Liverpool 2 - 0 Manchester United - Βαθμολογίες Παιχτών: Lallana και Clyne, οι 2 πρώην "Άγιοι", στην κορυφή! (+ Bonus!)


Νίκη με 2-0 επί των scums του Manchester σημείωσε η ομάδα μας στη φάση των 16 του Europa League, σε μια εξαιρετική εμφάνιση, παίρνοντας κεφάλι στο θέμα πρόκριση! Εκτενέστερη εικόνα του αγώνα, μπορείτε να δείτε εδωΤο liverpoolfans.gr, είναι εδώ για να δώσει την οπτική του γωνία από πλευράς βαθμολογιών των παιχτών της Liverpool!

Simon Mignolet: Θεατής στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ήταν εκεί όταν έπρεπε σε μια επικίνδυνη σέντρα, πριν αυτή βρει το κεφάλι του Martial. Έχει περάσει και δυσκολότερα βράδια.

Βαθμολογία: 6.5/10



Nathaniel Clyne: Εξαιρετικός. Άφησε στο 0 τον Depay, στο 2ο ημίχρονο που ο Blind αγωνίστηκε στο ρόλο του LWB πέρασε και δεν ακούμπησε, και γενικά ήταν αλάνθαστος αμυντικά. Η μεγάλη του διαφορά (μιας και στα περισσότερα ματς αμυντικά είναι εξαιρετικός) ήταν στην επίθεση. Πολλές προωθήσεις, άνοιξε χώρους και συνεργάστηκε άψογα με τον πρώην συμπαίκτη του στη Southampton, Adam Lallana. Κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ. Από τους καλύτερους παίχτες της φετινής Liverpool.

Βαθμολογία: 9/10

Alberto Moreno: Βελτιωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες κακές εμφανίσεις του, αλλά δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Λάθος υπολογισμός στο πρώτο λεπτό του παιχνιδιού παραλίγο να κοστίσει στη Liverpool, αλλά στην πορεία ο Rashford πιο πολύ αγωνίστηκε ως δεξί μπακ, παρά ως δεξί εξτρέμ. Προωθήθηκε αρκετά και βοήθησε επιθετικά, ωστόσο αμυντικά παραμένει ασταθής.

Βαθμολογία: 7/10

Mamadou Sakho: Τυχερός στο πρώτο ημίχρονο όπου ο Mata δεν έπεσε για να πάρει το πέναλτι σε ένα τάκλιν του Γάλλου. Κάποιες στιγμές όλοι ήμασταν νευρικοί όταν έπαιρνε την μπάλα, αλλά έτσι είναι το στυλ του!

Βαθμολογία: 7/10

Dejan Lovren: Άλλη μια ηγετική εμφάνιση από τον Κροάτη. Σταθερότατος, δεν έχασε ούτε μια μονομαχία, και ήταν άτυχος όταν δέχτηκε νωρίς την κίτρινη κάρτα. Δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα, και φαίνεται να έχει διώξει από πάνω του ό,τι άγχος είχε στην αρχή της χρονιάς.

Βαθμολογία: 8/10



Emre Can: Βρισκόταν παντού. Βελτιωμένος κατά πολύ στα τελευταία ματς, νίκησε στο κέντρο κατά κράτος το Fellaini. Βοήθησε στην ανάπτυξη αρκετά, ενώ υπήρχαν και στιγμές που προωθήθηκε προς την αντίπαλη περιοχή. Αν βρει σταθερότητα, θα γίνει παίχτης παγκόσμιας κλάσης.

Βαθμολογία: 8/10

Jordan Henderson: Άλλος ένας παίχτης που έτρεξε πάρα πολύ. Έδειξε πάθος, θέληση και δύναμη, κόντρα σε ένα γερό κέντρο της United. Στο δεύτερο γκολ της ομάδας μας κάλυψε όλη την πτέρυγα για να βρεθεί στο σημείο του κόρνερ. Μπορούσε να είχε πετύχει γκολ, στυλ Gerrard, ωστόσο αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Δέχτηκε στα πρώτα λεπτά του ματς την κίτρινη κάρτα.

