Κλοπ: "Πήραμε τους τρεις βαθμούς και προχωράμε!"

Στην πρώτη του εμπειρία σε Boxing Day, ο Γιούργκεν Κλοπ είδε την ομάδα του να παίρνει μια νίκη ζωτικής σημασίας απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος.

Οι Κόκκινοι επικράτησαν με 1-0 της Λέστερ χάρη στο τέρμα του Κρίστιαν Μπεντέκε στο 63ο λεπτό και όπως δήλωσε στη συνέχεια ο Γερμανός τεχνικός, οι παίχτες του προσαρμόστηκαν κατευθείαν στις νέες συνθήκες του αγώνα για να κρατήσουν τη νίκη μέχρι το τέλος.

"Ήταν μια δίκαιη νίκη πιστεύω. Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κάνουμε λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο, με αυτόν τον αντίπαλο, με τον άνεμο και το αδιάκοπο πρέσινγκ του αντιπάλου και γενικά όλα αυτά [τις αντιξοοτητες]!"

"Παίξαμε πολύ μπερδεμένα την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στην Γουότφορντ, παίξαμε όπως λέμε στην Γερμανία "in their cards" - δηλαδή όπως ήθελαν αυτοί να παίξουμε. Σήμερα [χθες] τα πήγαμε πολύ καλυτερα." 

"Ήμουν πολύ ευχαριστημένος με το πως τα πήγαμε στο πρώτο μισάωρο και μετά έπρεπε να αλλάξουμε. Ήταν πολύ δύσκολο για τον Κρίστιαν να μπει, δεν είχε κάνει καν ζέσταμα μελαχρινή εκείνη την στιγμή και έπρεπε να ξεκινήσει κατευθείαν. Ήταν λίγο δύσκολο. Ήταν λίγο πιο ανοιχτό."

"Στο ημίχρονο, ξέραμε ότι αν μέναμε συγκεντρωμένοι θα είχαμε τις ευκαιρίες μας επειδή οι παίχτες έδειχναν καλά και δεν ήταν μεγάλη η ένταση στο πρώτο μέρος, οπότε μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα στο δεύτερο μέρος."

"Πετύχαμε το γκολ και μετά από όλα τα στημένα της Λέστερ, ιδίως τα πλαγιά άουτ του Φουκς, ήταν πολύ δύσκολο να αμυνθούμε. Ήμασταν όμως υπομονετικοί και αυτό είναι καλό, οπότε αξίζαμε τους τρεις βαθμούς."

Ο Κρίστιαν Μπεντέκε εισήλθε στο παιχνίδι αντί του εξαιρετικού μέχρι Ντιβόκ Οριγκί που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και αποχώρησε αναγκαστικά.

"Ελπίζω να μην είναι πολύ σοβαρό. Είπαν ότι είναι μια μικρή κράμπα. Είσαστε εδώ πολύ περισσότερο καιρό από ότι εγώ, αλλά όσο διάστημα είμαι εδώ η λέξη "hamstring" είναι η χειρότερη λέξη της χρονιάς για μένα. Πάντα είναι hamstring, hamstring, hamstring. Αυτή είναι η ένταση των αγώνων και των αποτελεσμάτων."

"Θα δούμε, ελπίζω να μην είναι πολύ σοβαρό. Έχουμε το επόμενο ματς σε τρεις μέρες και το μεθεπόμενο σε έξι και το παραμεθεπόμενο σε εννιά. Ελπίζω να μπορεί να παίξει σε κάποιο από αυτά τα παιχνίδια."

Η καθοριστική στιγμή της αναμέτρησης ήρθε στο 63ο λεπτό, όταν ο Ρομπέρτο Φιρμίνο παρέλαβε την μπάλα μέσα στην περιοχή και τροφοδότησε ιδανικά τον Κρίστιαν Μπεντέκε για το 1-0!

Ερωτώμενος για τον αν αυτή του η συμβολή θα καταφέρει να εντάξει τον Βέλγο στα αρχικά του πλάνα, ο Κλοπ είπε: "Τα πήγε πολύ καλά στην προπόνηση αυτή την εβδομάδα, όμως επιλέξαμε τον Οριγκί για τους λόγους που είδατε στο πρώτο μισάωρο του ματς."

"Χρειαζόμασταν την ταχύτητά του. Ο Κρίστιαν είναι γρήγορος, αλλά ο Ντιβόκ είναι λίγο πιο κατάλληλος για αυτά τα τρεξίματα και τα όσα θέλαμε να κάνουμε στην πλάτη της άμυνας του αντιπάλου. Τα πήγε πολύ καλά, οπότε η απόφαση ήταν σωστή."

"Ο Κρίστιαν μπήκε μέσα και δεν ήταν εύκολο για τα πρώτα δέκα λεπτά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερα. Πάλεψε με ένταση και δούλεψε σκληρά για την ομάδα. Πέτυχε και το γκολ του."

"Δεν ξέρω πολλούς επιθετικούς που να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε τέτοιες καταστάσεις και τα πήγε εξαιρετικά! Είχε κι άλλη μια ευκαιρία στο τέλος του ματς, αλλά είδαμε τι έγινε."

Μετά την δύσκολη αποστολή να σταματήσουν το σερί της Λέστερ, οι Ρεντς ταξιδεύουν στο Σάντερλαντ για να αντιμετωπίσουν την τοπική ομάδα. 

"Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Κι αυτό επίσης. Νικήσαμε τους πρωτοπόρους - πολλές ομάδες το προσπάθησαν πριν και απέτυχαν, οπότε είμαι ευχαριστημένος με αυτό. Πρέπει να δουλέψουμε σε διάφορα πράγματα και να επανέλθουμε γρήγορα - όχι όσο γρήγορα όσο άλλες ομάδες που παίζουν στις 28. Πήραμε τους τρεις βαθμούς και τώρα προχωράμε!"


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος 





Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.