Jürgen Klopp ''The Normal One''

Μια νέα εποχή ξεκινά στη Liverpool ένας πολύ υποσχόμενος προπονητής έχει αναλάβει τις τύχες της ομάδας.
 Η προσδοκίες μεγάλες για ακόμα μια φορά είναι στα ύψη. Σίγουρα θα χρειαστεί αρκετή δουλειά από τον ίδιο σε ένα νέο περιβάλλον έχοντας απαιτητικούς οπαδούς γεμάτους δίψα για τρόπαια.

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωσή του δείχνοντας ότι ξέρει πολύ καλά πια ομάδα έχει αναλάβει. ΄΄Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση αυτή τη στιγμή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Δεν ήμουν ποτέ ο τύπος για τα εύκολα πράγματα. Αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα δουλειά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.΄΄

 Ο Jürgen Klopp ξεκίνησε τη ποδοσφαιρική του περιπέτεια σαν επιθετικός στη Mainz 05 και κάπου στα μέσα τις καριέρας του συνέχισε στη ιδιά ομάδα να αγωνίζεται σαν αμυντικός. Tο 2001 κλείνει τη καριέρα του σαν ποδοσφαιριστής στη Mainz 05 και αναλαμβάνει σαν προπονητής στη δεύτερη κατηγορία. Μεγάλο του κατόρθωμα ήταν η άνοδος της Mainz 05 στη πρώτη κατηγορία το 2004. Μάλιστα έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρώπη την σεζόν 2005-2006 (μέσω το fair play). Μετά από 3 χρονιές στη πρώτη κατηγορία το 2007 η Mainz 05 υποβιβάζετε και δεν καταφέρνει να την οδηγήσει άμεσα στη πρώτη κατηγορία παραιτείται το 2008.

H Dortmund το 2008 είδε στο πρόσωπο του τον ιδανικό για να αναλάβει τη ομάδα. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Δείχνοντας το ταλέντο και το πάθος του για το ποδόσφαιρο κατάφερε να πέτυχει σπουδαία πράγματα Κατέκτησε την Bundesliga το 2011 και το 2012, κάνοντας νταμπλ την δεύτερη φορά, έπαιξε στον τελικό του Champions League το 2013 και πήρε τρεις φορές το γερμανικό σούπερ καπ (2008, 2013, 2014).
 Σε προσωπικό επίπεδο, βραβεύτηκε ως προπονητής της χρονιάς στην Γερμανία το 2011 και το 2012 κάνοντας τον ένα από τους πιο περιζήτητους προπονητές της Ευρώπης.

Τέλος εποχής στη Dortmund , σε δημοσιογραφική διάσκεψη τον Απρίλη του 2015 ο Klopp ανακοινώνει την απόφαση του να αποχωρήσει από την ομάδα και μεταξύ άλλων λέει τα εξής:
  "Κανείς δεν χρειάζεται να είναι ευγνώμων σε μένα. Και οι δύο πλευρές επένδυσαν πολλά σε αυτή τη συνεργασία και πήραν πολλά πίσω"
   "Πραγματικά πιστεύω πως είναι η σωστή απόφαση. Αυτός ο σύλλογος αξίζει να προπονείται από έναν 100% σωστό προπονητή".

 Νέα σελίδα για τον ίδιο αλλά και για τη Liverpool.
Χαρισματικός και παθιασμένος με το ποδόσφαιρο σαν ροκ σταρ δίνοντας παράσταση σε κάθε αγώνα ομάδας του δείχνει το ποσό λατρεύει αυτό που κάνει. Αυτό το στοιχείο είχαν καλά στο μυαλό τους οι ιδιοκτήτες της Liverpool που άκουσαν και τις φωνές του κόσμου για απομάκρυνση του Rodgers και τη πρόσληψη ενός παγκοσμίου κλάσης προπονητή.
Χωρίς μεγάλα λογία ο Klopp στις πρώτες δηλώσεις του σαν προπονητής της Liverpool δήλωσε τα αυτονόητα

 «Πρέπει να αλλάξουμε... Τώρα. Από την αμφιβολία, να το πιστέψουμε και να είμαστε σίγουροι» 

Λούκας Λουκά


Share on Google Plus

About Loucas LFC

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.