Βαθμολογία: 7.5/10


Adam Lallana: Ο Άγγλος μέσος ήταν για άλλη μια φορά απίστευτος. Πρώτος στην άμυνα, πρώτος και στην επίθεση, δείχνει να έχει προσαρμοστεί πλήρως στο παιχνίδι του Jurgen Klopp. Εξαιρετικός τεχνίτης, χωρίς (πλέον) να κουράζει την μπάλα, βρίσκεται παντού στο γήπεδο, κάνει κινήσεις τραβόντας πάνω του παίχτες, ενώ πλέον παρέχει και γκολ και ασίστ. Εξαιρετική πάσα στο Firmino για το δεύτερο γκολ, είχε άλλες 2 πάσες κλειδιά, μια στο Firmino και μια στο Henderson. Σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο μήνα, διανύει την καλύτερή του περίοδο με τη φανέλα των κόκκινων!

Βαθμολογία: 9/10 (MOTM)

Roberto Firmino: Άλλο ένα ματς που ο Βραζιλιάνος πετυχαίνει γκολ. Βρίσκεται σε τρομερή φόρμα, και το απέδειξε για άλλη μια φορά. Πολύ καλή δουλειά και με, και χωρίς την μπάλα, ενώ έβγαλε τη σέντρα για τη χαμένη ευκαιρία του Lallana στο πρώτο ημίχρονο. Πλέον, ακόμα και οι επικριτές του είναι πεπεισμένοι για την αξία του.

Βαθμολογία: 8/10



Philippe Coutinho: Λίγο εκτός παιχνιδιού, ωστόσο υπήρχαν στιγμές που μας έδειξε τη μαγεία του, κυρίως με τις πανέξυπνες πάσες του. Είχε το Varela κολλημένο πάνω του σε όλο τον αγώνα, κατάφερε σε μερικά σημεία όμως να βρει χώρους και να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα στο γήπεδο. Είχε ένα εξαιρετικό σουτ, το οποίο απέκρουσε ο David De Gea, αλλά και μια τρομερή ευκαιρία σε κενή εστία, που έπρεπε να μετατρέψει σε γκολ.

Βαθμολογία: 7/10



Daniel Sturridge: Πολύ καλή εκτέλεση του πέναλτι, που έβαλε μπροστά την ομάδα μας στο σκορ. Είχε μια πολύ καλή πάσα στον Coutinho, τον οποίο και έβγαλε σε κενή εστία, αλλά και ένα μοναδικό τετ-α-τετ, το οποίο σπατάλησε. Μπορούσε και καλύτερα είναι η αλήθεια για το επίπεδό του, αλλά βοήθησε πολύ με το pressing του και την κινητικότητά του.

Βαθμολογία: 7/10

Joe Allen (στη θέση του Daniel Sturridge στο 64'): Μπήκε στο παιχνίδι σε ένα σημείο που η ομάδα μας έδειχνε να χάνει τον έλεγχο του παιχνιδιού, και τη βοήθησε να ανακτήσει το χώρο του κέντρου.

Βαθμολογία: 7.5/10

Divock Origi (στη θέση του Roberto Firmino στο 84'): Μπήκε στο παιχνίδι στο τέλος, η ταχύτητά του μαζί με τη φρεσκάδα του, δημιούργησαν προβλήματα.

Βαθμολογία: -



Jurgen Klopp: Eξαιρετικός τακτικά ο Γερμανός, διάβασε άψογα τη United. Με ψηλό πρέσινγκ, κυριάρχησε στο χώρο του κέντρου. Παρέταξε τους Lallana, Firmino, Coutino και Sturridge μαζί, επιλογή που όπως φάνηκε, απέδωσε. Όταν έχασε τον έλεγχο του ματς, πέρασε μέσα τον Allen και τον ξανακέρδισε. Η ομάδα βρίσκει τα πατήματά της, φτάνοντας σε μια ακόμα νίκη.

Βαθμολογία: 9/10

Bonus: Michael Carrick: Πέρασε στο ημίχρονο στη θέση του Rashford, και από το πρώτο λεπτό έδειξε τι μπορεί να κάνει. Εξαιρετική ασίστ στον ελεύθερο Lallana, ο οποίος με άνεση έδωσε έτοιμο γκολ στο Firmino για το 2-0.

Βαθμολογία: 10/10

Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.