Klopp: "Ο αγώνας με την United είναι ένα απ' τα καλύτερα πράγματα που μπορώ να φανταστώ"


O Jürgen Klopp περιέγραψε το ενδεχόμενο της νίκης της Liverpool απέναντι στην Manchester United στην ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά ως 'ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορώ να φανταστώ'.
Η δεύτερη συνάντηση του γερμανού με τους αιώνιους αντιπάλους των Κόκκινων θα γίνει στον 1ο γύρο της φάσης των 16 του Europa League την Πέμπτη στο Anfield - ένας αγώνας πιο σημαντικός από τα συνηθισμένα meeting των 2 πλευρών.
Ο προπονητής δε θα μπορούσε να είναι πιο ενθουσιασμένος, και περιέγραψε τον αγώνα ως κάτι που κάθε νέος ποδοσφαιριστής ελπίζει να ζήσει.
"Γι' αυτό αγαπώ το ποδόσφαιρο," είπε. 
"Σε όλους μας άρεσε όταν ήμασταν νέοι και παίζαμε, και σε κάθε μέρος του κόσμου έχεις παιχνίδια σαν αυτό. Όχι με μεγάλα ονόματα, αλλά αρκετά μεγάλα.
"Μπορεί να είμαι μέρος όλου αυτού, αλλά ακόμα δεν το έχω χορτάσει. Τον περισσότερο χρόνο της ζωής μου δε φανταζόμουν ότι θα ήμουν κομμάτι αυτού, αλλά τώρα κάθομαι στον πάγκο της Liverpool που θα παίξει εναντίον της Manchester United.
"Είναι ακόμα ένα απ' τα καλύτερα πράγματα που μπορώ να φανταστώ."
Το παιχνίδι της Πέμπτης θα βρει και πάλι αντιμέτωπους τους Klopp και Louis van Gaal, σε μια μονομαχία που ξεκίνησε όταν οι 2 τους ήταν στην Dortmund και Bayern αντίστοιχα.
Ο προπονητής των Κόκκινων διέψευσε κάθε πιθανότητα έχθρας μεταξύ των 2 προπονητών, αλλά είπε πως προτεραιότητά του είναι να βάλει ένα τεράστιο εμπόδιο στις ελπίδες του Ολλανδού για ασημικά.
"Δεν πιστεύω σε εχθρούς στο ποδόσφαιρο, για να είμαι ειλικρινής. Πιστεύω σε πραγματικά μεγάλους αντιπάλους και μου αρέσει αυτό" πρόσθεσε.
"Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με τον Louis van Gaal, αλλά το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να κερδίσει σε ένα τέτοιο παιχνίδι.
"Ήταν μια δύσκολη κατάσταση για την United και ίσως δεν την έχουν ξεπεράσει τελείως, αλλά θέλουμε να κάνουμε τα προβλήματά τους μεγαλύτερα.
"Εν τέλει χαίρομαι γι' αυτόν που άλλαξε λίγο, αλλά έχει αλλάξει αρκετά μπορώ να πω, και μπορούμε να κερδίσουμε ξανά, δε χρειάζεται να λυπόμαστε στην Manchester United."
Το πρώτο παιχνίδι του Klopp εναντίον της United έληξε απογοητευτικά, καθώς ένα γκολ του Wayne Rooney στα τελευταία λεπτά βοήθησε τους κόκκινους διαβόλους να φύγουν με το 1-0 απ' το Anfield τον Ιανουάριο.
"Δε μπορείς να παίξεις αυτό το παιχνίδι χωρίς να κάνεις λάθη, όλα έχουν να κάνουν με την αντίδραση," είπε ο γερμανός.
"Σε ένα παιχνίδι χάνεις μια ευκαιρία, πρέπει να συνεχίσει, δέχεσαι ένα γκολ, πρέπει να συνεχίσεις.
"Αποτελέσματα όπως αυτό με την Palace βοηθούν πραγματικά, επειδή ξεκινάς να το πιστεύεις. Μπορώ να πω πως όλα είναι εύκολα, δεν χρειάζεται να παίξω, αλλά οι παίκτες πρέπει να το νιώσουν.
"Είδα σε αυτό το παιχνίδι την αντίδραση με παίκτη λιγότερο. Πρέπει να αντιδράμε στα πράγματα που συμβαίνουν στο παιχνίδι.
"Το προηγούμενο παιχνίδι με την United ήταν πριν από κάμποσο καιρό, αλλά στην κατάστασή μας αυτή τη στιγμή, αυτή τη σεζόν, πρέπει να πάρουμε ό,τι μπορούμε. Οτιδήποτε.
"Δεν είναι η καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα, αλλά είναι οκ, και είναι τέλεια θέση στο Europa League. Ανοιχτό παιχνίδι, όχι εγγυημένα αποτελέσματα, μπορούμε να παλέψουμε γι' αυτό - οπότε θα το κάνουμε."
Οι Κόκκινοι ταλαιπωρούνταν από τραυματισμούς την τελευταία φορά που αντιμετώπισαν την ομάδα του Van Gaal, αλλά τώρα έχουν ενισχυθεί, με την επιστροφή των Coutinho, Sturridge και Origi, μεταξύ άλλων.
Και ο Klopp θέλει η ομάδα του να αποδώσει τα μέγιστα, δεδομένου ότι είναι σε καλή κατάσταση αναφορικά με τη φυσική κατάσταση και τη φόρμα, ενόψει του αγώνα.
"Είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση, σίγουρα, αλλά δεν ξέρω ποιος θα είναι έτοιμος αυτή τη στιγμή," είπε.
"Τώρα έχουμε προπονηθεί, αλλά είμαστε σε διαφορετική κατάσταση. Έχουμε περισσότερους διαθέσιμους παίκτες, εύχομαι να παραμείνει έτσι, οπότε μπορούμε να κάνουμε αλλαγές όποτε το θελήσουμε, δε χρειάζεται να κάνουμε αλλαγές πάντα όταν δε θέλουμε να τις κάνουμε.
"Έτσι είναι. Το να την χρησιμοποιήσουμε είναι η δουλειά μας, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή την κατάσταση αυτή τη στιγμή, γιατί κανείς δε ξέρει πως θα είναι την επόμενη βδομάδα.

"Είναι καλύτερη στιγμή για εμάς για να παίξουμε σημαντικά παιχνίδι, αλλά πρέπει να το δείξουμε στο χορτάρι, όχι εδώ."
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.