Κάτι της χρωστούσαμε...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Europa League, Φάση των 16

Αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα! Η Λίβερπουλ... κατάπιε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Άνφιλντ, τη νίκησε κατά κράτος με 2-0 και πήρε (πέρα από κάτι... χρωστούμενα) σπουδαίο προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, ο επαναληπτικός με τη Γιουνάιτεντ (Πέμπτη 17/3, 22:05 - OTE Sport), στο Όλντ Τράφορντ.

Την έριξε στο... καναβάτσο και το πανηγύρισε με... καπνογόνο! Ω, ναι. Στην Αγγλία... καπνογόνο!

Ήταν ο πρώτος... εμφύλιος εκτός συνόρων μεταξύ των δύο Γιγάντων του Αγγλικού Ποδοσφαίρου. Ο Κλοπ το χαρακτήρισε ως ένα απ' τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να φανταστεί. Που να φανταζόταν τέτοια... ολική επικράτηση σ' ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι;

Η αρμάδα του Κλοπ έκανε... σκόνη και θρύψαλα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία δεν απείλησε καθόλου τον Μινιολέ και γλίτωσε τα χειρότερα χάρη στις απίστευτες αποκρούσεις του Ντε Χέα!


(Ο Τιτάνας Δημήτρης Γκουτρίδης του LiverpoolFans.gr είχε... προβλέψει τι θα γινόταν με τον Ισπανό και είχε δηλώσει τη γνώμη-φοβία του.)
Υ.Γ: (Προσωπική Γνώμη) Μεγάλη προσοχή στον Ντε Χέα, μας έχει κοστίσει! Θα εξαρτηθούν πολλά από την φόρμα του σήμερα!



Ο Στάριτζ με πέναλτι άνοιξε το σκορ, ενώ ο Φιρμίνο έδωσε αέρα δύο τερμάτων για τη Λίβερπουλ, δίνοντάς της έτσι καθαρό προβάδισμα για τη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στο Όλντ Τράφορντ. Άναψαν ακόμα και... καπνογόνο οι οπαδοί των Reds μετά το δεύτερο γκολ!



Το ματς

Με τον Χέντερσον να συμπληρώνει τις 300 εμφανίσεις με τη φανέλα της Λίβερπουλ, οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυνατά στο ματς και πίεζαν από τα πρώτα λεπτά, έχοντας και την κατοχή υπέρ τους.

Η πίεση έφερε το γκολ αλλά ο Ντε Χέα... κρατούσε καλά!


Στη πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο, κατάφεραν να προηγηθούν σε μια φάση που... σηκώνει κουβέντα. Ο Κλάιν προσπάθησε να ξεμαρκαριστεί στη περιοχή, ανατράπηκε από τον Ντεπάι και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Στάριτζ για το 1-0 της Λίβερπουλ στο 20'!

Με το Άνφιλντ να... φλέγεται, οι κόκκινοι ανέβασαν κι άλλο τον ρυθμό τους και απείλησαν άλλες τρεις φορές αλλά ο Ντε Χέα κυριολεκτικά έσωσε την ομάδα του από... διασυρμό από το ημίχρονο κιόλας.


Στο 23', ο Στάριτζ έκανε το σουτ, η μπάλα κατέληξε στον Κουτίνιο ο οποίος κατάφερε να ΜΗ σκοράρει (ίσως) στην ευκαιρία της ζωής του, με τον Ντε Χέα να πραγματοποιεί ΜΥΘΙΚΗ επέμβαση και να απομακρύνει τη μπάλα λίγο πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Εκπληκτική φάση! Ο Ισπανός τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ σταμάτησε μεγαλοπρεπέστατα το βολέ του Στάριτζ στο 31' και την προβολή του Λαλάνα στο 42'.

Την... βραχυκύκλωσε εντελώς και την... τελείωσε!


Ακόμα και στην επανάληψη, η ομάδα του Κλοπ ήταν αυτή που είχε τα ηνία του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν για πρώτη φορά εμφανή την παρουσία τους στο 51' με τον Σνάιντερλιν αλλά ο Μινιολέ δήλωσε παρών, ενώ ο Ντε Χέα, στην άλλη μεριά του γηπέδου, σταμάτησε το τρομερό βολέ του Κουτίνιο στο 54' και του Κλάιν στο 67'! Καθοριστικός ο Ισπανός για τη Γιουνάιτεντ. Κρατούσε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα με εκπληκτικές αποκρούσεις!

Η πλάστιγγα είχε γείρει... εντελώς υπέρ των κόκκινων που έκαναν κυριολεκτικά... ό,τι ήθελαν τη Γιουνάιτεντ. Νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Χέντερσον στο 69', το πλασέ του οποίου ήταν κακό και πέρασε δίπλα από την εστία του Ντε Χέα.


Φάσεις, φάσεις, φάσεις... Ήρθε και το δεύτερο χτύπημα από τη Λίβερπουλ για να σηκώσει το Άνφιλντ στο πόδι! Ο Χέντερσον έκανε τη σέντρα από δεξιά (από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ), ο Λαλάνα εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο του Κάρικ και έδωσε στον Φιρμίνο, ο οποίος από κοντά έκανε το 2-0 στο 73', ξεσπώντας σε τρελούς πανηγυρισμούς!

Κάπως έτσι, η... παράσταση τελείωσε στο Άνφιλντ, με τη Γιουνάιτεντ να αδυνατεί να απειλήσει τον Μινιολέ μέχρι το τέλος.

Σχόλιο


Νίκη απλά, εύκολα, καθαρά. Τα πάντα κύλησαν υπέροχα για τη Λίβερπουλ, η οποία κυριολεκτικά... εξαφάνισε τη Γιουνάιτεντ από το Άνφιλντ (η κατοχή της μπάλας στο ημίχρονο είχε φτάσει στο... εξωφρενικό 73%-27%!), δημιούργησε πολλές (και καλές) ευκαιρίες (τις οποίες, η αλήθεια είναι, θα μπορούσε να τις είχε μετουσιώσει σε γκολ αν δεν επενέβαινε ο Ντε Χέα) και πάει πλέον ως ξεκάθαρο φαβορί στο Όλντ Τράφορντ για να διεκδικήσει την πρόκριση στους  8 του Europa League!

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Σακό, Μορένο, Τσαν, Χέντερσον, Λαλάνα, Κουτίνιο, Φιρμίνο (Οριζί 84'), Στάριτζ (Άλεν 64')
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαρέλα, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ρόχο, Σνάιντερλιν, Φελαϊνί, Ντεπάι, Μάτα, Μαρσιάλ, Ράσφορντ

Presenting this evening's main event...
Posted by Liverpool FC on Thursday, 10 March 2016

A veteran of clashes between us & Manchester United, Steven Gerrard feels tonight will be unique...
Posted by Liverpool FC on Thursday, 10 March 2016

The Reds have arrived and the home dressing room is set...
Posted by Liverpool FC on Thursday, 10 March 2016










Samba 
Posted by Liverpool FC on Thursday, 10 March 2016


Thank you for your support tonight  #YNWA #Liverpool #LFC
Posted by Mamadou Sakho on Thursday, 10 March 2016








Pure delight!
Posted by Liverpool FC on Thursday, 10 March 2016

Relive Liverpool's pulsating 2-0 win over Manchester United through our Match in a Minute feature. You don't want to miss this!
Posted by Liverpool FC on Thursday, 10 March 2016
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.