Norwich 4 - 5 Liverpool - Βαθμολογίες παικτών: Ο Αdam Lallana σέρνει το χορό, με το Firmino να ακολουθεί από κοντά.

Το γκολ του Adam Lallana στο 95ο λεπτό της αναμέτρησης έδωσε τη νίκη στην ομάδα μας, στον καλύτερο αγώνα της Premier League που έχουμε δει για φέτος. Ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα, ας ηρεμήσουμε από την υπερένταση που μας διακατέχει, και ας ρίξουμε μια ματιά στις βαθμολογίες των παικτών της ομάδας μας!

Simon Mignolet: Φέρει ευθύνη στο γκολ του Naismith, δεν μπορούσε να κάνει κάτι στα άλλα 3, αλλά ωστόσο τη μια φορά που έπρεπε να επέμβει σε όλο τον αγώνα, δεν ήταν εκεί. Αν θέλει να γίνει ο ηγέτης της ομάδας μας, όπως είχε δηλώσει, πρέπει να κάνει καλύτερες εμφανίσεις.

Βαθμολογία: 5/10

Nathaniel Clyne: Γι'αλλη μια φορά πολύ καλός αμυντικά, αλλά όχι αρκετά καλός επιθετικά. Οι επελάσεις του ανακόπηκαν αποτελεσματικά από τον Brady, και δε βοήθησε όσο χρειαζόταν η περίσταση. Βοήθησε όμως στη φάση του γκολ του Henderson, όπου έβγαλε τη χαμηλή σέντρα. Πρέπει να κάνει περισσότερα πράγματα στο δεύτερο μισό του γηπέδου αν θέλει να είναι μπακ παγκοσμίου επιπέδου.

Βαθμολογία: 6/10


                  Οι Kolo Toure και Mamadou Sakhο είχαν προβλήματα καθ'όλη τη διάρκεια του μεσημεριού.

Μamadou Sakho: Ε, όταν δέχεσαι 4 γκολ, δεν μπορείς να πιαστείς από πολλά πράγματα ώστε να υπερασπιστείς τον εαυτό σου ως αμυντικός. Το θετικό για το Γάλλο είναι ότι είχε 92% συμπληρωμένες πάσες. Αλλά 4 γκολ είναι πολλά, όπως και να το κάνουμε.

Βαθμολογία: 5/10

Kolo Toure: Tα ίδια ακριβώς με το Γάλλο, ατομικά δε φέρει ευθύνη σε κάποιο γκολ, ωστόσο πληρώνει τα ομαδικά αμυντικά λάθη.

Βαθμολογία: 5/10


                                             Σε αχρείαστο πέναλτι υπέπεσε ο Alberto Moreno.

Alberto Moreno: Επιθετικά δεν ήταν ο συνήθης καλός του εαυτός, καθώς δε βοήθησε ιδιαίτερα. Ωστόσο ήταν πολύ καλός αμυντικά και όσες φορές χανόταν η μπάλα στο χώρο του κέντρου, ήταν εκεί, με την ταχύτητά του να βοηθήσει. Ωστόσο, μελανό σημείο στη σημερινή του εμφάνιση, είναι το ανεξήγητο μαρκάρισμα στο Naismith, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το πέναλτι το οποίο προήλθε το τρίτο γκολ των καναρινιών. Πέναλτι αχρειάστο, χωρίς κανένα απολύτως λόγο.

Βαθμολογία: 4,5/10

Lucas Leiva: Στην αρχή του παιχνιδιού δέχτηκε σκληρό μαρκάρισμα από το Naismith και ήταν τυχερός που γλύτωσε χωρίς κάποιον τραυματισμό. Έχει μεγάλη ευθύνη στο δεύτερο γκολ όπου δεν ακολούθησε το Naismith, ωστόσο βοήθησε στην ανάπτυξη στο 2ο γκολ της ομάδας μας. Κακή μέρα γενικά, όπως και όλη η ομάδα αμυντικά.

Βαθμολογία: 5/10

Emre Can: Για ακόμα μια φορά ο νεαρός Γερμανός ήταν πολύ κακός στη μεσαία γραμμή. Φέρει καθαρότατη ευθύνη στο 2ο γκολ της Norwich όπου πιάστηκε στον ύπνο μαζί με το Lucas, ενώ και πάλι έχασε πολλές φορές την μπάλα στο χώρο του κέντρου, σε επικίνδυνα σημεία. Ίσως θα έπρεπε να ήταν στον πάγκο στο σημερινό αγώνα, κάτι που ο Klopp πρέπει να σκεφτεί σοβαρά για τον επόμενο.

Βαθμολογία: 4/10

James Milner: Ένα γκολ και μια ασίστ για τον James Milner, θετικός απολογισμός σε ό,τι αφορά τα νούμερα. Ωστόσο, έπρεπε να είχε σκοράρει στο τετ-α-τετ που βρέθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Στο πρώτο 60λεπτο που η ομάδα μας είχε χάσει το χώρο του κέντρου, ήταν πολύ κακός. Βελτιώθηκε στη συνέχεια, και έδειξε το πόσο χρήσιμος παίχτης είναι καθώς αγωνίστηκε σε διαφορετικές θέσεις όταν χρειάστηκε.

