Αποχωρεί ο Ίαν Άιρ!

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ίαν Άιρ, ανακοίνωσε και επίσημα πως η επόμενη σεζόν θα είναι και η τελευταία του στην ομάδα, καθώς αποχωρεί από την θέση του.

Ο 52χρονος έδωσε στην ομάδα δείγμα των προθέσεών του 15 μήνες προτού αποχωρήσει και επίσημα (Μάιος του '17), έτσι ώστε η ομάδα να μπορέσει να καλύψει τη θέση του, ενώ αρνήθηκε οποιεσδήποτε προσπάθειες από την FSG ώστε να το ξανασκεφτεί. 

Ο Άιρ αναφέρθηκε στο γεγονός πως η διεύθυνση ενός τόσο μεγάλου κλαμπ και η συνεχής ένταση που την συνοδεύει ήταν ο κυριότερος λόγος για να λάβει αυτήν την απόφαση.

"Είναι ίσως η δυσκολότερη απόφαση που έχω πάρει στην επαγγελματική μου καριέρα. Ήταν δύσκολη απόφαση να έρθω εδώ γιατί ήξερα το μέγεθος του καθήκοντος εδώ στη Λίβερπουλ και είναι ακόμα δυσκολότερο που αποφασίζω να φύγω."

"Αν όμως νοιάζεσαι για το κλαμπ - και εγώ νοιάζομαι- και έχεις επενδύσει τόσα πολλά σε αυτό, όχι απλά να έχεις δουλέψει σε αυτό αλλά μέσα από την οικογένειά σου και τον χρόνο σου ως οπαδός, τότε χρειάζεται να κάνεις αυτό που αισθάνεσαι πως είναι σωστό για την ομάδα αλλά και για τον εαυτό σου."

"Νομίζω πως το timing και το επίπεδο της αφοσίωσης που απαιτούνταν, αυτή είναι η σωστή στιγμή και ελπίζω ο κόσμος να το δει ως μια ένδειξη σεβασμού προς τους ιδιοκτήτες αλλά και το σωματείο."

Ο ίδιος ο Άιρ αλλά και η διοίκηση επιμένουν πως η διαμαρτυρία για τις τιμές των εισιτηρίων και η κριτική που ασκήθηκε στο πρόσωπο του Άιρ, δεν έπαιξαν ρόλο στην απόφασή του.

"Πρώτο και κυριότερο, το timing το αποκλείει αυτό. Πήρα την απόφαση κατά την περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και είχα μια συζήτηση με τους ιδιοκτήτες τον Γενάρη. Επομένως, από άποψη timing είναι τελείως λάθος."

"Και δεύτερον πιστεύω πως αν μπορείς να τρέξεις ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ όπως η Λίβερπουλ και να συμβάλεις όπως εγώ αυτά τα εννιά χρόνια, δεν μπορείς απλά να σκύψεις και να πέσεις σε τέτοια μεμονομένα θέματα, μολονότι κάποια από αυτά είναι σημαντικά, επειδή ήταν πολλά από αυτά στην κατοχή μου."

"Μέρος του να είσαι τεχνικός διευθυντής, όχι μόνο της Λίβερπουλ αλλά οποιασδήποτε επιχείρησης, είναι να είσαι δυνατός στις δύσκολες στιγμές και να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις και να αποδίδεις έτσι ώστε να παίρνεις την ομάδα μαζί σου."

"Σκέφτομαι όλα όσα έχω πετύχει, οπότε δεν υπάρχει καμία συσχέτιση μεταξύ της απόφασης και των τιμών των εισιτηρίων!"

Στην ανακοίνωση της ομάδας ο ιδιοκτήτης Τζον Χένρι και οι πρόεδροι Τομ Βέρνερ και Μάικ Γκόρντον ανέφεραν: "Ο Ίαν μας ενημέρωσε για τις προθέσεις του να απομακρυνθεί από την θέση του CEO μερικούς μήνες πριν. Του ζητήσαμε σε αρκετές περιπτώσεις να πάρει χρόνο για να ξανασκεφτεί την απόφασή του, αλλά δεν καταφέραμε να τον πείσουμε να παραμείνει στην θέση του τεχνικού διευθυντή μετά τον Μάιο του 2017."

