο Ιρλανδός ρωτήθηκε και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά το χτεσινό τραυματισμό του στη Γαλλία, ο Kolo Toure.
 
«Είχε έναν πολύ οδυνηρό τραυματισμό στο πόδι. Θα δούμε αύριο την κατάστασή του. Μερικές φορές αυτό παίρνει μερικές μέρες για να επανέλθεις.»


Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.