Βαθμολογία: 6,5/10


                     Ο Jordan Henderson πέτυχε το 2ο γκολ της ομάδας μας, και έδωσε ελπίδες ανατροπής.

Jordan Henderson: Παρά το γκολ που πέτυχε, η εμφάνιση για τον αρχηγό της ομάδας μας ήταν το πολύ, μέτρια. Έχασε αρκετές φορές την μπάλα στο χώρο του κέντρου μαζί με τον Can και δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα όταν η ομάδα μας το χρειαζόταν. Πέτυχε όμως το 2ο γκολ της ομάδας μας το οποίο μας έβαλε ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα, οπότε πρέπει να πάρει κάποια εύσημα γι'αυτό. Αντικαταστάθηκε στο 76.

Βαθμολογία: 6/10

Jordon Ibe: Πέρασε και δεν ακούμπησε. Εκτός από τη φάση του πρώτου γκολ της ομάδας μας, δύσκολα θα καταλάβαινε κάποιος ότι ο Jordon Ibe αγωνίστηκε 59 λεπτά. Ενδεικτικό είναι ότι ήρθε σε επαφή με την μπάλα μόλις 21 φορές. Αντικαταστάθηκε από τον Adam Lallana στο 59.

Βαθμολογία: 4,5/10


                                                   Εξαιρετικός -και πάλι- ο Roberto Firmino.

Roberto Firmino: Δύο γκολ και μια ασίστ ο απολογισμός για το Βραζιλιάνο, ο οποίος δείχνει να βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του. Πολύ ωραία κίνηση και τελείωμα στο πρώτο γκολ, ασίστ στο δεύτερο μετά τη σέντρα του Clyne, ξεκίνησε και τελείωσε το τρίτο. Ήταν ο μόνος θετικός πρωταγωνιστής της ομάδας μας στο πρώτο ημίχρονο.

 Σε 6 αγώνες που αγωνίστηκε σε θέση σέντερ φορ, έχει πετύχει 5 γκολ και 4 ασσίστ. Καθόλου άσχημα.

Βαθμολογία: 8,5/10


                  Έντονοι πανηγυρισμοί από τον Adam Lallana μετά το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα μας με 4-5.

Αdam Lallana (στη θέση του Jordon Ibe στο 59'): Ο άνθρωπος που με την είσοδό του άλλαξε όλη τη ροή του αγώνα. Περίμενα αρκετό καιρό για να γράψω θετικά σχόλια για τον Adam, και επιτέλους ήρθε η ώρα. Η είσοδός του είχε άμεσο αντίκτυπο στον αγώνα, καθώς έδωσε την ασίστ για το 2ο γκολ του Roberto Firmino. ενώ πέτυχε με πολύ ωραίο σκαστό βολέ στην κίνηση το 4-5 στο 95' και έγινε ο ήρωας του αγώνα.

Δημιούργησε πάρα πολλούς χώρους με την κίνησή του χωρίς την μπάλα, και πέτυχε το πρώτο του γκολ για φέτος στην Premier League. Ο πανηγυρισμός του έδειξε πόσο ήθελε αυτή την εμφάνιση.

Βαθμολογία: 9/10 (MOTM)

Christian Benteke (στη θέση του Jordan Henderson στο 76'): Aγωνίστηκε λίγο και δεν μπορεί να κριθεί αποτελεσματικά, ωστόσο στο 5ο γκολ της ομάδας μας ήταν στην περιοχή και διεκδίκησε την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στον Adam Lallana. Δε φάνηκε ιδιαίτερα, ωστόσο φόρτωσε την περιοχή και κράτησε μπάλα όποτε του ζητήθηκε.

Βαθμολογία: 6/10

Steven Caulker: (στη θέση του Alberto Moreno στο 89'): Μπήκε για να αγωνιστεί ως αριστερό μπακ, όντας πιο αμυντικογενής από το Moreno, ωστόσο ξανά ανέβηκε στην επίθεση μετά το 4ο γκολ της Norwich. Ήταν μέσα στη φάση στο γκολ του Lallana.

Βαθμολογία: -


                     Δίκαιοι οι πανηγυρισμοί για το Jurgen Klopp (χωρίς γυαλιά) μετά από μια συναρπαστική νίκη.

Jurgen Klopp: Για ακόμα μια φορά αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα σε μια δυνατή σωματικά ομάδα. Ερωτηματικό παραμένει η επιμονή του στη χρησιμοποίηση του απογοητευτικού Can έναντι του φορμαρισμένου Allen. Ωστόσο, η κίνηση ματ ήταν η αλλαγή του Lallana. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα σε ένα παιχνίδι που έδειχνε χαμένο, και αυτό οφείλεται στη νοοτροπία που έχει περάσει ο Γερμανός στην ομάδα. Το πόσο ήθελε αυτή τη νίκη, το έδειξε στο τέλος όπου πανηγύρισε έξαλλα με τους παίχτες.

Βαθμολογία: 6,5/10

Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.