Klopp: «Δε θα υποτιμήσουμε την Chelsea»

Ο Jurgen Klopp επέμεινε ότι η κάκιστη αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πρωταθλήτρια Αγγλίας Chelsea, δε θα κάνει το έργο της Liverpool στο Stamford Bridge ευκολότερο.


Ο Γερμανός τεχνικός πανηγύρισε τη πρώτη του νίκη στον πάγκο των «κόκκινων» την περασμένη Τετάρτη, η οποία συνοδεύτηκε και με πρόκριση στα προημιτελικά του League Cup εις βάρος της Bournemouth. Παρότι διατηρεί το αήττητο στα 4 παιχνίδια που βρίσκεται στην ομάδα, ο Klopp γνωρίζει πόσο σημαντικό θα ήταν να πετύχει τη πρώτη του νίκη στη Premier League.

Απέναντι στη Chelsea του Jose Mourinho, τα πράγματα μόνο εύκολα δε θα είναι σύμφωνα με τον Normal One, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα του δε θα υποτιμήσει τους «μπλε».

«Έχω εμπειρία σε αυτά. Ξέρω ότι αυτά τα πράγματα μπορούν να συμβούν», είπε ο Klopp αναφερόμενος στην αγωνιστική κατάσταση της Chelsea.

«Δεν είμαι στη Chelsea για να γνωρίζω επακριβώς τι συμβαίνει, ούτε είμαι δημοσιογράφος. Δε χρειάζεται να σκέφτομαι όλη μέρα γιατί τα πράγματα είναι όπως είναι.

«Αλλά με ενδιαφέρει φυσικά. Το ποδόσφαιρο που έπαιξε τις τελευταίες βδομάδες η Chelsea δεν ήταν όσο κακό δείχνουν τα αποτελέσματα.

«Πρέπει να κάνουμε τις αναλύσεις μας και νιώθουμε έτοιμοι για το παιχνίδι. Σεβόμαστε την ποιότητα του αντιπάλου. Θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να παίξουμε καλά και αν γίνεται να πάρουμε και τους τρεις βαθμούς.

«Νομίζετε ότι οι ποδοσφαιριστές της Chelsea δε ξέρουν πια να παίζουν ποδόσφαιρο; Φυσικά και όχι. Έπαιξαν καλά στο τελευταίο τους παιχνίδι, όπου είχαν τις στιγμές τους, όμως δε κερδίζουν πολύ συχνά.

«Ξέρετε πως παίζει η Chelsea. Συνήθως βασίζεται στην άμυνα και τη πειθαρχία. Έχουν ατομικά πολύ πολύ μεγάλη ποιότητα για να σε κερδίσουν. Δε μπορείς να μιλήσεις μόνο για τον Hazard. Υπάρχουν και οι Costa, Willian, Oscar, Ramires και Matic. Όλοι αυτοί είναι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές.

«Το ίδιο και οι αμυντικοί τους, Cahill,Terry και οι υπόλοιποι. Είναι δύσκολος αντίπαλος, αλλά δεν είναι ανίκητοι.

«Δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι πιο εύκολο να τους κερδίσουμε τώρα. Γιατί να είναι πιο εύκολο από πριν; Πέρσι ήταν γεμάτοι αυτοπεποίθηση και αυτό ίσως έκανε τη δουλειά μας πιο δύσκολη, αλλά το να το γνωρίζεις αυτό κάνει και εσένα τον ίδιο πιο δυνατό.

«Σίγουρα τώρα δε νιώθουν το ίδιο καλά με πριν, αλλά θέλουν να το αλλάξουν αυτό. Έχουν μεγάλο κίνητρο, το ίδιο και εμείς. Δε μπορώ να σας πω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του αγώνα. Θα παίξουμε, κάτι για το οποίο ανυπομονώ, και θα δούμε. Θα είναι η πρώτη μου φορά στο Stamford Bridge, άρα ανυπομονώ.»

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Jurgen Klopp αν το επερχόμενο ματς με τη Chelsea είναι το δυσκολότερο για την ομάδα του από τότε που την ανέλαβε και ο Γερμανός απάντησε μετά από λίγη σκέψη.

«Είναι μεγάλο ματς αλλά είναι ποδόσφαιρο, βρίσκομαι σε αυτό το χώρο 15 χρόνια και είχα μερικά μεγάλα ματς και πριν. Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να σεβαστείς ότι είναι ένα παιχνίδι το οποίο μπορείς να κερδίσεις. Αυτό είναι το ωραίο στο ποδόσφαιρο και μόνο αυτό σκέφτομαι, τίποτε άλλο. Δε διαβάζω εφημερίδες, άρα δε ξέρω τι πιστεύετε για αυτό το ματς. Αλλά ο,τι και αν σκέφτεστε δε θα άλλαζε τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι εγώ τα πράγματα.

«Έχω κίνητρο για να κερδίσω όχι μόνο αυτά τα παιχνίδια, άλλα κάθε ματς. Αλλά όσο καλύτερος είναι ο αντίπαλος, τόσο πιο ενθουσιασμένος είναι ο κόσμος. Έχουμε μια ευκαιρία να βελτιώσουμε τη κατάσταση και αυτό θέλουμε να κάνουμε. Δε σκεφτόμαστε τόσο πολύ τον αντίπαλο.

«Πρέπει να κοιτάξουμε το πως παίζουν και που θα βρούμε χώρους για να παίξουμε. Που δε τους αρέσει να αμύνονται για παράδειγμα. Αυτά τα πράγματα σκέφτομαι.

Το παιχνίδι στο Stamford Bridge θα είναι για τη Liverpool το πέμπτο σε διάστημα λιγότερο από δύο εβδομάδες. Αλλά ο Klopp βλέπει αυτό το «βαρύ» πρόγραμμα σαν κάτι θετικό, που δίνει περισσότερες ευκαιρίες να μάθουν οι παίκτες τη φιλοσοφία του νέου προπονητή.


«Αυτή είναι η κατάσταση αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα. Αν υπήρχαν, καλύτερα να μη σταμάταγα ποτέ τις διακοπές. Αλλά ήθελα να έρθω εδώ. Ήξερα για τα ματς πριν έρθω εδώ. Είναι σίγουρο ότι δεν αντιμετωπίζουμε τους ευκολότερους αντιπάλους του πλανήτη, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.

«Βέβαια, σε έναν τέλειο κόσμο θα διαλέγαμε να είχαμε περισσότερο χρόνο για προπόνηση, αλλά αυτό δε γίνεται. Είμαι δύο βδομάδες εδώ και θα έχουμε σύντομα παίξει 5 παιχνίδια. Αλλά γινόμαστε καλύτεροι μέσα από αυτό και αφομοιώνουμε τα νέα πράγματα που θέλω.»



Ο Jurgen Klopp έκανε και μια αναφορά για τη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τραυματίες στο ρόστερ των «κόκκινων», με τα καλά νέα να έρχονται όσον αφορά τη περίπτωση του Christian Benteke, ο οποίος θα βρεθεί στην αποστολή για το ντέρμπι.

«Ο Christian προπονήθηκε κανονικά και ήταν μια χαρά. Θα βρίσκεται μαζί μας αύριο. Οι Toure και Sturridge είναι καλύτερα αλλά δε θα ταξιδέψουν μαζί μας. Ο Flanagan πατάει χορτάρι αλλά φαίνεται ότι χρειάζεται τον χρόνο του. Δείχνει εντάξει πάντως.»


Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.