"Θα ξεκινήσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον να ψάχνουμε και να στρατολογήσουμε τον διάδοχό του για να συνεχίσουμε να χτίζουμε σε αυτές τις εξαιρετικές βάσεις που είχαν δημιουργηθεί από τον Ίαν."

Όντας οπαδός της Λίβερπουλ από παιδί, ο Άιρ κατάφερε να πάρει την ονειρεμένη για αυτόν δουλειά το 2007, όταν και προσλήφθηκε από την Λίβερπουλ ως εμπορικός διευθυντής. 

Το 2011 πήρε προαγωγή ως διευθύνων σύμβουλος και το 2013 ως τεχνικός διευθυντής.

Η ανακοίνωση της ομάδας είχε να προσθέσει: "Υπό την ηγεσία του είδαμε την Λίβερπουλ να μεταμορφώνεται από ένα κλαμπ στο χείλος της χρεοκοπίας, σε ένα που έχαιρε δυνατής οικονομικής και λειτουργικής υγείας."

"Η σταθερότητα είναι ένα προϊόν υποτιμημένο στους αθλητικούς οργανισμούς αλλά ήταν μια θεμελιώδης εγγύηση  στην περίοδο εργασίας του Ίαν. Η Λίβερπουλ θα αξιοποιήσει τα οφέλη από την εξαιρετική του δουλειά για πολλά ακόμη χρόνια."

"Στους επόμενους 15 μήνες θα συνεχίσουν να υπάρχουν μεγάλοι στόχοι για την Λίβερπουλ, όχι μόνο η ολοκλήρωση της ανακατασκευής του Άνφιλντ. Είμαστε ευγνώμονες που ο Ίαν θα συνεχίσει την δουλειά μέχρι τον Μάιο του 2017."

Στην συνέχεια ο Άιρ πρόσθεσε: "Έχοντας έρθει εδώ στην σκιά του Άνφιλντ, το βρίσκω ως το μεγαλύτερο προνόμιο το να υπηρετήσω την ομάδα που για χρόνια υποστήριζα."

"Η αρχή που με οδηγούσε σε κάθε απόφαση που πήρα κατά την θητεία μου εδώ ήταν να κάνω το καλύτερο για την μακροπρόθεσμη σταθερότητα και υγεία αυτού του σπουδαίου κλαμπ."

"Στους εναπομείναντες 15 μήνες ως CEO, θα συνεχίσω να παρέχω στην FSG, τον Γιούργκεν, τους παίκτες και όλο το εκπληκτικό επιτελείο της ομάδας την συνεχή ηγεσία και την στρωτή μεταφορά."

"Ένα πράγμα που σίγουρα έχει δημιουργηθεί κατά την θητεία μου εδώ είναι η σταθερότητα και νομίζω πως για να διατηρήσεις τη σταθερότητα μέσα από μια τέτοια ανακοίνωση, όπως το να αλλάζεις έναν βασικό διευθυντή όπως είναι ο τεχνικός διευθυντής, είναι να δώσεις στο κλαμπ και στους ιδιοκτήτες αρκετό χρόνο ώστε να βρουν την καλύτερη λύση για να διατηρήσουν αυτήν την μακρά σταθερότητα για την ομάδα." 

Κανείς εκ των Άιρ και FSG αρνήθηκε το γεγονός πως υπάρχει περίπτωση ο 52χρονος να συνεχίσει σε άλλο πόστο μετά το πέρας των καθηκόντων του.

"Ο Μάικ, εγώ και οι ιδιοκτήτες είχαμε μια μικρή συζήτηση περί αυτού χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, γιατί όλοι έχουμε πολλή δουλειά ακόμη να κάνουμε μέχρι τον Μάιο. Ποιος ξέρει; Θα δούμε τι θα γίνει με την διαδικασία."

"Τι ακολουθεί; Έχω 15 μήνες μπροστά μου να το σκεφτώ και θα το κοιτάξω μέσα σε αυτήν την περίοδο, χωρίς συγκεκριμένα σχέδια για την ώρα." 


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: liverpoolecho.co.uk
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.