Η «ακτινογραφία» των «κόκκινων»

Η Liverpool κατάφερε να κάνει σπουδαία ανατροπή και να πάρει με θριαμβευτικό τρόπο τους τρεις βαθμούς απέναντι στη Chelsea στο Stamford Bridge, πετυχαίνοντας έτσι τη πρώτη της νίκη στη Premier League επί Klopp.


Οι «κόκκινοι» παρότι μπήκαν «μουδιασμένα» και δέχτηκαν γκολ με το «καλημέρα» από τη κεφαλιά του Ramires, ανέβασαν πολύ γρήγορα στροφές και κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση με δύο «χτυπήματα» του Coutinho και ένα του Benteke, ο οποίος σφράγισε μια μεγάλη νίκη για το σύνολο του Jurgen Klopp. Ας δούμε πώς τα πήγαν οι ποδοσφαιριστές της Liverpool σε αυτό το ονειρεμένο απόγευμα στο Λονδίνο, μέσα από σχόλια και βαθμολογίες.


Simon Mignolet (7/10) : Ένα ήσυχο απόγευμα είχε ο Βέλγος κίπερ, ο οποίος δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τη Chelsea. Έκανε σωστές εξόδους, ενώ δε φέρει ευθύνη στο γκολ του Ramires.

Nathaniel Clyne (7/10) : Δεν έκανε λάθη και όπως πάντα έδειξε διάθεση να βοηθήσει και επιθετικά την ομάδα του. Παραμένει ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες της Liverpool.

Martin Skrtel (8/10) : Άψογος ο Σλοβάκος. Παντού πρώτος στη μπάλα, περιόρισε τη δράση του Diego Costa, ενώ δεν υπέπεσε και σε κάποιο λάθος. Πήρε και το περιβραχιόνιο για 30 λεπτά μετά την αλλαγή του Milner για να ολοκληρώσει ένα ονειρεμένο μεσημέρι για αυτόν.

Mamadou Sakho (8/10) : Ο Γάλλος συνέθεσε μαζί με τον Skrtel ένα τρομερό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Όπως και ο Σλοβάκος, έτσι και ο Sakho βοήθησε στα μέγιστα στην «εξαφάνιση» του Diego Costa, ενώ δεν έκανε και κάποιος λάθος. Σωστά «κοψίματα» και πολύ καλές πάσες προς το χώρο του κέντρου.

Alberto Moreno (6/10) : Φέρει ευθύνη στο γκολ του Ramires, όπου δε πήγε προς τη μπάλα και άφησε τον Βραζιλιάνο να πιάσει τη κεφαλιά ανενόχλητος. Έκανε μερικά λάθη, αλλά ήταν πάντα μπροστά όποτε η ομάδα ήταν στην επίθεση και παραλίγο να πετύχει χάρη στη ταχύτητά του ένα σπουδαίο γκολ που θα έκανε το 1-3.



Lucas Leiva (7/10) : Ο Βραζιλιάνος είχε ένα εξαιρετικό μεσημέρι μέχρι να πάρει τη κίτρινη κάρτα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Σε κάθε επίθεση η μπάλα περνούσε από τα πόδια του, ενώ έκοβε και όπως μόνο αυτός ξέρει. Η Liverpool όμως θα μπορούσε να είχε πληρώσει τα πολλές φορές αχρείαστα φάουλ του στο χώρο του κέντρου, αν ο διαιτητής έδειχνε τη δεύτερη κίτρινη πάνω στο μαρκάρισμα του Willian.

Emre Can (6/10) : Οι μέτριες εμφανίσεις συνεχίζονται από τη πλευρά του Γερμανού, ο οποίος δε κατάφερε να διακριθεί ούτε στο πιο όμορφο μεσημέρι της Liverpool για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Δε συμμετείχε στις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του, ενώ και όταν κλήθηκε να αμυνθεί δεν ήταν ιδιαίτερα θετικός, με αποτέλεσμα να του δοθεί η κίτρινη κάρτα μετά από αρκετές συστάσεις.

James Milner (6/10) : Άλλη μια μέτρια εμφάνιση από τον υπαρχηγό των «κόκκινων», ο οποίος είδε ο,τι δοκίμαζε να μη του βγαίνει. Δικαιολογημένη η αντικατάστασή του στο 60' από τον Klopp, ο οποίος περιμένει περισσότερα από τον 29χρονο διεθνή.

Adam Lallana (7/10) : Έτρεξε πάρα πολύ και βοήθησε σημαντικά όταν η Liverpool ήταν σε θέση άμυνας. Δε μοιάζει με παίκτη που θα αλλάξει το ρυθμό ενός αγώνα με κάποια περίτεχνη ενέργεια, αλλά η δουλειά του στο χώρο του κέντρου είναι πολύ σημαντική.

Philippe Coutinho (8.5/10) : Εκεί που φαινόταν ότι ο μικρός «μάγος» θα είχε άλλο ένα κακό μεσημέρι, κατάφερε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα στο νησί. Να αλλάζει όλο το παιχνίδι με μια (μαγική) του ενέργεια. Πιθανότατα θα βλέπαμε άλλο ματς, αν ο Coutinho δε σκόραρε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο, εκτός από τη πολύ ανεβασμένη ποιοτικά εμφάνισή του, πέτυχε άλλο ένα όμορφο γκολ το οποίο έδωσε το προβάδισμα στους «κόκκινους». Ο MVP για τον απλούστατο λόγο ότι χάρη σε αυτόν είδαμε άλλο ματς.



Roberto Firmino (6.5/10) : Κλήθηκε να παίξει στη κορυφή της επίθεσης και αν λάβουμε υπόψιν το γεγονός ότι δεν είναι η πραγματική του θέση, ανταποκρίθηκε πολύ καλά. Προσπάθησε να βγάλει μπροστά τους «κόκκινους» στο πρώτο ημίχρονο και πρέσαρε όταν η Chelsea είχε τη μπάλα.

Christian Benteke (7/10) : Ήταν ανέτοιμος γι' αυτό και βρέθηκε στον πάγκο. Όταν μπήκε στο παιχνίδι στο 60', οι «κόκκινοι» άρχισαν μια τρομερή αντεπίθεση την οποία ολοκλήρωσε αυτός, κλειδώνοντας τη νίκη. Σκόραρε και απέδειξε ότι άμα βρει ρυθμό θα βοηθήσει πολύ.

Jordon Ibe (7/10) : Μπήκε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού όταν το σκορ ήταν στο 1-2. Έδωσε ζωντάνια στο παιχνίδι της Liverpool και ήταν επικίνδυνος όταν έβγαινε μπροστά. Από δική του ενέργεια σκόραρε ο Benteke για το 1-3 και έδωσε απαντήσεις για τις πολύ μέτριες, μέχρι πρότινος, εμφανίσεις του.


Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.