Klopp: «Θα κερδίζουμε τη μπάλα κάθε ***ημένη στιγμή!»

Οι δηλώσεις του νέου προπονητή της Liverpool, Jurgen Klopp συνεχίζονται, οι απολαυστικές απαντήσεις που δίνει στους δημοσιογράφους όμως δε φαίνεται να σταματούν! Αυτή τη φορά ο Γερμανός μίλησε για την εμπειρία του με τα Αγγλικά media, το στυλ της νέας του ομάδας, ενώ σχολίασε και τα τελευταία παιχνίδια των «κόκκινων», δίνοντας παράλληλα μεγάλες υποσχέσεις στο κοινό του Anfield!


«Είναι η πιο τρελή στιγμή της ζωής μου. Όλες οι φωτογραφίες, όλος ο χαμός. Δεν είναι αυτό που θέλω. Θέλω να δουλέψω με την ομάδα. Ξέρω όμως ότι είναι αναγκαίο να γίνει λόγω του deal, άρα ας το κάνουμε για σήμερα. Από αύριο όμως αρχίζουμε τη δουλειά!»

«Δεν είμαι ο τύπος που θα βγει έξω και θα πει ότι θέλουμε να κερδίσουμε όλο το κόσμο. Αλλά θα κερδίζουμε τη μπάλα. Κάθε ***ημένη στιγμή! Θα τη κυνηγήσουμε. Θα τρέξουμε περισσότερο, θα παλέψουμε περισσότερο. Θα δουλέψουμε περισσότερο και καλύτερα μαζί. Θα έχουμε την καλύτερη αμυντική οργάνωση του πρωταθλήματος.»

«Πρέπει να βρούμε το δικό μας στυλ παιχνιδιού Οι δικές μας εμφανίσεις πρέπει να είναι διασκεδαστικές και για εμάς τους ίδιους.»

«Δε θέλω να κάνουμε δυνατά τάκλιν, αλλά άμα ένα είναι επιτυχημένο και καθαρό είναι καλό τάκλιν. Για μένα όποιος το πετύχει αυτό είναι σαν να σκόραρε. Θέλω αυτή η ομάδα να γίνει πολύ ξεχωριστή!»

«Δε θέλουμε να μιλάμε για ποδοσφαιρικές φιλοσοφίες σαν αυτές της Barcelona ή οποιουδήποτε. Όχι, εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε το δικό μας στυλ. Άμα έχεις τη μπάλα πρέπει να είσαι δημιουργικός, αλλά άμα χάσεις τη μπάλα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για πρέσινγκ. Δεν είναι πρόταση, είναι διαταγή!»

«Δε πρέπει να σκεφτούμε ότι πρέπει να γίνει επειδή το είπε ο προπονητής. Αυτό πρέπει να το μάθουμε όλοι.»




Για το αν έχει παρακολουθήσει φέτος τη Liverpool, o Klopp είπε:

«Έχω δει τα τελευταία τρία ματς, αλλά άμα με ρωτήσετε τη Κυριακή θα έχω δει τα τελευταία 20. Στα προηγούμενα παιχνίδια είδα απλά τα γκολ. Για 90 λεπτά είδα απέναντι στην Everton, την Sion και την Aston Villa. Η Aston Villa ήταν πολύ καλή. Έβαλε όμορφα γκολ, όμως όταν δεν αμύνεσαι στις μπαλιές του αντιπάλου αυτά συμβαίνουν.»

«Στο παιχνίδι με τη Sion φάνηκε η πίεση που είχε η ομάδα. Χάθηκε η πρώτη ευκαιρία και όλοι πανικοβλήθηκαν. Το βλέπετε στα μάτια τους, είναι πιεσμένοι. Το ποδόσφαιρο είναι για να δημιουργείς ευκαιρίες, όχι να σκοράρεις 20 γκολ.»

«Άμα αφότου χάσεις τη πρώτη ευκαιρία σκεφτείς ότι θα σκοράρεις στην επόμενη, μπορείς να μείνεις ψύχραιμος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να δουλέψουμε ώστε οι παίκτες να αισθάνονται όμορφα. Δεν είδα κανέναν να χαίρεται αυτό το παιχνίδι με τη Sion και αυτό δεν είναι πολύ καλό. Με την Everton φυσικά ήταν ντέρμπι και υπήρχε άγχος και στις δύο ομάδες. Δεν ήταν πολύ καλό ματς. Με την Aston Villa σκοράραμε πολύ νωρίς και μετά ήταν όλα πιο εύκολα. Αυτό πρέπει να μάθουμε να κάνουμε τώρα.»
 
«Ήμουν πολύ τυχερός στην καριέρα μου. Πρώτα δούλεψα στη Mainz, μετά στη Dortmund και τώρα βρίσκομαι εδώ. Είναι ο,τι καλύτερο μπορούσα να φανταστώ!


Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.