We have to change, from doubters to believers! (Τι ματσάρα, Θεέ μου)

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
23η αγων. Premier League

Γρανγκινιολικό, χιτσκοκικό φινάλε! Η Λίβερπουλ προηγήθηκε δύο φορές, η Νόριτς ισοφάρισε σε 4-4 στο 92' αλλά ο Λαλάνα έκανε το 4-5 στο 95'(!) επί της Νόριτς στο Carrow Road, χαρίζοντας στους κόκκινους τεράστια (βαθμολογικά) νίκη στο ματς της χρονιάς!

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, ο επαναληπτικός με τη Στόουκ (Τρίτη, 26/1, 21:45), στη ρεβάνς του 1-0 υπέρ της Λίβερπουλ για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ.




"We have to change, from doubters to believers" ("Πρέπει να αλλάξουμε: από την αμφισβήτηση στην πίστη") είχε πει ο Γιούργκεν Κλοπ στην πρώτη συνέντευξη τύπου ως προπονητής της Λίβερπουλ! Μάλλον αυτό που έγινε στο Carrow Road θα εννοούσε!


ΤΙ ΜΑΤΣΑΡΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ!!! Σε ένα ματς ακατάλληλο για καρδιακούς, η Λίβερπουλ πήγε από τη κόλαση στον παράδεισο και στο 95', η χρυσή αλλαγή του Κλοπ, ο Λαλάνα, έκανε το εκπληκτικό, το απίθανο, το μυθικό 4-5, αναδεικνύοντας όλο το μεγαλείο του Ποδοσφαίρου μέσα σε λίγα λεπτά!!!

Η ομάδα του Κλοπ βρέθηκε να προηγείται με 1-0, είδε τη Νόριτς να κάνει την ανατροπή (2-1) πριν το ημίχρονο και, παρά το 3-1 με πέναλτι, βρήκε τις δυνάμεις να συνέλθει και κατάφερε το 3-1 να το κάνει 3-4 παρακαλώ! Μια αδράνεια στην άμυνα όμως, επέφερε το 4-4 της Νόριτς αλλά ο Λαλάνα, κυριολεκτικά στη τελευταία φάση του αγώνα, διαμόρφωσε το τελικό 4-5!

Όσο παράξενο και εξωπραγματικό κι αν φαίνεται το σκορ, είναι πέρα για πέρα αληθινό! Η Premier League είναι Μαγεία!


Το ματς


Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυναμικά στο Carrow Road και κατάφεραν να προηγηθούν στη πρώτη τους ευκαιρία. Οι παίκτες του Κλοπ κυκλοφόρησαν με υπομονή τη μπάλα, ο Μίλνερ βρήκε ωραία τον Φιρμίνο και ο Βραζιλιάνος από πλάγια αριστερή θέση με πλασέ άνοιξε το σκορ στο 18', παρά τη προσπάθεια του Ραντ.

Στο 21', οι ρόλοι άλλαξαν. Ο Φιρμίνο πέρασε κάθετη μπαλιά στον Μίλνερ, ο οποίος βγήκε ξεχύθηκε στην αντίπαλη περιοχή αλλά καθυστέρησε με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Μπρέιντι και να διώξει σε κόρνερ.


Κι αφού ο Μίλνερ δεν κατάφερε να σκοράρει και να δώσει σαφές προβάδισμα στη Λίβερπουλ, η Νόριτς βγήκε μπροστά και έφτασε στην ισοφάριση. Στο 29', μετά από κόρνερ και αρκετές κεφαλιές στη περιοχή του Μινιολέ, η άμυνα των κόκκινων δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Μποκανί (με πλάτη στο τέρμα και παρά τη πίεση του Σακό) ισοφαρίζει με ωραίο τακουνάκι.

Ο εφιάλτης με τα γκολ από στημένες φάσεις συνεχίζεται για την ομάδα του Κλοπ. Αυτό ήταν το 8ο φετινό γκολ που δέχεται η Λίβερπουλ μετά από εκτέλεση κόρνερ.


Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους κόκκινους, η Νόριτς πείσμωσε τόσο που κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Ο Χούλαχαν έβγαλε πανέμορφη ασίστ για τον Νέισμιθ κι ο δεύτερος με δυνατό σουτ νίκησε τον Μινιολέ για το 2-1, σκοράροντας μάλιστα και στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Νόριτς!


Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά της Λίβερπουλ και αμέσως πάτησαν τη περιοχή του Μινιολέ. Το ματς... στράβωσε από την αρχή του δευτέρου μέρους για τον Κλοπ όταν είδε τον Μορένο να ανατρέπει (εντελώς αχρείαστα, μιας και ακολουθούσε τη φάση ο Σακό) εντός περιοχής τον Νέισμιθ. Καταστροφική εξέλιξη. Πέναλτι για τη Νόριτς, ο Χούλαχαν ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 3-1 στο 54'.


Τα πράγματα ήταν πλέον πολύ δύσκολα για τη Λίβερπουλ. Ωστόσο, ο Χέντερσον έδωσε το σύνθημα ελπίδας στο 55', στιγμές μετά το γκολ της Νόριτς. Ο Κλάιν έβγαλε παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά, η άμυνα των γηπεδούχων σάστισε, και ο αρχηγός των κόκκινων μείωσε σε 3-2.


