Το "σκουριασμένο" ρεκόρ που κυνηγά ο Klopp - Ξεπέρασε τον Paisley!

Στη λίστα των 20 προπονητών της Liverpool υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να ψάξει κανείς. Δείτε σε ποια κατηγορία ξεπέρασε ο Klopp ονόματα όπως του Bill Shankly, του Roy Hodgson και του Bob Paisley! 


   Πρέπει να παραδεχτώ πως μετά τη νίκη επί της Bournemouth το βράδυ της Τετάρτης, η πρώτη σκέψη που συνέλαβα ήταν το τρέχον αήττητο σερί του Jurgen Klopp, για τέταρτο, τότε, συνεχόμενο παιχνίδι, από την ημέρα της υπογραφής του. Ομολογου- μένως, ένας αγώνας κυπέλλου δεν διακατέχεται από βαθμολογικό ενδιαφέρον, οπότε η αναζήτηση στατιστικών με οδήγησε στην όχι και τόσο μακροσκελή λίστα των προπονητών της Liverpool. Η ιδέα ότι τα 4 παιχνίδια χωρίς ήττα μοιάζουν αρκετά για να πλησιάζουν κάποιο ρεκόρ, ταλάνιζε το μυαλό μου, και τελικά επαληθεύτηκε.
   Τα αποτελέσματα της αναζήτησης έδειξαν κατ' αρχήν πως 5 προπονητές (το 1/4 της λίστας δηλαδή, μεταξύ των οποίων ο Bill Shankly) έχασαν στο ντεμπούτο τους στον πάγκο της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου και του Joe Fagan, που αν και έχασε το Charity Shield από την Manchester Utd το 1983, συνέχισε με σερί 7 αήττητων αγώνων! Οι περισσότεροι πάντως δεν άντεξαν πάνω από έναν ή δύο αγώνες.
   Το πρωί της Πέμπτης, ο Jurgen Klopp συγκατοικούσε στη 3η θέση της λίστας με τους προπονητές που έτρεξαν το μεγαλύτερο αήττητο σερί από τη στιγμή που ανέλαβαν. Μαζί του ο Bob Paisley, με 4/4, από την 26η Αυγούστου του 1974. Επίσης, στην ίδια θέση ο Gerrard Houllier, που ανέλαβε το καλοκαίρι του '98. Τέλος, 3 νίκες στα προκριματικά του Europa League της σεζόν 2010-11, και 1 ισοπαλία 1-1 με την Άρσεναλ στην πρεμιέρα, έφεραν επίσης στην 3η θέση της λίστας τον Roy Hodgson!
   Ο καλύτερος τρόπος για να αφήσεις πίσω σου τρία τόσο μεγάλα ονόματα; Ένα γλυκό, ηδονικό διπλό στο Stamford Bridge, με το ευρύ μάλιστα 1-3! Ο Jurgen Klopp, με 3 ισοπαλίες και 2 νίκες, συνάντησε σήμερα το απόγευμα τον David Ashworth, με ίδια στατιστικά, στη δεύτερη θέση της λίστας. O Ashworth ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 1919 σε μια παραπαίουσα  Liverpool, και κατόρθωσε αμέσως το 5/5 στο πρωτάθλημα!
O David Ashworth "συγκατοικεί" στη 2η θέση της λίστας με τον Klopp


   Αναρωτιέστε, βέβαια, ποιος κατέχει την πρώτη θέση. Ποιον κυνηγά ο Jurgen Klopp; Ο τίτλος περί..."σκουριασμένου" ρεκόρ δεν ήταν καθόλου τυχαίος. Ίσως να είναι και κυριολεκτικός, γιατί ο προπονητής (οι 2 προπονητές για την ακρίβεια), που έχουν τα πρωτεία, είναι οι πρώτοι που ανέλαβαν την ομάδα, το μακρινό 1892. O John McKenna, γραμματέας του σωματείου, και ο William Barclay ανέλαβαν το Φεβρουάριο του 1892, και ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους από τη νέα σεζόν, του 1892-93. Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό πως η ιστορία της ομάδας μας όχι μόνο ξεκίνησε με αήττητο σερί 8 αγώνων αλλά και το ανεπανάληπτο έκτοτε 8/8! 8-0, 4-0, 3-1 και 0-5 στο πρωτάθλημα, 13-0 στους διπλούς αγώνες με την Nantwich για το FA Cup, 2-0 και 1-3 στους δύο προκριματικούς γύρους του Lancashire Senior Cup! Για την ιστορία, η πρώτη ήττα ήρθε από την Blackpool, στις 5 Νοεμβρίου, με 3-0 εκτός έδρας. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως ο William Barcley ήταν προπονητής της Everton πριν αναλάβει την ομάδα μας, ωστόσο η αλλαγή γηπέδου, από το Anfield στο Goodison Park δεν τον βρήκε σύμφωνο, και ο ίδιος παρέμεινε, δημιουργώντας έναν καινούριο σύλλογο, την Liverpool FC...
   Μήπως τελικά είναι άδικο ο Klopp να...πειράξει αυτό το ρεκόρ;; 

Ο κύριος με τον σκύλο είναι ο William Barclay, ιδρυτικό μέλος της Liverpool. Δύο θέσεις δίπλα ο John McKenna. Οι κάτοχοι του μεγαλύτερο αήττητου σερί στην ιστορία της ομάδας, από τη στιγμή ανάληψης προπονητικών ευθυνών, με 8 αγώνες!
Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.