Ο Μικρός Μάγος τους έκλεισε το σπίτι!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής


11η αγων. Premier League.

Με δύο ΜΑΓΙΚΕΣ εμπνεύσεις του Κουτίνιο και κερασάκι στη τούρτα το γκολ του Μπεντέκε, η Λίβερπουλ έκανε την ανατροπή και δεν νίκησε απλά τη Τσέλσι στο Λονδίνο - θριάμβευσε έναντι των μπλε, κάνοντας τον Μουρίνιο να ψάχνεται! Πρώτη νίκη για τον Κλοπ (και) στο πρωτάθλημα.

Επόμενος αγώνας στη Ρωσία με τη Ρουμπίν Καζάν (Πέμπτη, 5/11, 20:00 - OTE Sport 4 HD) για τους ομίλους του Europa League.


Ποιος Special One; Τώρα ήρθε ο Normal One και από ό,τι φαίνεται, θα μείνει. Για τον πρώτο, κανείς δε παίρνει όρκο.

Ο Κλοπ νίκησε κατά κράτος τον Μουρίνιο στο Παιχνίδι των Πάγκων, ο εκπληκτικός Κουτίνιο... αναγεννήθηκε από τις στάχτες του, και με δύο πανέμορφα γκολ έκανε την ανατροπή στο Λονδίνο, χαρίζοντας μια σπουδαία και παλικαρίσια νίκη στους κόκκινους. Τον θρίαμβο ήρθε να σφραγίσει ο Μπεντέκε!

Το ματς

Οι μπλε μπήκαν.. φορτσάτοι στο παιχνίδι και μόλις στο 4' πήραν το προβάδισμα. Ο Αθπιλικουέτα έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο... ξεχασμένος Ραμίρες με κεφαλιά από τη καρδιά της άμυνας άνοιξε το σκορ για τη Τσέλσι. Εντελώς αμαρκάριστος ο Βραζιλιάνος.

Δύο λεπτά αργότερα, λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά της η Τσέλσι αλλά δε βρέθηκε κάποιος να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από τη κεφαλιά του Τέρι.

Μετά το γκολ της Τσέλσι, οι κόκκινοι άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς. Είχαν τη κατοχή υπέρ τους, αύξησαν τη πίεση στα καρέ των γηπεδούχων, απείλησαν με τον Λαλάνα να προσπαθεί δις (19', 26') αλλά ο Μπέγκοβιτς δήλωνε παρών στις φάσεις.



Η Τσέλσι που αδυνατούσε να φτιάξει παιχνίδι, χτυπούσε στις αντεπιθέσεις ενώ η Λίβερπουλ κυριαρχούσε στο γήπεδο προσπαθώντας να βρει κενούς χώρους για να απειλήσει την εστία του Μπέγκοβιτς. Και ως συνήθως, η συνεχής πίεση απέδωσε καρπούς για τη Λίβερπουλ.


Ο Μικρός Μάγος των κόκκινων, ο Κουτίνιο το πήρε όλο πάνω του! Πέρασε με ωραία ντρίμπλα τον Ραμίρες και με ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αριστερό πλασέ λίγο έξω από τη περιοχή, νίκησε τον Μπέγκοβιτς και έκανε το 1-1 για τη Λίβερπουλ! Εκπληκτική η προσπάθεια του Βραζιλιάνου, ο οποίος είχε να σκοράρει από το παιχνίδι της πρεμιέρας απέναντι στη Στόουκ. Από τον πανηγυρισμό του, καταλαβαίνει κανείς ότι, σύντομα, θα γίνει πατέρας!





Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, η Λίβερπουλ πατούσε καλύτερα, μετά κι από τη γκολάρα του Κουτίνιο, είχε μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι της και πίεζε ψηλά, αναγκάζοντας τη Τσέλσι σε λάθη στη μεσαία γραμμή.