Ο Κλοπ έβαλε μέσα τον Λαλάνα και μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά, η Λίβερπουλ, κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και να ισοφαρίσει. Οι κόκκινοι κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα, αυτή κατέληξε στον Λαλάνα ο οποίος βρήκε πανέμορφα τον Φιρμίνο και ο Βραζιλιάνος, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έκανε το 3-3 με πλασέ από το ύψος του πέναλτι!


Είχε ψυχολογία, είχε το μομέντουμ, είχε τα φρέσκα πόδια του Λαλάνα για να τρέξει στην επίθεση... Γιατί να μην πήγαινε για τη τρελή ανατροπή η Λίβερπουλ; Μετά από ολέθριο λάθος του Μάρτιν στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Μίλνερ βγήκε τετ-α-τετ με τον Ραντ και έκανε τη μεγάλη ανατροπή. 3-4 στο 75'! Απίστευτη εξέλιξη στο ματς!


Έμεναν όμως ακόμα 15'. Το ματς είχε φτάσει στις καθυστερήσεις. 5' ήταν η υπόδειξη του τέταρτου. Η Νόριτς πάλευε με... νύχια και με δόντια να ισοφαρίσει ενώ η Λίβερπουλ έκανε τα πάντα για να κρατήσει το 3-4. Κι όμως. Οι κόκκινοι μάρκαραν... με τα μάτια, ο Μπασόνγκ βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος λίγο έξω από τη περιοχή του Μινιολέ, έκανε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Βέλγου τερματοφύλακα. 4-4 στο 92'! Εκπληκτικά πράγματα!

Το δράμα όμως δεν είχε τελειωμό! Κι εκεί που λες ότι τα έχεις δει όλα και η Νόριτς θα σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας, έρχεται η τελευταία, καθοριστική φάση.

3'. Απέμεναν μόλις τρία λεπτά μέχρι τη λήξη. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στη περιοχή της Νόριτς. Η καρδιά σε κατάσταση πανικού, η αγωνία στο κατακόρυφο. Μια σέντρα. Απέμενε χρόνος για μια μόλις σέντρα. Η μπάλα στα πόδια του Τσαν. Έκανε τη σέντρα, πέτυχε τον Μπεντέκε, αυτός βρήκε τον Κόλκερ που προσπάθησε δις αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.


Κι εκεί που η φάση έμοιαζε χαμένη, εκεί που οι αμυντικοί της Νόριτς προσπαθούσαν απεγνωσμένα να απομακρύνουν, εκείνη τη στιγμή που η μπάλα καίει, τότε, που χρειάζεσαι έναν ήρωα, τότε λοιπόν, ήρθε σαν από μηχανής Θεός, από πίσω, ξεχασμένος, ο Λαλάνα, έπιασε δυνατό σκαστό σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. 4-5 στο 95'! Να τα λες και να μη σε πιστεύουν!

4-5 και ο Κλοπ έγινε ένα με την ομάδα στους πανηγυρισμούς και χάνεται στις αγκαλιές των παικτών του, ενώ κάπου φαίνεται να χάνει και τα γυαλιά του! Απίστευτα πράγματα στο Νησί. Εξωπραγματικά! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ φινάλε στο Carrow Road!

Σχόλιο

Εκπληκτικό ματς στο Carrow Road! Απίστευτες εναλλαγές συναισθημάτων από τη μια στιγμή στην άλλη. Ανατροπή στην ανατροπή, πάθος, ένταση, Ποδοσφαιρική Καύλα! Πώς να περιγράψεις ένα τέτοιο παιχνίδι. Πέρα από όλα αυτά, αν δεν υπήρχαν ορισμένα λάθη στις δύο ομάδες, το σκορ δε θα είχε πάρει αυτή τη διακύμανση. Με αυτή την απίθανη νίκη της, η Λίβερπουλ έφτασε τους 34 βαθμούς και πλησίασε την προνομιούχο πρώτη πεντάδα!

Οι συνθέσεις

Νόριτς: Ραντ, Μπρέιντι, Μπασόνγκ, Μάρτιν, Πίντο, Ντόρανς, Χόσον, Ρέντμοντ, Χούλαχαν, Νέισμιθ, Μποκανί

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ, Σακό, Μορένο (Κόλκερ 90'), Λούκας, Χέντερσον (Μπεντέκε 76'), Τσαν, Μίλνερ, Άιμπ (Λαλάνα 59'), Φιρμίνο


Get in!
Posted by Liverpool FC on Saturday, 23 January 2016

Crazy day!
Posted by Liverpool FC on Saturday, 23 January 2016

Our nine-goal thriller in six seconds!
Posted by Liverpool FC on Saturday, 23 January 2016



Jürgen Klopp's glasses may have been broken but we're sure the wild celebrations and three points were worth it!
Posted by Liverpool FC on Saturday, 23 January 2016





"I have a second pair, but I can't find them. It's hard to find glasses without glasses!" Jurgen Klopp jokes he missed Liverpool FC's late celebrations.
Posted by BT Sport on Saturday, 23 January 2016

"Jürgen Klopp is mobbed!" Relive our 5-4 win over Norwich in Match in a Minute...
Posted by Liverpool FC on Saturday, 23 January 2016



Παίζεις με τη Norwich City FC στο Carrow Road (εκεί όπου το 2012, είχες ρίξει πεντάρα με χατ τρικ του Luis Suarez αλλά α...
Posted by Τάσος Κέρτις on Saturday, 23 January 2016
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.