Ένας εμφύλιος, πρώτη φορά εκτός συνόρων!

Η Μητέρα των μαχών στην Αγγλία, πλέον αποκτά και Ευρωπαϊκές διαστάσεις!


   Μπορεί για την Augsbourg την οποία συναντήσαμε στην φάση των 32 του Europa League χρειάστηκαν συστάσεις, άλλα ο επόμενος μας αντίπαλος είναι 
πολύ γνωστός! 
   Οι δυο  "Γίγαντες" του αγγλικού ποδοσφαίρου έχουν δώσει -λίγο πολύ- 177  μάχες, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε αγώνα ευρωπαϊκού κυπέλλου και συγκεκριμένα για τον θεσμό του Uefa Europa League!

   Η (μισητή) αντίπαλος, έφτασε στους "16" του U.E.L ξεκινώντας από τους ομίλους του U.C.L και απογοητεύοντας με τις εμφανίσεις της κατέκτησε την τρίτη θέση του Group B, με 8 βαθμούς, πίσω από τις PSV και Wolfsburg που κατέκτησαν την δεύτερη και πρώτη θέση του ομίλου αντίστοιχα!
Στην συνέχεια, στην φάση των "32" του U.E.L βρέθηκε αντιμέτωπη με την, σκληροτράχηλη όπως αποδείχθηκε, Μίντιλαντ, από την οποία λίγο έλειψε να αποκλειστεί! Η ομάδα του Λουίς Φαν Χαλ ηττήθηκε με ανατροπή στην έδρα της Mίντιλαντ, με σκορ 2-1 ενώ στην έδρα της βρέθηκε να χάνει με 0-1! Κάπου εκεί "ξύπνησε" και διέλυσε την αντίπαλο της με 5-1 για να βρεθεί αυτή στην φάση των "16" και εν τέλει να κληρωθεί με την αιωνία της αντίπαλο!

   Η ιστορία των δυο σημερινών "μονομάχων" στα ευρωπαϊκά "σαλόνια" είναι ευρέως γνωστή και φυσικά άκρως επιτυχημένη! 11 ευρωπαϊκά τρόπαια η Λίβερπουλ, με τα 5 από αυτά να είναι του Champions League, και 3 του Uefa Cup/ Europa League! Από την άλλη, από τα 6 της Man. United τα 3 είναι του UCL ενώ δεν έχει κατακτήσει το Uefa!
   Οι δυο ομάδες έχουν μείνει στην ιστορία των Ευρωπαϊκών τελικών καθώς αμφότερες πρωταγωνίστησαν στους δυο συναρπαστικότερους τελικούς του UCL, η κάθε μια σε έναν!
Στον τελικό που διεξήχθη στην Βαρκελώνη το 1999 η  Man United κατάφερε να κατακτήσει το 2ο της τρόπαιο ανατρέποντας το 1-0 υπέρ της  Bayern Munich σε 1-2 με γκολ του Τέντι Σέριγχαμ στο 90:26
και του Ολέ Γκουνάρ Σόλσκερ στο 92:27!
6 χρόνια αργότερα, ήταν η σειρά της Liverpool FC να μείνει στην ιστορία με έναν "Θεότρελο" τελικό στην Πόλη! Η Μίλαν ήταν καταιγιστική και κατάφερε να προηγηθεί με 3-0 πριν την ανάπαυλα, κάνοντας το όνειρο για τους φιλάθλους της αγγλικής ομάδας, εφιάλτη! Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο "Τιτάνας" Στήβεν Τζέρραρντ μείωσε σε 3-1 και έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης.... μερικά λεπτά αργότερα, αυτό που φάνταζε απίστευτο, είχε επιτευχθεί... το σκορ ήταν 3-3! Στην διαδικασία των πέναλτι ο Γιέρζι Ντούντεκ απέκρουσε το Πέναλτι του Σεφτσένκο, δίνοντας στην Λίβερπουλ το δικαίωμα να πάρει το τρόπαιο "σπίτι της" μιας και ήταν η 5η κατάκτηση! Τραγική ειρωνία, αυτό το τρόπαιο που ακόμη εκτίθεται στο μουσείο της Λίβερπουλ, είναι το ίδιο που είχε σηκώσει η Man United 6 χρόνια πριν!

  Για να έρθουμε στο σήμερα, η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει μια ομάδα την οποία δεν κατάφερε να κερδίσει τις τελευταίες 4 φορές, δηλαδή όσο αυτή είναι υπό τις οδηγίες του Λουίς Φαν Χαλ!
Το 0/4 αποτελεί μαχαιριά στο γόητρο της Λίβερπουλ που σήμερα ευελπιστεί να κερδίσει για πρώτη φορά τον Ολλανδό τεχνικό, ο οποίος βεβαία αντιμετωπίζει για δεύτερη φορά τον Γιούργκεν Κλοππ ως τεχνικό της LFC! Στην πρώτη τους μονομαχία, ο LVG αναδείχθηκε νικητής, καθώς ο Γερμανός μετρούσε μόλις μερικές ήμερες στον πάγκο των Reds! 
  Σήμερα λοιπόν, εκτός από δυο μεγάλες ομάδες, αναμετρούνται και δυο μεγάλοι προπονητές!


   Από τον Γιούργκεν Κλόππ δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις, ενώ ο LVG ίσως να ρίξει στην μάχη αρκετούς νεαρούς παίκτες χωρίς προηγούμενη εμπειρία στα "μεγάλα σαλόνια"

 Επίσημες Ενδεκάδες(update)
Liverpool FC:Mignolet, Clyne, Lovren, Sakho, Moreno, Can, Henderson (C), Lallana, Firmino, Coutinho, Sturridge!

Manchester United: De Gea, Varela, Smalling, Blind, Rojo, Schniderlin, Fellaini, Memphis, Mata (C), Martial, Rashford!


Υ.Γ: (Προσωπική Γνώμη) Μεγάλη προσοχή στον Ντε Χέα, μας έχει κοστίσει! Θα εξαρτηθούν πολλά από την φόρμα του σήμερα!


Μείνετε συντονισμένοι στην Σελίδα μας στο Facebook
Για περιγραφή του αγώνα, φάσεις και γκολ και φυσικά τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών!




Επιμέλεια: Δημήτρης Γκουτρίδης (~dagger)







Share on Google Plus

About Δημήτριος

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.