Επιτέλους, το... τρένο εκτροχιάστηκε!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
17η αγων. Premier League (Boxing Day)

100 οι αλεπούδες του Ρανιέρι, 110 οι... ψυχωμένες αλεπούδες του Κλοπ! Ο Μπεντέκε αντικατέστησε τον τραυματία Οριζί, σκόραρε μετά από... σχεδόν δύο μήνες και χάρισε στη Λίβερπουλ σπουδαία νίκη επί της μαχητικότατης Λέστερ με 1-0 στο Άνφιλντ!

Επόμενος (και τελευταίος για τη χρονιά) αγώνας για τους κόκκινους, με τη Σάντερλαντ (Τετάρτη, 30/12, 21:45 - OTE Sport 1 HD), στο Stadium of Light.



Την ώρα που εμείς είμαστε ανάμεσα σε γαλοπούλες και μελομακάρονα αυτές τις Άγιες Μέρες, κάπου αλλού, κάπου πιο βόρεια, κάποιοι κάνουν Χριστούγεννα στο γήπεδο, μακριά από τις οικογένειές τους. Oh, it's Boxing Day!

Προερχόταν από τρεις πανωλεθρίες απέναντι σε Νιουκάστλ, Γουέστ Μπρομ και Γουότφορντ. Ήξερε ότι είχε δύσκολο έργο απέναντι στην ομάδα που έχει σκοράρει σε όλα τα ματς της φετινής Premier League.

Κι όμως! Παίκτες και προπονητής, πίστεψαν στις δυνάμεις τους και σε συνδυασμό με τη δυναμική παρουσία του κόσμου που γέμισε το Άνφιλντ, ο Μπεντέκε έδωσε στη Λίβερπουλ μια νίκη-χρυσάφι, με ένα από τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά αυτής της νίκης να είναι πως η Λέστερ έμεινε -για πρώτη φορά φέτος- άσφαιρη στο πρωτάθλημα!

Επανεμφάνιση του Λόβρεν, άτυχος (αλλά και εξαιρετικός) ο Οριζί, κορυφαίος του γηπέδου, ο Τιτάνας ο Τζόρνταν Χέντερσον, κάνοντας απίστευτη δουλειά στη μεσαία γραμμή!

Το ματς

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν... φουριόζοι, δείχνοντας από την αρχή τις άγριες διαθέσεις τους. Η Λέστερ αποφάσισε να... κάτσει πίσω και να περιμένει κι έτσι, η ομάδα του Κλοπ είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού.

Μετά τη πρώτη απόπειρα του Κουτίνιο να απειλήσει τον Σμάιχελ, η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη για τους κόκκινους, οι οποίοι ανησύχησαν ουσιαστικά τον πορτιέρο της Λέστερ στο 17', όταν ο Οριζί, από πλάγια θέση, σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων!


Ακολούθησαν τρεις καλές ευκαιρίες για τη Λίβερπουλ, όμως ο Σμάιχελ αντέδρασε σωστά στις δύο από αυτές (Τσαν 23', Οριζί 25'), ενώ ο Βέλγος πρωταγωνίστησε ξανά στη φάση, στέλνοντας τη μπάλα άουτ (27') - λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Οριζί δεν μπόρεσε να συνεχίσει και τη θέση του πήρε ο Μπεντέκε.


Οι αλεπούδες, βρήκαν τα πατήματα τους σιγά-σιγά στο γήπεδο, και βρήκαν ευκαιρία να πατήσουν στη περιοχή του Μινιολέ. Στο 28', ο Βάρντι δεν ανησυχεί τον Μινιολέ, ενώ στο 42', ο Βέλγος πορτιέρο των κόκκινων κράτησε το μηδέν για την ομάδα του, αποκρούοντας δύσκολα σε κόρνερ το σουτ Μαχρέζ! 

Στην επανάληψη συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό: η Λέστερ να περιμένει και η Λίβερπουλ να κερδίζει χώρους στο γήπεδο. Παίζοντας κυρίως από την αριστερή πτέρυγα, οι κόκκινοι ήταν εμφανώς αρκετά επικίνδυνοι στις επιθέσεις τους. Από τα αριστερά ξεκίνησε και η φάση που θα έκρινε και τον αγώνα.


