Ayre: "Ο Klopp ταιριάζει στις φιλοδοξίες μας"



Ο Ian Ayre «έπλεξε το εγκώμιο» του Jürgen Klopp, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον κατάλληλο άνθρωπο να βοηθήσει τη Liverpool να εκπληρώσει τους στόχους της.

Η άφιξη του 48χρονου στο Anfield ανακοινώθηκε εχθές Πέμπτη, με τους φανς να είναι πολύ χαρούμενοι για την απόκτηση ενός από τους πιο περιζήτητους ευρωπαϊους προπονητές.

Και ο Ayre ήταν εξίσου ευχαριστημένος που εξασφάλισε την υπογραφή του διπλά κατόχου της Bundesliga, για τον οποίο πιστεύει πως είναι ο καταλληλότερος για τους «Κόκκινους».


Ian, μια μεγάλη μέρα στην ιστορία της Liverpool η σημερινή, με την απόκτηση του Jurgen Klopp. Γιατί ήταν ο σωστός άνθρωπος για την ομάδα;

Όταν καθίσαμε κάτω για να βρούμε τον αντικαταστάτη του Brendan, ήταν σημαντικό να βρούμε κάποιον που θα ταίριαζε τέλεια. Συναντηθήκαμε ως μια ομάδα – οι ιδιοκτήτες κι εγώ – και μιλήσαμε για τα στοιχεία που θα θέλαμε να έχει ο επόμενος προπονητής και για όλες τις φιλοδοξίες που θέλαμε να εκπληρώσουμε ως ομάδα. Το όνομά του ήταν πρώτο στη λίστα αναφορικά με τα προτερήματα που έχει και με το τι πιστεύουμε ότι μπορεί να φέρει, καθώς και με το τι είδους άνθρωπος είναι. Έχοντας όλα αυτά στο νου, το μόνο που έμεινε ήταν να τον φέρουμε στην ομάδα, και χαίρομαι πολύ που το καταφέραμε.


Τι σημαίνει για τους ιδιοκτήτες και τις φιλοδοξίες τους το γεγονός ότι εξασφάλισαν τις υπηρεσίες ενός προπονητή σαν τον Klopp;

Οι ιδιοκτήτες συνεχώς έχουν φιλοδοξίες, από την αρχή που έκαναν αυτή την επένδυση με την ομάδα, τη συνεχή υποστήριξη σε όλη την επιχείρηση, και την κατασκευή του νέου Main Stand. Το γεγονός αυτό είναι μια ακόμα ένδειξη των φιλοδοξιών τους.  Όταν κάτσαμε κάτω να βρούμε τη σωστή λύση για τον νέο προπονητή, η φιλοδοξία ήταν στα ύψη, και θα έλεγα πως ο Klopp είναι στο κορυφαίο σημείο του παιχνιδιού του. Οπότε ταιριάζει τέλεια. Η προσωπικότητά του ταιριάζει πολύ καλά με την ομάδα,  την πόλη, και τους φιλάθλους μας. Αυτός ο συνδυασμός δείχνει ότι οι ιδιοκτήτες έθεσαν ως στόχο να αποκτήσουν τον συγκεκριμένο άνθρωπο, και τα κατάφεραν.


Ο Jürgen και η φιλοσοφία του είναι ευρέως γνωστά και σεβαστά στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Θεωρείς πως αυτό θα ενισχύσει περαιτέρω την ομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο;

Το ελπίζω. Η φιλοσοφία και η κουλτούρα του, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο του ποδοσφαίρου, αντικατοπτρίζονται πολύ στη Liverpool. Νομίζω πως αυτός είναι ένας πολύ πετυχημένος «γάμος» σε πολλά επίπεδα. Όπως κάθε σχέση, ήταν σημαντικό να νιώσουμε και να νιώσει και ο ίδιος ότι υπάρχει μια «έλξη» - αυτό ήταν εξαιρετικά εμφανές όταν τον γνωρίσαμε από κοντά. Ήταν προφανές ότι είχε αυτό το συναίσθημα, την αγάπη και την σύνδεση με την ομάδα. Αυτό θα κάνει πολύ καλό στο κλαμπ και σε αυτόν, όσον αφορά την προσαρμογή του ως κομμάτι της ομάδας.


Είχε προηγουμένως μιλήσει με θαυμασμό για την Liverpool. Αποτέλεσε αυτό καθοριστικό παράγοντα;

Αρκετά. Όταν ξεκινήσαμε τον διάλογο μαζί του, ήταν πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι ένα από τα σχόλια που έκανε ήταν πως αυτή η δουλειά θα μπορούσε να τον βγάλει από την σύντομη αποχή του – δεν θα υπήρχε άλλη δουλειά που θα μπορούσε να του το κάνει αυτό. Οπότε πήραμε την απόφαση τη σωστή στιγμή, κι έτσι είχαμε το σωστό αποτέλεσμα.