Οι μπλε, με την είσοδο του Κένεντι και με τις γρήγορες κινήσεις του Γουίλιαν, σαν κάπως να... ξύπνησαν και πέρασαν στην αντεπίθεση. Η πιο επικίνδυνη στιγμή των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 71', όταν ο Όσκαρ λίγο έλειψε να βάλει το γκολ της χρονιάς σχεδόν από τη σέντρα αλλά ο Μινιολέ απέκρουσε σωτήρια κρατώντας ζωντανή την ομάδα του. Η επόμενη φάση ήταν η καθοριστική για τη Λίβερπουλ. Από τη (σχεδόν) κόλαση, στον παράδεισο!

Οι κόκκινοι βγήκαν στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Κουτίνιο, ο οποίος, για ακόμα μια φορά πήρε πάνω του τη φάση, και αφού... άδειασε με το αριστερό Τέρι και Κέιχιλ, έφερε τη μπάλα στο δεξί και με ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 στο 74'! Ξέφρενοι πανηγυρισμοί από τον Βραζιλιάνο, εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα για τον Μουρίνιο, που έβλεπε να χάνει το παιχνίδι μέσα από τα χέρια του.

Και σαν μην έφτανε αυτό για τους μπλε, ο Μορένο ήταν έτοιμος να παγώσει για τα καλά το Λονδίνο στο 75' αλλά ο Μπέγκοβιτς έδιωξε ενστικτωδώς τη μπάλα σε κόρνερ. Αυτό που δεν κατάφερε ο Ισπανός, το κατάφερε ο Μπεντέκε (που είχε περάσει στη θέση του Μίλνερ).



Μετά από προσποίηση του Λαλάνα, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Βέλγου, ο οποίος με ωραίο διαγώνιο σουτ έκανε το τελικό 1-3, βάζοντας τέλος στις όποιες ελπίδες είχαν οι μπλε να ισοφαρίσουν. Οι φίλοι της Τσέλσι ξεκίνησαν να αποχωρούν πριν καν τη λήξη του αγώνα.




Σχόλιο

Με τον Κουτίνιο να... ζωγραφίζει στο χορτάρι, ο Κλοπ πανηγυρίζει μια πέρα για πέρα δίκαιη επικράτηση-θρίαμβο έναντι της Τσέλσι, και δη, μέσα στο Λονδίνο. Παλικαρίσια ανατροπή από τη Λίβερπουλ, η οποία αναρριχήθηκε στη βαθμολογία, φτάνοντας τους 17 βαθμούς, ενώ η Τσέλσι συνεχίζει το δικό της... ναυάγιο, έχοντας μείνει πλέον στον πάτο με 11 βαθμούς.

Οι συνθέσεις

Τσέλσι: Μπέγκοβιτς, Ζούμα, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Μίκερ, Ραμίρες, Γουίλιαν, Όσκαρ, Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Σκρτέλ, Σακό, Μορένο, Λούκας, Μίλνερ (Μπεντέκε 64'), Τσαν, Λαλάνα (Λόβρεν 91'), Κουτίνιο, Φιρμίνο (Άιμπ 76')

A mixture of arrival shots and a look inside the away dressing room ahead of #LFC's clash with Chelsea Football Club.

Posted by Liverpool FC on Saturday, 31 October 2015

Chelsea 1 - 0 Liverpool # RamiresExculsive Live Sports HD

Posted by Live Sports HD on Saturday, 31 October 2015

Το γκολ της ισοφάρισης απ΄τον Coutinho, δευτερόλεπτα πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου! Εδώ είναι ο Βραζιλιάνος σε περίπτωση που τον ψάχνατε! ~Jimmy

Posted by Liverpool Fans.gr on Saturday, 31 October 2015

O Costa χτυπάει εκτός φάσης τον Skrtel. O διαιτητής δεν το βλέπει και δεν δείχνει την κόκκινη κάρτα...~Jimmy

Posted by Liverpool Fans.gr on Saturday, 31 October 2015

Και πάλι ο Coutinho! Δίνει προβάδισμα στην ομάδα μας με 1-2 μέσα στο Stamford Bridge! ~Jimmy

Posted by Liverpool Fans.gr on Saturday, 31 October 2015

Και το τρίτο γκολ της ομάδας μας με "σεντερφορίσιο" γκολ από τον Christian Benteke!~Jimmy

Posted by Liverpool Fans.gr on Saturday, 31 October 2015
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.