Μορένο-Τσαν-Φιρμίνο συνδυάστηκαν εξαιρετικά, με τελικό αποδέκτη τον Μπεντέκε, ο οποίος (για πρώτη φορά μετά από τις 31 Οκτωβρίου) σκόραρε, νικώντας τον (εξαιρετικό) Σμάιχελ για το 1-0 των κόκκινων στο 63'!


Ο Κλαούντιο Ρανιέρι έψαχνε να βρει τη... μαγική κάψουλα που θα γυρνούσε το ματς, έβγαλε Οκαζάκι-Βάρντι, έβαλε Ντάιερ-Ουγιόα, αλλά μάταια. Η Λίβερπουλ συνέχιζε να παίζει στο μισό γήπεδο! Ωστόσο, οι αλεπούδες έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Μινιολέ απέκρουσε τη προσπάθεια του Ντάιερ στο 74'.




Τα τελευταία λεπτά του αγώνα, ήταν άκρως... ακατάλληλα για καρδιακούς. Η μπάλα άλλαζε συνεχώς κατοχή, με το κοινό του Άνφιλντ να... σπρώχνει όσο μπορεί τη Λίβερπουλ προς τη νίκη. Λαλάνα (84') και Φιρμίνο (87') δε μπόρεσαν να τελειώσουν το παιχνίδι, και ενώ καραδοκούσε η Λέστερ για το... θαύμα (με τον Σμάιχελ να έχει γίνει επιθετικός για λίγα δευτερόλεπτα), ο Μπεντέκε βρέθηκε σε σημείο βολής, και... κατάφερε να αστοχήσει προ κενής εστίας στο 95'! Ανεπανάληπτη ευκαιρία!

Σχόλιο



Οι κόκκινοι έβγαλαν ατελείωτο πάθος στον αγωνιστικό χώρο, κράτησαν στο μηδέν -για πρώτη φορά φέτος- τον Βάρντι και τη παρέα του, και πανηγύρισαν μια σπουδαία και πολύτιμη νίκη, η οποία τους φέρνει πλέον στο -5 από τη ζώνη του Champions League. Κακός χαμός στις θέσεις 4-8.



Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Μορένο, Λόβρεν, Σακό, Κλάιν, Τσαν, Χέντερσον, Λαλάνα (Άλεν 93'), Κουτίνιο (Λούκας 91'), Φιρμίνο, Οριζί (Μπεντέκε 38')
Λέστερ: Σμάιχελ, Φουχς, Χουτ, Μόργκαν, Σίμπσον, Καντέ, Κινγκ, Ολμπράιτον, Μαχρέζ, Οκαζάκι, Βάρντι

Inside the #LFC dressing room at Anfield this afternoon.
Posted by Liverpool FC on Saturday, 26 December 2015

Christian Benteke celebrates his winner against Leicester City Football Club!
Posted by Liverpool FC on Saturday, 26 December 2015

Jürgen Klopp discusses a deserved win for the Reds, Christian Benteke's goal and Divock Origi's injury: lfc.tv/AkYj
Posted by Liverpool FC on Saturday, 26 December 2015

Dejan Lovren attempted more passes & had more touches than any other player on the pitch this afternoon.Green arrows = successful passesRed arrows = unsuccessful passesYellow arrows = key passes
Posted by Liverpool FC on Saturday, 26 December 2015

The boss enjoyed that win!
Posted by Liverpool FC on Saturday, 26 December 2015












Και ο Τζεραρντ ήταν στο γήπεδο.(Δήμος)
Posted by Liverpool Fans.gr on Saturday, 26 December 2015

Ο Moreno δέχθηκε κλοτσιά στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών! ~Dee
Posted by Liverpool Fans.gr on Saturday, 26 December 2015


Τέσσερις της Λίβερπουλ, ένας της Λέστερ, άδειο τέρμα (ο γκολκίπερ είχε ανέβει για την ισοφάριση στις καθυστερήσεις) και ...
Posted by SPORT 24 (www.sport24.gr) on Saturday, 26 December 2015
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.