Jürgen Klopp Η επόμενη μέρα..




Εδώ και λίγες μέρες η πρόσληψη  Jürgen Klopp  είναι γεγονός είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Liverpool. Οι φωνές και η πίεση των οπαδών μαζί με τη κακή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας οδήγησαν τους ιδιοκτήτες στη απομάκρυνση του Brendan Rodgers.  Η δύναμη του κόσμου κατάφερε να αλλάξει για ακόμα μια φορά τη κατάσταση σε μια ομάδα.
Η αλλαγή έγινε, ένας παγκοσμίου κλάσης προπονητής σαν το Klopp ήρθε όπως επιθυμούσε ο κάθε οπαδός της Λίβερπουλ, γνωστά τα κατορθώματα του στη Γερμανία και όχι μόνο.

Η ευφορία και η ικανοποίηση στο κόσμο πιο εμφανές από ποτέ. Πάρα πολλοί γνωστοί από το χώρο του ποδοσφαίρου έκαναν δηλώσεις θαυμασμού, έκπληξης ακόμα και ανησυχίας στο άκουσμα ότι ο Klopp  είναι ο νέο προπονητής της Liverpool.

Steven Gerrard:  "Ωραία εποχή να είσαι οπαδός των κόκκινων"

Harry Redknapp “Θα ταράξει τα πράγματα στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας η 
πρόσληψη του Κλοπ”.

Dietmar Hamann: “Βρήκαμε το σωστό άτομο στο πρόσωπο του Klopp"

Alex Ferguson: “Είναι μία καλή πρόσληψη. Τον θαυμάζω. Δεν μου αρέσει να το λέω αυτό επειδή είναι η Λίβερπουλ και ανησυχώ.“

Καλός ο ενθουσιασμός αλλά η επόμενη μέρα έχει φτάσει.
Θα τα καταφέρει..;
Αυτός είναι ο σωστός προπονητής για να επιστρέψει η Λίβερπουλ στη κορυφή..;


Ο  Jürgen Klopp  στη επίσημη παρουσίαση του μας χάρισε απολαυστικές στιγμές. Δείχνοντας πόσο δυνατή προσωπικότητα είναι με το χιούμορ και τις έξυπνες ατάκες όλες γεμάτες νόημα. Ίσως τόσος χαμός δεν έγινε ποτέ σε πρόσληψη προπονητή συνήθως κάτι τέτοια γίνονται σε παρουσιάσεις ποδοσφαιριστών.
Θέλοντας να ηρεμίσει λίγο τα πράγματα και να μας θυμίσει για ποιο σκοπό έχει έρθει είπε:
 "Είναι η πιο τρελή στιγμή της ζωής μου. Όλες οι φωτογραφίες, όλος ο χαμός. Δεν είναι αυτό που θέλω. Θέλω να δουλέψω με την ομάδα. Ξέρω όμως ότι είναι αναγκαίο να γίνει λόγω της συμφωνίας  , άρα ας το κάνουμε για σήμερα. Από αύριο όμως αρχίζουμε τη δουλειά!"
"Από αύριο αρχίζουμε δουλειά».. αυτό ήθελαν να ακούσουν οι πιο συγκρατημένοι οπαδοί, ότι άμεσα ξεκινά τη βελτίωση της ομάδας!"

Ο Γερμανός προπονητής έχει όλα όσα χρειάζονται για να πέτυχει.   Πάθος, νοοτροπία νικητή, ανέλιξη ταλέντων σε συνδυασμό με σύγχρονο επιθετικό ποδόσφαιρο.
Όπως είναι λογικό θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να μάθει την ομάδα και να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Θα πρέπει να δει, να αξιολογήσει το έμψυχο υλικό της ομάδας και να καταλήξει σε ποιους ποδοσφαιριστές μπορεί να βασιστεί.

Η Λίβερπουλ έδωσε αρκετά λεφτά σε μεταγραφές αν αναλογιστούμε μόνο ο προκάτοχος του Brendan Rodgers ξόδεψε πάνω από 310 εκατομμύρια στα 3 χρόνια παρουσίας του στη ομάδα. Δεν γνωρίζουμε αν οι ιδιοκτήτες θα συνεχίσου να ξοδεύουν τέτοια ποσά ή ποια είναι τα κριτήρια τους για να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη. Αρκετές μεταγραφές κοπήκαν τα προηγούμενα χρόνια  λόγο ηλικίας  ή τιμής προτιμώντας την αγορά νέων ταλαντούχων  παρά εμπείρων  ποδοσφαιριστών. Η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη είναι μακριά και ως γνωστό δύσκολα αποκτάς καλούς ποδοσφαιριστές σε λογική τιμή αυτή τη περίοδο και ούτε δια μαγιάς θα αποκτηθούν 10 καινούργιοι ποδοσφαιριστές που θα ταιριάζουν στα πλάνα του Klopp.

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και θέλοντας να δώσει κίνητρα στους ποδοσφαιριστές να βελτιωθούν και να  κερδίσουν μια θέση στη ομάδα δήλωσε τα εξής:
  «..δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Αλλά ποιος νοιάζεται; Ποιος θέλει να είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο σήμερα; Εμείς θέλουμε να είμαστε η καλύτερη ομάδα αύριο ή κάποια άλλη μέρα. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε ταχύτητα, τεχνικές και τακτικές ικανότητες, έχουμε καλούς αμυντικούς, καλούς μέσους, καλούς επιθετικούς. Θέλω τους παίκτες που έχω τώρα, για αυτούς ήρθα εδώ. Τώρα θα αρχίσουμε να δουλεύουμε.»

Λογικά θα δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στο Klopp να φτιάξει τη ομάδα που θα παίζει μοντέρνο καλό ποδόσφαιρο. Αρχικός στόχος μια πολύ καλύτερη απόδοση στο πρωτάθλημα και η εξασφάλιση μιας θέσης στη τετράδα.  Ακόμα η ομάδα είναι εντός στα δυο κύπελα Αγγλίας και στο Europa league.
 Το ποιο σημαντικό είναι να καταφέρει να αφυπνίσει τους καλούς ποδοσφαιριστές της ομάδας και να πάρει κάτι περισσότερο από τους ποιο μέτριους. Να μεταφέρει στη ομάδα αυτό το πάθος που διαθέτει ο ίδιος και να πιστέψουν ότι με σκληρή δουλειά και συνέπεια μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.


Δεν είναι ο Ιησούς όπως είπε και ο ίδιος, αλλά σε προσωπικό επίπεδο έχει όλα όσα χρειάζονται για να πέτυχει πολλά στη Liverpool. Η διοίκηση μετα από αρκετά χρόνια κατάφερε να φέρει ένα προπονητή παγκόσμιας κλάσης ας ελπίσουμε να του δώσει και ότι χρειάζεται για να πετύχει τους στόχους του. 

Λουκας


Share on Google Plus

About Loucas LFC

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.