Klopp: Η "ευφυής στιγμή" του Coutinho καθόρισε το παιχνίδι


'Μια ευφυής στιγμή' ήταν σύμφωνα με τον Jurgen Klopp το εξαιρετικό γκολ του Philippe Coutinho στο Old Trafford, που έστειλε τη Liverpool στα προημιτελικά του Europa League, καθώς ο γερμανός παραδέχτηκε πως το γκολ αυτό καθόρισε την έκβαση του αγώνα.
Οι Κόκκινοι έκαναν το σύντομο ταξίδι στο σπίτι των αντιπάλων τους, κρατώντας το προβάδισμα με 2-0 από την περασμένη βδομάδα στο Anfield.
Το πλεονέκτημα αυτό μειώθηκε, όταν ο Anthony Martial σκόραρε με επιτυχημένη εκτέλεση πέναλτι, στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, μετά την ανατροπή του από τον Nathaniel Clyne εντός περιοχής.
Έχοντας το προβάδισμα της βραδιάς με 1-0, η United προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, αλλά οι ελπίδες τους διαλύθηκαν, μετά από μια εκπληκτική σόλο προσπάθεια του Coutinho, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Και παρότι η Liverpool απείλησε για να σκοράρει ένα δεύτερο γκολ μετά το διάλειμμα σε διάφορες περιπτώσεις, δεν υπήρχαν επιπλέον εκπλήξεις στον πίνακα του σκορ - αν και αυτό μέτρησε ελάχιστα, καθώς ο Klopp και τα παιδιά εξασφάλισαν μια θέση στους τελευταίους 8, με το συνολικό 3-1.
“Ξέραμε ότι θα αντιδράσουν, και ήταν πολύ περισσότερο έντονη η αντίδρασή τους, απ' ό,τι στο 1ο παιχνίδι,” είπε το αφεντικό στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα.
“Είχαμε ένα μικρό πρόβλημα στο 1ο μισό με τις δεύτερες μπαλιές - κέρδιζαν πάρα πολλές. Συνήθως είναι 50/50, αλλά στο πρώτο ημίχρονο νομίζω πως ήταν 70/30 υπέρ της United. Αλλά όταν είχαμε τη μπάλα και χρησιμοποιούσαμε το χρόνο που είχαμε - επειδή είχαμε πολύ περισσότερο χρόνο απ' όσο νιώθαμε εκείνες τις στιγμές - όταν παίζαμε ποδόσφαιρο, είχαμε τρομερές στιγμές. Δημιουργήσαμε εκπληκτικές ευκαιρίες, μεγάλες ευκαιρίες, αλλά ο De Gea είχε μια ακόμα καλή βραδιά στην επιτυχημένη καριέρα του.
“Πήραν το πέναλτι - πιστεύω πως ήταν πέναλτι - και μετά ο Phil είχε μια ευφυέστατη στιγμή. Καταπληκτικό. Αγάπησα αυτά τα 2 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, επειδή αντιδράσαμε γρηγορότερα απ' τον αντίπαλο δύο φορές. Υπήρξε η απόφαση για την εκτέλεση του φάουλ, ο Hendo έπαιξε τη μπάλα, είχε μια αντεπίθεση, αλλά έχασε την τελευταία πάσα, όπως έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο, λίγο πιο συχνά. Έπρεπε να τρέξουμε πίσω, αλλά ήμασταν ξανά γρηγορότεροι.
“Έπειτα ο Phil αξιοποίησε την ευκαιρία - ήταν μια εκπληκτική στιγμή και καθόρισε το αποτέλεσμα απόψε.”
Το γκολ του Coutinho ήταν ένα πραγματικό δείγμα μαεστρίας, από τον άνθρωπο με το ψευδώνυμο "Ο Μάγος".
Παίρνοντας τη χαμηλή μπαλιά του James Milner από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, προσπέρασε τον Guillermo Varela με μια ματιά, και με ηρεμία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του De Gea.
Ερωτηθείς από έναν δημοσιογράφο για κριτική σχετικά με την απόδοση του Coutinho, ο Klopp απάντησε: "Τον ξέρετε περισσότερο καιρό από εμένα, οπότε ίσως ξέρετε τα πάντα γι' αυτόν.
“Είχε πολλές καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο - από πλευράς δουλειάς, ήταν ένα από τα καλύτερα ημίχρονα που έχω δει. Ήταν πολύ καλό, λίγο σαν αυτό με την Man City.
“Μετά είχε αυτή τη στιγμή όταν κάποιος έκανε μια τέλεια πάσα - δεν είμαι σίγουρος ποιος ήταν - και στο πρώτο του άγγιγμα δεν ήταν τόσο καλός. Με την τεχνική τους, συνήθως είναι μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά είδατε στο πρόσωπό του ότι δεν είναι τόσο εύκολο γι αυτόν να το διαχειριστεί αυτό. Πρέπει να αποκτήσει περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του, επειδή είναι προφανές πως με την ποιότητα που έχει, θα έχει πάντα κι άλλες ευκαιρίες.
“Ήταν τέλειο αυτό που έκανε. Ήταν το πιο απροσδόκητο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει κανείς σε μια τέτοια κατάσταση - ήταν ένα τέλειο γκολ.”
Στη συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα, την Τετάρτη, ο Klopp εξήγησε πόσο ήθελε να προπονηθεί στο Old Trafford το βράδυ πριν τον επαναληπτικό αγώνα, για να μπορέσει να φανταστεί πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα.
Την ίδια στιγμή που η Liverpool προκρινόταν στα προημιτελικά, ο Γερμανός ένιωσε πως υπάρχει χώρος για βελτίωση.
Χαμογέλασε: “Τι μπορώ να πω; Στα όνειρά μου, κερδίζω όλα μου τα παιχνίδια! Ήταν ισοπαλία, αλλά περάσαμε. Ήταν καλό, ήταν έντονο. Αξίζαμε να προκριθούμε στον επόμενο γύρο, δεν υπάρχει αμφιβολία, και νιώθουμε πολύ καλά. Ήταν μια ακόμα φορά αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς.
“Στο μέλλον, όχι εναντίον της United επειδή αυτό πάντα θα είναι έντονο, αλλά στο μέλλον πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί. Είδατε όλες τις αντεπιθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε 5 παίκτες, αλλά κάναμε την τελευταία πάσα χωρίς ευκαιρία να πάρουμε την μπάλα, και μετά έπρεπε να τρέξουμε πίσω. Δε ξέρω πόσα πολλά χιλιόμετρα έκαναν τα παιδιά απόψε εξαιτίας κακών πασών τη τελευταία στιγμή.

“Αυτό δεν είναι πολύ έξυπνο - αλλά τα υπόλοιπα ήταν πολύ, πολύ καλά. Ήταν μια έντονη μάχη ενάντια σε έναν μεγάλο αντίπαλο... Cool!"
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.