Διέκοψε νωρίτερα την περίοδο αποχής του, τι λέει αυτό για την δέσμευσή του;

Λέει πολλά για τη δέσμευσή του, καθώς και για την επιθυμία του να είναι κομμάτι όσων κάνουμε εδώ, και του τι αντιπροσωπεύει η ομάδα. Όλοι γνωρίζουμε, μέσω των δουλειών και των ταξιδιών σε όλο τον πλανήτη, την επίδραση που έχει η ομάδα σε όλο τον κόσμο. Ο Jurgen αντηχεί μέρος αυτού. Είπε πως έβλεπε την Liverpool από τότε που ήταν παιδί, ακολουθούσε την ομάδα και πάντα είχε αυτή τη σύνδεση με την ομάδα, την «ένιωθε». Αυτή η ευκαιρία που του παρουσιάστηκε ήταν σαν όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Κι αυτό ισχύει και για εμάς – το ότι κάτσαμε μαζί του και ακούσαμε το όραμά του και όσα θέλε να προσφέρει στην ομάδα ήταν φανταστικό. Όταν βάζεις αυτά τα 2 μαζί, ελπίζεις πως θα έχεις ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα.


Είχε μια πολύ σημαντική σύνδεση με τους φανς της προηγούμενης ομάδας του.  Πολλοί άνθρωποι έχουν μιλήσει για τις ομοιότητες που έχει η Liverpool με την Dortmund – θεωρείς πως είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να εμπνεύσει τόσο τους φανς όσο και τους παίκτες;

Βέβαια. Όπως γνωρίζουμε, οι φανς της Liverpool έχουν μεγάλο θαυμασμό και μεγάλη επαφή με τους προπονητές που έχουν περάσει ανά τα χρόνια από την ομάδα. Πιστεύω πως ο χαρακτήρας του Jurgen θα φανεί όταν θα ξεκινήσει στο πόστο του και είναι πέρα δώθε στην ομάδα και δίπλα στους φιλάθλους στα εντός και εκτός έδρας ματς. Αυτό που θα δουν είναι το πάθος του στο παιχνίδι, το πάθος του για τα πάντα στο ποδόσφαιρο, και πιστεύω πως αυτό είναι κάτι που θα «ζεστάνει» τους οπαδούς της ομάδας πολύ σύντομα. Είναι ένας πολύ κοινωνικός άνθρωπος, πολύ συμπαθητικός, και ένας τρομερός άνθρωπος για να περνάει κανείς χρόνο μαζί του. Είναι επίσης πολύ επικοινωνιακός και είμαι σίγουρος πως ανυπομονεί να βρεθεί δίπλα στους φίλους της ομάδας.


Οι φίλοι της ομάδας είναι ενθουσιασμένοι με την απόκτησή του, όμως ο Jurgen θα χρειαστεί χρόνο για να ενσωματώσει πλήρως τα οράματα και τις φιλοσοφίες του;

Φυσικά. Κάθε σχέδιο έχει μια περίοδο προετοιμασίας, μια περίοδο εκτέλεσης, και αυτό θα πάρει χρόνο. Αλλά ήρθε εδώ με τα μάτια του ορθάνοιχτα, ξέρει την ομάδα, έχει μιλήσει για τους παίκτες – μίλησε επίσης για συγκεκριμένους παίκτες μέσα στην ομάδα που προσπάθησε και ο ίδιος στο παρελθόν να αποκτήσει στις ομάδες που προπονούσε. Επομένως είναι πλήρως ενήμερος για τα εργαλεία που θα έχει στη διάθεσή του σε αυτό το στάδιο, και ανυπομονεί να ξεκινήσει. Αν κοιτάξουμε τη φιλοσοφία του και τον τρόπο με τον οποίο παίζουν οι ομάδες του, σίγουρα θα δούμε ότι θα πάρει κάποιο χρόνο μέχρι να γίνει η προσαρμογή. Ελπίζω αυτό να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε όλοι να το δουν, αλλά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την απόκτησή του, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα σχέδιά του για την ομάδα, και πιστεύω ότι οι οπαδοί θα είναι πολύ ενθουσιασμένοι όταν το δουν στην πράξη.


Τέλος, πόσο ενθουσιασμένοι είστε για το μέλλον της ομάδας με τον Jurgen Klopp στα ηνία;


Πολύ. Πάντα λέμε ότι έχουμε μεγάλες βλέψεις για την ομάδα, και πως πρέπει συνεχώς να βελτιωνόμαστε, και στον Jurgen βλέπουμε ότι είναι κάποιος που μπορεί να μας πάει μπροστά. Η φιλοδοξία των ιδιοκτητών, του εαυτού μου, και όλων στην ομάδα παραμένει η ίδια που ήταν πάντα, δηλαδή να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και στο πρωτάθλημα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και αυτό είναι ένα όραμα που μοιράζεται και ο ίδιος, και είμαι σίγουρα πολύ ενθουσιασμένος που έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί του και να πάμε την ομάδα μπροστά.

Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: Liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.