Νίκη-εκδίκηση με τρεις μέρες καθυστέρηση!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
28η αγων. Premier League

Μια... άτυπη ρεβάνς πήρε η Λίβερπουλ την Τετάρτη το βράδυ στο Άνφιλντ, η οποία επικράτησε με 3-0 της Σίτι (τρεις μέρες μετά τον χαμένο τελικό του Λιγκ Καπ) και την πλησίασε στους έξι βαθμούς!

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους με την Κρίσταλ Πάλας (Κυριακή 6/3, 15:30 - OTE Sport 1 HD) στο Σέλχαρστ Παρκ.



Έχεις φτάσει τόσο κοντά σ' έναν τίτλο και βρίσκεσαι να τον χάνεις στα πέναλτι, με αυτόν τον εκπληκτικό Καμπαγιέρο. Τρεις ημέρες μετά, αντιμετωπίζεις τον ίδιο αντίπαλο, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα. Έτσι τα έφερε το πρόγραμμα, τι να κάνεις. Νικάς θριαμβευτικά, παίρνεις μια... μικρή εκδίκηση και ανεβαίνεις ψυχολογικά και βαθμολογικά!

Η Λίβερπουλ... προσγείωσε απότομα τους Πολίτες από τους πανηγυρισμούς της Κυριακής, νικώντας (παραδόξως) με άνεση και ευκολία 3-0 μες το Άνφιλντ, συμπληρώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της επί της Σίτι στο πρωτάθλημα (4-1 στο Έτιχαντ). Εκπληκτικοί οι Λαλάνα και Φιρμίνο, αγωνίστηκε και ο Μπεντέκε!

Το ματς

Οι κόκκινοι φαίνονταν από το ξεκίνημα... ορεξάτοι και πήραν από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης. Παρότι, βέβαια, η Λίβερπουλ είχε την υπεροχή, δεν κατάφερνε και πολύ εύκολα να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Χαρτ.


Ωστόσο, στη πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Λαλάνα βρήκε χώρο, σήκωσε κεφάλι και με αριστερό σουτ από μακρινή απόσταση, αιφνιδίασε τον Χαρτ και έκανε το 1-0 για τους κόκκινους στο 34'!


Και λίγο πριν πάνε στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, η ομάδα του Κλοπ κρατούσε άλλο ένα... τεμάχιο για τη Σίτι. Έπειτα από όμορφη ομαδική συνεργασία των κόκκινων, ο Φιρμίνο βρήκε υπέροχα τον Μίλνερ μες τη περιοχή, ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 2-0 για τη Λίβερπουλ στο 41', βάζοντας σοβαρά θεμέλια νίκης από το πρώτο κιόλας ημίχρονο! Πανηγυρισμός αλά... καουμπόης!


Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Οριζί προσπάθησε να... τελειώσει τη Σίτι αλλά ο Χαρτ δήλωσε παρών. Ό,τι δεν κατάφερε ο Οριζί, το κατάφερε λίγο αργότερα ο Φιρμίνο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον την πάσα στον κατάλληλο χρόνο του Λαλάνα και στο 57' έκανε το 3-0 για τη Λίβερπουλ, ρίχνοντας τη Σίτι πλέον... στο καναβάτσο!

Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αλλά ο Μίλνερ (64') και ο Χέντερσον (85'), δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ.

Σχόλιο


Νίκη γοήτρου, νίκη ψυχολογίας, νίκη... εκδίκηση αυτή επί της Σίτι ωστόσο, θα είναι χωρίς αντίκρισμα ΑΝ οι κόκκινοι ΔΕΝ νικήσουν την Κρίσταλ Πάλας που ακολουθεί στο πρόγραμμα. Αυτό το 3-0 στη βαθμολογία μεταφράζεται ως εξής: η Σίτι (με ματς λιγότερο) ισοβαθμεί με τη συμπολίτισσα της, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ η Λίβερπουλ (επίσης με ματς λιγότερο) πλησίασε στους έξι βαθμούς από την τετράδα.




Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ, Λόβρεν, Φλάναγκαν, Χέντερσον, Τσαν, Μίλνερ (Άιμπ 88'), Λαλάνα, Φιρμίνο (Άλεν 75'), Οριζί (Μπεντέκε 69')
Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Οταμέντι, Κομπανί, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Σίλβα, Νάβας, Στέρλινγκ, Αγουέρο

LIVE: The Reds arriving at Anfield
Posted by Liverpool FC on Wednesday, 2 March 2016

The Reds are here!
Posted by Liverpool FC on Wednesday, 2 March 2016



James Milner's cowboy celebration!
Posted by Liverpool FC on Wednesday, 2 March 2016






41 games. 34 wins. 7 draws. Did you know that James Milner...
Posted by Liverpool FC on Wednesday, 2 March 2016







Jordan Henderson's Moment of the Match? It might not be one you'd expect!
Posted by Liverpool FC on Wednesday, 2 March 2016
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.